واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اگر در بنی اسرائیل و بین پیروان حضرت عیسی (ع) سخن از مائده آسمانی بود در دین اسلام نیز مائده بهشتی وجود دارد...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: عده ای از حواریون حضرت عیسی (ع) از او درخواست کردند که همچون قوم بنی اسرائیل که برایشان مائده ای از آسمان نازل شد برای آنها نیز مائده ای آسمانی با دعای عیسی (ع) نازل گردد تا از آن تناول کنند. اما نحوه سوالشان كمى بىادبانه بود زیرا به جاى «يا رسول اللَّه»، گفتند: «يا عيسى» و به جاى «آيا خدا لطف مى كند» گفتند: «آيا مى تواند؟» و به جاى «پروردگار ما»، گفتند: «پروردگارت»، لذا حضرت عیسی در پاسخ آنها گفت: «اتَّقُوا اللَّهَ؛ از خدا بترسید».
در آیات 112 و 113 سوره مائده می خوانیم:
«(ياد آور) زمانى كه حواريون گفتند: اى عيسى بن مريم! آيا پروردگارت مى تواند (با دعاى تو) از آسمان، مائده ای (از غذا) براى ما فرود آورد؟ عيسى گفت: اگر مؤمنيد، از خدا پروا كنيد!»
«گفتند: (ما نظر بدى نداريم و بهانه جو نيستيم بلكه) مى خواهيم از آن بخوريم و دلهايمان اطمينان يابد و بدانيم كه به ما راست گفته اى و بر آن مائده آسمانى از گواهان باشيم.»
***
سه نکته:
* اثر تغذیه بر روح انسان
نام گذارى اين سوره به «مائده»، به خاطر همين درخواست مائده آسمانى است. «مائِدَةً» هم به معناى غذاست، هم سفره اى كه در آن غذا باشد.
هرچند ظاهر تقاضای حواریون جنبه خوبی نداشت اما آنها به پیامبرشان گفتند که مقصود بدی نداشتند بلكه مى خواهيم از اين مائده بخوريم. اینکه گفتند می خواهیم از آن بخوریم نه فقط برای خوردن معمولی بود بلکه فهمیده بودند که تغذیه آسمانی می تواند در دل های آنها نورانیت ایجاد نماید. این موضوع نشان می دهد که تغذیه بر روح انسان و حالات معنوی او اثر مستقیم و موثر دارد و این موضوع حتی در زمان حضرت عیسی (ع) نیز برای مومنین اثبات شده بود.
** مسائل معنوی و اجتماعی مقدم بر اقتصاد
ساده ترین و مباح ترین امور نیز با نیت و جهت گیری صحیح می توانند موجب رشد و تعالی انسان شوند. حضرت عیسی (ع) وقتی خواست برای حواریون نزد خدا دعا کند ابتدا فرمود خدایا مائده ای نازل فرما که موجب سرور و شادی و عید ما گردد؛ سپس فرمود مائده ای که آیه و نشانه قدرت تو باشد و در مرحله سوم فرمود: «وَ ارْزُقْنا وَ أَنْتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ» و بدين گونه به همه فهماند كه مسائل معنوى و اجتماعى بر مسائل گروهى و اقتصادى مقدّم است. (ذیل آیه 114 در تفسیر نور)
*** ماجرای خلقت حضرت زهرا از مائده بهشتی
اگر در بنی اسرائیل و بین پیروان حضرت عیسی (ع) سخن از مائده آسمانی بود در دین اسلام نیز مائده بهشتی وجود دارد و اصلا انعقاد نطفه حضرت فاطمه (س) مطابق روایات از مائده بهشتی است. در تفسیر فرات كوفی نقل شده كه جبرئیل سیبی را به پیامبر داد و حضرت آن را بوسید و روی جشم گذاشت. سپس به دستور الهی آن را تناول نمود. حضرت وقتی سیب را شکافت نوری از میان آن درخشید. جبرئیل عرضه داشت سیب را تناول کن که آن نور وجود "منصوره" است. حضرت فرمود: منصوره کیست؟ جبرئیل گفت: بانویی از صلب تو بیرون آید و اسمش در آسمان منصوره و در زمین فاطمه باشد. (العوالم، ج 6، صص 35-36)
زمانبندی انتشار: 4 مهر 1394 - 06:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]