تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روزقيامت ايمان دارد،بايد ميهمانش راگرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836907342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردک سرخ‌شده دزدیده شد!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اردک سرخ شده اردک سرخ‌شده دزدیده شد!

برگ‌هایی از تاریخ سینمای هنگ کنگ؛
اردک سرخ‌شده دزدیده شد!
سینمای هنگ کنگ در کنار سینمای چین و تایوان یکی از مهم ترین تاریخچه های مهم سینمای فیلم های چینی زبان را دارد.



به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، هنگ کنگ در دورانی که تحت استعمار بریتانیا بود به مراتب از آزادی اقتصادی و سیاسی بیشتری نسبت به کشورهای چین و تایوان بهره مند بود و به پایگاهی برای صنعت سینمای چینی و شرق آسیا تبدیل شده بود.
علی رغم بحران صنعتی در سال های میانی ۱۹۹۰ و بیرون آمدن از یوغ استعمار بریتانیا در ژوئیه ۱۹۹۷، سینمای هنگ کنگ هویت متمایزی کسب کرده و نقش کلیدی در عرصه سینمای جهان بازی می کند.
فیلم های عامه پسند هنگ کنگ (به خصوص  فیلم های حادثه ای) در غرب پیروان سرسختی دارد و در حال حاضر به بخشی از فرهنگ جریان روز و به شدت در دسترس و تقلیدکارانه تبدیل شده است.
برخلاف بسیاری از صنعت های سینمای کشورهای مختلف، هنگ کنگ از دخالت و حمایت دولت خیلی کم بهره می برد. سینمای هنگ کنگ عناصری را از هالیوود وام گرفته: پارامتر های ژانر، کمدی، حادثه، ضرباهنگ تند و  وامدار عناصری از سینمای چین است: هنرهای رزمی، درام های سنتی چینی. آمیزه این عناصر سینمای هنگ کنگ را تشکیل می دهند.
جشن صد سالگی سینمای هنگ کنگ در سال ۲۰۰۹/ آرشیوی که ژاپنی ها از بین بردند
سال ۲۰۰۹ سینمای هنگ کنگ صد ساله شد. به گزارش گاردین در سال ۱۹۰۹  فیلم کوتاه کمدی «دزدیدن اردک سرخ شده» نخستین فیلمی  بود که در هنگ کنگ ساخته شد.
یکی از کارشناسان سینمای هنگ کنگ که تاریخ شناس این عرصه است-آقای لا کار- می گوید: اما مشکلی که وجود دارد ایناست که هیچ مدرکی نیست که بتوان ثابت کرد این فیلم به تولید رسیده ... هیچ نگاتیوی از دوران قبل از جنگ جهانی دوم وجود ندارد. پس از حمله ژاپنی ها، آنها تمام نگاتیوها را ذوب کردند تا از آن نیترات مورد نیاز در ساختن بمب را تولید کنند.
 داستان این فیلم کوتاه درباره دزدی است که اردکی را از دستفروشی در خیابان می دزد و دستفروش سپس او را تعقیب می کند. می گویند لیانگ شائوبو که تئاتر خوانده بود، فیلم را کارگردانی کرد. او دوربین را از یک گرداننده سینمای آمریکایی در شهر شانگهای به نام بنجامین برادسکای قرض گرفت. در دزدیدن اردک سرخ شده، لیانگ (در نقش دزد) و چان-من وونگ (در نقش دستفروش) و بوک-هویی لی (پلیس) نقش آفرینی می کردند.
لا کار می گوید: در مورد نخستین فیلم سینمای هنگ کنگ یعنی «دزدیدن اردک سرخ شده» همه اطلاعات کلی است. همه عوامل فیلم مرده اند. بنابراین باید به سراغ منابع دیگری مانند روزنامه ها و غیره رفت. درباره نخستین فیلم هنگ کنگ کلی حرف و حدیث وجود دارد. اطلاعات مختصری درباره پیرنگ داستان داریم و از کارگردان مون کوآن شنیده ایم که در سال ۱۹۱۷ این فیلم را در کالیفرنیا تماشا کرده بود. همینطور او فیلم «ژوآنگزی همسرش را امتحان می کند» نیز دیده بود. او می گفت که «دزدیدن اردک سرخ شده» در ۱۹۰۹ ساخته شده است. کوآن در سال های ۱۹۶۰ در مصاحبه ای با یو مو-ون این اطلاعات را داده بود.
تهیه کننده این فیلم بوک-هویی لی مدت پنجاه سال نیروی محرکه صنعت سینمای هنگ کنگ بود، استودیوهای مختلفی تاسیس کرد، سرمایه برای تولید فیلم ها و مستندها جمع آوری می کرد. پسر لی، تین-یائو لی که اکنون در دهه هفتم زندگی خود به سر می برد می گوید: تا آنجا که می دانم آن سینمادار آمریکایی یعنی برادسکای بودجه فیلم را تامین کرد. تولید «دزدیدن اردک سرخ شده» علاقه پدرم به سینما را شعله ور کرد و باعث شد پدرم به شانگهای برود و تهیه  کنندگی سینما را یاد بگیرد.
اما پسر من-وای لی که به پدر سینمای هنگ کنگ شهرت دارد؛ شِک لی، درمورد ساخته شدن این فیلم دچار تردید است. او می گوید: ارجاعات بیشتری به «ژوآنگزی همسرش را امتحان می کند» به عنوان نخستین فیلم هنگ کنگ وجود داشته است.  
بودجه فیلم های هنگ کنگی

