واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تخصیص کمتر از 15درصد اعتبارات به خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انجام مذاکره با شرکتهای آلمانی و هلندی برای انجام پیکرانی هوشمند خبر داد و گفت: این شرکت از کمبود اعتبار رنج میبرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی جعفرینسب مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به مناسب سالروز تأسیس این شرکت در جمع خبرنگاران گفت: این شرکت با هدف تأمین خوراک پالایشگاهها و انتقال فرآورده به مراکز مصرف فعالیت میکند و این شرکت در تلاش است که با انجام تمهیدات پیشگیرانه از مصارف بیش از حد جلوگیری نماید.
وی تصریح کرد: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران هر ساله با انجام برنامههایی نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرده و اقدامات بهینهای را انجام میدهد.
جعفرینسب به موضوع پیکرانی هوشمند خطوط لوله اشاره کرد و گفت: شرکت خطوط لوله با انجام کار بازرسی داخل خطوط لوله این موضوع را انجام میدهد تا از نشتی خطوط جلوگیری نماید.
وی ادامه داد: منظوراز پیکرانی هوشمند تعمیرات جزئی و تعویض قطعات و اصلاح پوشش خطوط لوله میباشد که جز برنامههای نگهداشت خطوط لوله و مخابرات است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به نحوه تـأمین اعتبارات مورد نیاز در سال 94 اشاره کرد و گفت: در سال 94، پنج درصد از محل فروش فرآوردههای نفتی به این شرکت اختصاص یافته بود و امسال با توجه به کمبود نقدینگی اعتبار کافی در اختیار این شرکت قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: در کنار بازرسی خطوط لوله تعمیر ماشینآلات دوار و تجهیزات انجام میشود به دلیل محدودیت اعتبارات این کار به کندی پیش میرود.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت شش ماه از نیمه سال 94 کمتر از 15 درصد اعتبارات به این بخش اختصاص یافته است که در جای خود نگرانی را برای این شرکت به وجود آورده چرا که انجام عملیات جاری را مختل میسازد.
جعفرینسب با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی یعنی کاهش وابستگی به مراکز خارج از کشور است اظهار داشت: شرکت ما با سابقه دیرینه اکثرقطعات مرتبط با پمپها و تأسیسات را از توان داخلی استفاده کرده است به طوری که بیش از 80 درصد تجهیزات مورد استفاده در مراکز نفت و خطوط لوله داخلی بوده است.
وی ادامه داد: در بحث نگهداشت تعمیرات اساسی ماشینآلات دوار، توربینهای گازی الکترودوار از شرکتهای داخلی تأمین کردهایم با توجه به اینکه به دلیل تحریم ارتباط ما با سازندگان اصلی قطعات قطع شد اما تولیدکنندگان داخلی توانستند با استفاده از دانش فنی و توان خود این تجهیزات کلیدی را در داخل تأمین نمایند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: ساخت درایو دور متغیر در 6 هزار ولت با قدرت هزار و 200 کیلووات در داخل ساخته شد در حالی که این قطعه از خارج وارد میشد بنابراین با ساخت آن صرفهجویی قابل توجهای در مصرف انرژی به عمل آمد.
وی یادآور شد: پروژه ساخت درایو دور متغیر از طریق دو شرکت پیگیری شد و اکنون این دستگاه در مناطق نفت نظامیه اهواز نصب شده است.
گفتنی است، این دستگاه برای نخستین بار در داخل کشور ساخته شده است که برای ساخت آن حدود 700 میلیون تومان هزینه شده است.
جعفرینسب ادامه داد: همچنین قرارداد تعمیر اساسی 9 توربین توسط توان داخلی با 88 درصد انجام میگیرد موتور دوار متغیر و توربین جزء 10 قلم کالای اساسی شرکت نفت است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به ظرفیت انتقال انواع فرآورده در سالجاری را 57 میلیارد تن کیلومتر عنوان کرد و گفت: این میزان حدود 120 میلیارد لیتر در سال است.
وی به عملکرد شش ماهه این شرکت در سالجاری اشاره کرد و افزود: 26 میلیارد و 631 میلیون تن کیلومتر انواع فرآورده حمل و جابجا شده که نسبت به سال گذشته 27 میلیارد و 945 میلیون تن کیلومتر بوده است که در سال 94، 10 میلیارد و 129 میلیون تن کیلومتر جابجا شده است که کاهش 4.7 درصدی را نشان میدهد.
جعفرینسب اضافه کرد: در سال 94 نسبت به سال 93 مقدار انتقال نفت و گاز به نیروگاه 41 درصد و نفت کوره به68 درصد کاهش یافته است بنابراین مجموع فرآورده انتقالی توسط خطوط لوله 49 درصد کاهش داشته است همچنین انتقال بنزین یورو 4 در شش ماهه اول سال جاری نسبت به سال 93، 121.8 درصد و نفت و گاز یورو 4، 137 درصد رشد را نشان میدهد که مجموع انتقال این فرآورده رشد 227 درصدی را نشان میدهد.
وی گفت: در مجموع 330 میلیون لیتر روزانه انواع فرآورده را بدون حادثه جابجا کردیم به طوری که به ازای هر نفر جمعیت چهار لیتر بوده است.
جعفری نسب ادامه داد: بحث سوآپ نفت جرء زیرساختهای این شرکت بوده به طوری که خط انتقال آن از نکا به تهران احداث شده است به طوری که امکان انتقال فرآورده از دریای خزر صورت میگیرد سوآپ نفت در سالهای گذشته بنا به دلایلی متوقف شده و امیدواریم مجددا راهاندازی شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در رابطه با مناقصه پیکرانی هوشمند گفت: مناقصه جدیدی در این زمینه نداریم حدود 6 هزار و 900 کیلومتر پیکرانی هوشمند انجام خواهد شد که قبلا 9 هزار کیلومتر انجام شده است.
وی افزود: هم اکنون با روسها برای اجرای پیکرانی هوشمند همکاری میکنیم بنابراین مذاکراتی نیز با شرکتهای آلمانی، هلند، چین و هند در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از راهاندازی نیروگاه زنجان و نیروگاه علیآباد گرگان در آینده نزدیک خبر داد.
جعفری نسب همچنین درباره پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: عمده تولید این پالایشگاه تولید محصولات باکیفیت یورو4 است که از طریق خطوط لوله موجود انجام میگیرد که این میزان تولید جایگزین واردات خواهد شد که تولید این پالایشگاه حدود 360 هزار بشکه در روز است همچنین پروژه دیگری از انتقال فرآورده از بندرعباس به رفسنجان در دست اجرا است.
وی در پایان با اشاره به اینکه اکثر لولههای مورد استفاده بالای 32 سال عمر دارند، خاطرنشان کرد: بنابراین برای تعویض آنها نیاز به اعتبارات اساسی داریم که در صورت تخصیص نیافتن آنها عملیات این پروژهها کند خواهد بود.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]