واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تخصیص یارانه نقدی برای خرید فرآوردهای لبنی / فرهنگسازی مصرف لبنیات
مدیر عامل اتحادیه فرآوردههای لبنی کشور بیان کرد: مسئولان صنایع لبنی به دولت در برنامه ششم توسعه پیشنهاد تخصیص 13 هزارتومانی یارانه نقدی به فرآوردههای لبنی را مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با وجود آنکه نزدیک به 15 ماه است که مجوز افزایش خرید شیرخام به نرخ مصوب 1440 تومان از سوی دولت اعلام شده اما همواره صنایع لبنی با وجود تلاش همه جانبه دامداران از اجرای این مصوبه خودداری می کنند زیرا آنها معتقدند که عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت شیرخام و فرآورده های لبنی در بازار است.
در واقع صنعت لبنیات یکی از محصولات استراتژیک و تعیین کننده 35 درصدی سفره های مردم است که عدم مصرف آن منجر به بیماری های مختلفی از جمله پوکی استخوان در کشورو هزینه های بالای درمان در کشور می شود که به همین خاطر صنایع لبنی با توجه به رکود روز افزون بازار و کاهش تقاضا تحقق این امر را به صلاح نمی دانند زیرا معتقدند که دولت برای حفظ صنایع لبنی وکاهش زیان دامداران باید حمایت همه جانبه از این صنعت را داشته باشد.
براین اساس؛ دامداران معتقدند با وجود آنکه در سال گذشته صنایع به بهانه خرید شیرخام به نرخ مصوب قیمت محصولات خود را 30 درصد افزایش دادند اما هنوز هم به بهانه عدم توان قدرت خرید مردم حاضر به اجرای این مصوبه نیستند واین در حالیست که عدم اجرای این مصوبه مسبب مشکلاتی برای دامداران شده زیرا قیمت تمام شده شیرخام برای دامدار 1350 تومان است که در حال حاضر متوسط هر کیلو گرم شیر 1250 تومان از دامدار خریداری می شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛صنایع لبنی زمانی حاضر به خرید شیرخام به نرخ مصوب از دامدار هستند که بازار و مردم توان و قدرت خرید را داشته باشند که در حال حاضر بازار کشش و استقبال افزایش قیمت ها را ندارد واز طرفی لبنیات محصول احتکاری نیست بلکه باید به روز خریداری، تولید و مصرف می شودوبه همین خاطر بایستی حمایت از دامداران صورت گیرد زیرا این امر مسبب تسهیل در به دست آوردن مواد اولیه خواهد شد.
همچنین دولت می تواند با فرهنگ سازی مصرف لبنیات در کشور به رونق صنعت لبنیات و افزایش تمایل کارخانه های لبنی برای خرید شیرخام به نرخ مصوب کمک بسزایی داشته باشد.
دراین راستا محمد رضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در این خصوص اظهار داشت: صنایع لبنی زمانی حاضر به اجرای خرید شیر خام به نرخ مصوب از دامدار هستند که بازار توان و قدرت خرید را داشته باشند اما در حال حاضر با وجود وابستگی صنایع به دامدار اجرای این مصوبه به سبب عدم استقبال بازار عملی نیست.
وی افزود: در واقع بهترین شرکت های لبنی در بورس تنها 1.5 درصد بهره وری دارند که حمایت دولت از دامدارمی تواند کمک بسزایی در تسهیل به دست آوردن مواد اولیه ،رونق صنایع و افزایش صادرات محصولات لبنی همانند سال های گذشته داشته باشد.
اسماعیلی درادامه بیان کرد:سال گذشته نرخ شیر خام به دلیل استقبال بازار وافزایش تقاضا برای صادرات از 820 تومان به هزارو 250 تومان افزایش پیدا کرد.
مدیرعامل اتحادیه فرآورده های لبنی کشور تصریح کرد: مسئولان صنایع لبنی به دولت در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دادند که از مبلغ یارانه 45 هزار و 500 تومانی رقم 13 هزار تومان یارانه نقدی برای خرید فراورده ای لبنی اختصاص یابد زیرا این امرمی تواند تاثیر بسزایی در رونق صنایع لبنی،سلامت جامعه، افزایش مصرف وخرید ارزان داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: صنعت لبنیات یکی از محصولات استراتژیک وتعیین کننده 35 درصدی سفره های مردم است به گونه ای که اجرای این طرح از سوی دولت به سبب افزایش مصرف سرانه لبنیات در کشورمی تواند از بروز مشکلات وبیماری های پوکی استخوان هم درآینده جلوگیری کند.
بنابراین گزارش؛ در حال حاضر صنایع لبنی به سبب عدم استقبال بازار و مصرف کننده حاضر به خرید شیر خام به نرخ مصوب نیستند در حالیکه دولت با حمایت از این صنعت و فرهنگ سازی مصرف لبنیات و اختصاص یارانه نقدی به محصولات لبنی می تواند به افزایش تمایل کارخانه ها برای خرید شیر خام به نرخ مصوب کمک کند.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
حفظ صنعت دامپروی در راستا طرح زنجیرههای تولید
زیان صنایع لبنی در راستای افزایش مجدد قیمتها
سودجویی به قیمت به خطر افتادن سلامت خریداران/ برتری پارامترهای محصولات پاستوریزه نسبت به فله
تأثیر صادرات لبنیات در کیفیت محصول
گران شدن لبنیات دردی را دوا نمیکند
خرید شیر خام به نرخ بالا معنا ندارد
کاهش قیمت شیر کم چرب منطقی نیست
مجوزی که پشت درهای بسته ماند/ چه کسی تاوان خسارت دامداران را می پردازد؟
۰۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]