فیلم های هنگ کنگی معمولا کم هزینه هستند؛ البته در مقایسه با فیلم های هالیوودی. یک فیلم با کمتر از یک میلیون دلار به تولید می رسد. معمولا فیلم های پرفروش به ستارگان محبوب تعلق دارد مانند جکی چان یا استفن چو و یا تولیدات مشترکی هستند که هدف از تولیدشان مخاطب بین المللی است. معمولا فیلم های هنگ کنگی به زبان کانتونس است. از سال های ۱۹۵۰ فیلم های هنگ کنگی به این زبان ساخته شده اند.

اما پس از روی کار آمدن حزب کمونیست در چین، فیلم‌های به زبان ماندارین نیز در هنگ کنگ به تولید رسید. از سال های میانی ۱۹۶۰ و سال های ۱۹۷۰ فقط در هنگ کنگ فیلم های به زبان ماندارین تولید می شد.

دوران جنگ های جهانی اول و دوم

با شروع جنگ جهانی اول سینمای هنگ کنگ دستخوش تغییرات شد چراکه نگاتیوهای خام از آلمان وارد می شد. در سال ۱۹۲۳ من-وای لی همراه پسر عمویش و برادرش و لیانگ شائوبو نخستین کمپانی تولید فیلم را در هنگ کنگ به نام منژین تاسیس کردند. در دوران جنگ جهانی دوم در سال های ۱۹۳۰ داستان های میهن پرستانه و مقاومت چینی ها دستمایه فیلم های هنگ کنگی شد. نظیر مبارزه همگانی (چیو شو سان، ۱۹۳۷) یا خط زندگی (کوآن من شینگ؛ ۱۹۳۵).
با سقوط هنگ کنگ و استقرار ژاپنی ها در دسامبر سال ۱۹۴۱، این دوران از فیلمسازی به پایان رسید تا اینکه بریتانیا زمام امور را در سال های ۱۹۴۰ برعهده گرفت.

سال های ۱۹۴۰-۱۹۶۰

در این سال ها نیز مانند دوره پیش از جنگ، هنگ کنگ مهد استعدادهایی بود که از چین به هنگ کنگ نقل مکان می کردند. با شورش های داخلی چین در سال ۱۹۴۶ این مهاجرت به اوج خود رسید که به روی کار آمدن کمونیست ها در چین منتهی شد و هنگ کنگ به پایتخت سینمایی تبدیل شد. این مستعمره در این دوران یکی از صادرکنندگان عمده فیلم به جنوب شرقی آسیا بود. در سال های ۱۹۶۰ کمپانی های برادران شاو و موشن پیکچرز وجنرال اینوستمنت لیمیتد (MP&GI) از مشهورترین کمپانی های تولید فیلم به زبان ماندارین بودند. پس از مرگ لوک وان تو موسس MP&GI، کمپانی برادران شاو در این رقابت پیروز میدان شد.
ژانر موزیکال به نام هوآنگمدیائو برگرفته از اپرای چینی بود. کمپانی برادران شاو فیلم موزیکالی را در این ژانر به نام عشق ابدی (۱۹۶۳) تولید کردند که در این ژانر کلاسیک است.
در نیمه دوم سال های ۱۹۶۰ کمپانی برادران شاو به تولید فیلم های کم هزینه تر رو آورد. فیلمهای آکروباتیک با خشونت بیشتر  که ملهم از فیلمهای سامورایی ژاپنی ها بود. در این دوران  تماشاگران سینما به دلیل پدیده تلویزیون کاهش پیدا کرد./مهر  



۰۴/۰۷/۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن