واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزييات زمينخواري هفت هزار واحدي دماوند
افشار از يك زمينخواري جديد كه كلنگش به جان جنگلهاي ناهارخوران گرگان افتاده پردهبرداري كرد. روستاي «زيارت» در انتهاي جنگلهاي ناهارخواران گرگان كه منطقهاي توريستي است شاهد ساخت و ساز غيرقانوني پنج تا شش هزار واحد بوده است.
کد خبر: ۵۳۴۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۶ - 27 September 2015
زمينخواريهاي منطقه دماوند، فيروزكوه و آبسرد تا هفت هزار واحد ساخت و ساز غيرمجاز شناسايي شد. اگرچه اين زمينخواري ميلياردي روز گذشته از سوي نماينده كميسيون برنامه مجلس بدون جزييات اعلام شد.
اما قباد افشار، رييس سازمان امور اراضي كشور در گفتوگو با «اعتماد» از ابعاد مختلف پرونده زمينخواريهاي دماوند پرده برداشت. شناسايي هفت هزار واحد ساخت و ساز غيرمجاز در دماوند را افشار درحالي اعلام كرد كه تاكنون ١٥٠٠ واحد از اين ساختمانها قلع و قمع شده و تعداد تخريب اين ساختمانها تا پايان سال به ٢٠٠٠ واحد خواهد رسيد. اعلام جرم عليه بخشدار قبلي، بخشدار فعلي و دهيار گردنه حيران نيز بخش ديگري از اين گفتوگو بود. ساخت و سازهاي غيرمجاز در ١٣٠ هكتار از اراضي كشاورزي حيران، تعداد پرونده تخلفات را به ٥٠ پرونده رسانده است. زمينخواريها پاياني ندارد و هر روز مورد جديدي از تضييع حقوق ملي رونمايي ميشود. افشار هم از يك زمينخواري جديد كه كلنگش به جان جنگلهاي ناهارخوران گرگان افتاده پردهبرداري كرد. روستاي «زيارت» در انتهاي جنگلهاي ناهارخواران گرگان كه منطقهاي توريستي است شاهد ساخت و ساز غيرقانوني پنج تا شش هزار واحد بوده است.
قباد افشار، رييس سازمان امور اراضي كشور از جزييات ديگر پروندههاي زمينخواري مانند پرونده كامران دانشجو، وزير علوم دولت احمدينژاد نيز گفت كه مشروح آن در پي ميآيد: روز گذشته آقاي يوسفيان ملا، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس از زمينخواري ميلياردي در منطقه دماوند صحبت كرد اما جزييات اين زمينخواري به بعد موكول شد. ممكن است در خصوص جزييات اين زمينخواريها توضيح دهيد؟ در منطقه دماوند پروندههاي متعددي از زمينخواري كه غالبا تخلفات تغيير كاربري غيرمجاز اراضي كشاورزي بوده، در جريان است. برآوردهاي ما نشان ميدهد بيش از هفت هزار واحد ساخت و ساز غيرمجاز در آبسرد، مشا و دماوند وجود دارد كه بدون دريافت مجوز از وزارت جهادكشاورزي و سازمان امور اراضي در زمينهاي كشاورزي منطقه ساخته شده است. ما اين ساخت و سازها را تخلف ميدانيم و براي آنها تشكيل پرونده دادهايم. سازندهها بدون دريافت هيچ مجوزي، به صورت خودسرانه اقدام به ساخت كردهاند؟ بسياري از اينها مجوز دهياري و شهرداري را دارند كه ما عليه آنها نيز اعلام جرم كردهايم. بخشي از اين پروندهها در مراحل پايان رسيدگي است و براي بخشي از اين ساخت و سازها احكام قلع و قمع صادر شده است. در زمينه زمينخواريهاي دماوند با توجه به گستردگي حجم آن با دستگاه قضايي و شوراي عالي شهرسازي و وزارت راه و شهرسازي طرحي را آماده كردهايم كه ساخت و سازها در اين مناطق ساماندهي شود. سازمان امور اراضي با استقرار گروههاي يگان ويژه گشت، براي جلوگيري از ساختوساز بيشتر اقدام كرده و دستگاههاي قضايي نيز حكم قلع و قمع ١٥٠٠ واحد را در سال ٩٣ و شش ماهه ٩٤ صادر كرده است. بنابراين در يك سال و نيم گذشته ١٥٠٠ واحد تخريب شده و پيشبيني ميشود تا پايان سال تعداد واحدهاي تخريب شده به ٢٠٠٠ واحد برسد. اين تعداد قلع و قمع نسبت به سال ٩١ و ٩٢ به حدود هفت برابر رسيده است. با مجموع برخوردهاي صورت گرفته و كنترلهاي انجام شده تعداد تخلفات كاهش قابل توجهي پيدا كرده است. ساخت و ساز هفت هزار واحد، چيزي نيست كه از نظر دور بماند. اين ساخت و سازها در چه دورهاي انجام شده است؟ اين تخلفات پيشتر مربوط به گذشته است و در دو سال گذشته به دليل همين برخوردها ميزان زمينخواريها بهشدت كاهش يافته است. در حال حاضر وزارت كشور، وزارت راه و شهرسازي و دستگاههاي قضايي با سازمان امور اراضي جهت جلوگيري از ساخت و سازها و تعيين تكليف ساخت و سازهاي غيرمجاز گذشته همكاريهاي همهجانبهاي دارند. با توجه به اينكه دماوند، منطقه بسيار با ارزشي از نظر كشاورزي است و بهترين توليدات باغي از جمله سيب را در دنيا دارد از اين رو بايد مورد مراقبتهاي ويژه قرار گيرد. در مورد گردنه حيران چه اقداماتي از سوي سازمان انجام شده است؟ تاكنون چه تعداد پرونده تشكيل و عليه چه افرادي اعلام جرم شده است؟ در حيران نيز مانند دماوند تغيير كاربري اراضي كشاورزي اتفاق افتاده است اما در قالب طرح هادي. طرح هادي كه براي توسعه مناطق روستايي تدوين شده در منطقه حيران تا سطح ١٦٠ هكتار پيشبيني شده بود كه ١٣٠ هكتار از آن زمينهاي كشاورزي بوده است. در اين منطقه ٥٧٠ واحد
ساخت و ساز انجام شده كه از اين تعداد ٣٠٠ واحد داخل محدوده طرح هادي بوده و مابقي بدون مجوز ساخته شده است. پروندههاي تشكيل شده براي اين منطقه متعدد است و عليه بخشدار قبلي و بخشدار فعلي اعلام جرم شده است. بخشدار قبلي براي ساخت و سازها مجوز صادر كرده و بخشدار فعلي اين مجوزها را تمديد كرده است. ضمن آنكه دهيار فعلي نيز متهم است كه تخلفات مخصوص به خود را داشته و پرونده او نيز در مراجع قضايي است. در طول سالهاي گذشته نظارت بنياد مسكن و فرمانداري نيز بر ساخت و سازهاي صورت گرفته در منطقه حيران بسيار ضعيف بوده است. چه تعداد از پروندهها متعلق به نمايندگان مجلس است؟ نماينده مجلس و فرد عادي براي ما تفاوتي ندارد. فرد خاطي چه مسوول باشد و چه يك فرد عادي، بايد جوابگوي تخلفاتش باشد. تعداد زيادي اقدامات غيرقانوني در اين منطقه انجام شده كه پروندهها در حال رسيدگي است. در دولت قبل سياست كنترل ساخت و سازها و مقابله با تخريب اراضي وجود نداشت. از سال ٩٢ اين سياستها تقويت شده و بالغ بر ٣٠٠ يگان ويژه در كشور مستقر شده است. با اقدامات پيشگيرانه صورت گرفته ساخت و ساز غيرمجاز در كشور ٤٠ درصد كاهش يافته است. آيا حكم قلع و قمع براي ساختمانهاي غيرمجاز حيران صادر شده است؟ بله حدود ٢٥ واحد تاكنون قلع و قمع شده و با توجه به تشكيل ٥٠ پرونده تخلف، تخريبها در اين منطقه ادامه خواهد داشت. آيا شما پس از اعلام نمايندگان مجلس وارد موضوع زمينخواريهاي گردنه حيران شديد؟ خير، شناسايي و برخورد سازمان امور اراضي از سال ٩٣ آغاز شد. در برخوردهاي صورت گرفته و اقداماتي كه در منطقه انجام داديم از سال گذشته تاكنون هيچ مجوز جديدي صادر نشده است. تخلفاتي هم كه شناسايي كردهايم مربوط به دوره قبل است. من شخصا سال گذشته در منطقه حضور پيدا كرده و نتايج بررسي و شناسايي همكاران سازمان امور اراضي را از نزديك ديدم. اما با طرح اين پرونده در يكي، دو ماه گذشته در مجلس اين زمينخواري رسانهاي شد. با توجه به دستور رييس محترم جمهور پرونده اين منطقه به صورت ويژه در حال پيگيري است و در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي اين پروندهها رسيدگي ميشود. در مجموع در يك سال اخير زمينخواريها در حيران كنترل شده و مجوز جديدي براي ساخت صادر نميشود و ما به دنبال تثبيت كاربري اراضي در اين منطقه هستيم. جديدترين پرونده زمينخواري در دستور كارتان چيست؟ در حال حاضر پيگيري پرونده زمينخواري روستاي زيارت به طور خاص در دستور كار است. تقريبا بيش از پنج، شش هزار واحد مسكوني در روستاي زيارت كه انتهاي جنگل ناهارخوران گرگان است به صورت غيرمجاز ساخته شده است. اين جنگل گردشگري و ارزشمند كشور متعلق به تمام مردم ايران است و ما براي جلوگيري از زمينخواريها و ساخت و سازهاي غيرمجاز در اين منطقه اقدامات كنترلي را آغاز كردهايم. يكي از دلايل اصلي زمينخواريها مشخص نبودن حدود اراضي ملي و خصوصي، كشاورزي و مسكوني است. قرار بود در قالب طرح كاداستر اين حدود مشخص شود. آيا اين طرح در دستور كار دولت هست؟ بله. با اجراي طرح كاداستر اطلاعات را از تمام مكانها تامين و پايش ميكنيم. امسال اطلاعات مكاني ١٠ميليون هكتار از اراضي كامل شده است. با اجراي كامل كاداستر مرز بين مردم و دولت مشخص شده و اراضي شخصي صاحب سند ميشود. ما بيش از مقابله با آنچه انجام شده به دنبال پيشگيري از وقوع بيشتر جرم هستيم. بر اين اساس طرحي را در دست بررسي داريم كه بحث صدور مجوزهاي
ساخت و ساز را ساماندهي خواهد كرد. با اجراي اين طرح نحوه صدور پروانههاي ساخت به گونهاي تنظيم خواهد شد كه حقوق عمومي تضييع نشود. امروز ميبينيم در گردنه حيران دهيار با صدور مجوزهايي، ساخت و ساز در اين منطقه را مجاز كرده غافل از اينكه با اين اقدام حقوق همه مردم كشور به عنوان بازديدكنندگان از اين منطقه را پايمال كرده است. يا در روستاي زيارت ميبينيم جنگلي كه مورد بازديد مدام مردم است با ساخت و سازهاي غيرقانوني تخريب ميشود. بنابراين با اجراي قانون سعي خواهد شد اولويت، حفظ منافع عامه مردم باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]