واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
برخی حرکات ما خبر از اوضاع درون ما می دهند و افکار ما را لو می دهند اکثر روانشناسان با مشاهده این حالات درافراد مختلف پی به روحیات آن ها می برند م یخواهیم با برخی از این حالات جسمی و روحی اشاره کنیم. دکتر پرویز رزاقی، روانشناس و مشاور خانواده: جلسه کاری مهمی را درنظر بگیرید که آینده شغلی تان به آن وابسته است یا شرایطی را درنظر بگیرید که قرار است به خواستگاری دختر مورد علاقه تان بروید یا برایتان خواستگار بیاید. این جور وقت ها بدترین اتفاقی که ممکن است برایتان بیفتد چیست؟ اینکه از شدت استرس، عرق از سر و رویتان بریزد و قرمز شوید و به تته پته بیفتید یا به اصطلاح دست و پایتان را گم کنید؟ بله، این وافعا فاجعه است ولی استرس فقط این طوری خودش را نشان نمی دهد بلکه اگر طرف مقابل تان به زبان بدن آگاه باشد، می تواند تاحدی به استرس درون شما آگاه شود، حتی اگر خودتان خواسته باشید که به شدت آن را پنهان کنید. چطور چنین چیزی ممکن است؟ ادامه مطلب را بخوانید تا ببینید که چطور باید مچ استرس را با استفاده از کلک های زبان بدن گرفت.
استرس؛ لغزنده مثل ماهی! استرس یک هیجان فراگیر است که تاثیر خودش را در زبان بدن ما به خوبی نشان می دهد. نکته مهم در مورد استرس این است که اگر شما در یک بخش از وجود خودتان استرس را کنترل یا آن را ماسکه کنید و همه سعی تان این باشد که بخواهید استرس و اضطراب خود را به گونه ای پنهان کنید، این هیجان بالاخره راهی برای ابراز وجود خود پیدا می کند. نشانه استرس در سر و صورت معمولا چشمان ما بهترین آینه هایی هستند که می توانند احساسات واقعی مان را نشان دهند. طبیعی است افرادی که استرس دارند از نگاه کردن مستقیم به چشمان طرف مقابل خودداری می کنند چون می ترسند جشمانشان آنها را لو بدهد. این افراد معمولا به زمین نگاه کرده یا روی یک جسم خاص تمرکز می کنند تا بتوانند حرفشان را بزنند. علاوه بر این مضطرب ها بسیار سریع پلک می زنند و زمانی که به طرف مقابل نگاه می کنند مردمک چشمشان بسیار گشاد است. بد نیست بدانید که تاثیر دیگران اضطراب روی فیزیک ما، بالابردن ضربان قلب است. این مساله به دلیل ترشح آدرنالین در خون است که دو تاثیر مهم بر بدن می گذارد، اول اینکه گلوی فرد خشک می شود و صدایش می گیرد و دوم اینکه به هن و هن می افتد. انگار دویده یا با کسی دعوا کرده است. گاز گرفتن لب ها یکی دیگر از نشانه هایی است که می تواند استرس شما را لو بدهد. البته این مساله به طور ناخودآگاه اتفاق می افتد. شاید حتی سعی کنید که صورت خود را بپوشانید و به این مساله احساسات تان (در اینجا حس اضطراب) را مخفی کنید. نشانه استرس در شانه ها آدم های استرسی شانه های افتاده دارند و حتی در بعضی از مواقع کاملا به جلو خم می شوند و دست های خود را هم به صورت ضربدری روی سینه قرار می دهند. اگر با خودتان فکر می کنید که دست به سینه بودن نشانه اعتماد به نفس است نه استرس، باید این نکته را بدانید که افراد استرسی جوری دست ها را روی سینه قرار می دهند که انگار می خواهند خودشان را جمع و از خود مراقبت کنند. به عبارت دیگر دیافراگم شان باز نیست. نشانه استرس در دست ها اگر نمی خواهید استرس خود را لو بدهید، یادتان باشد که کف دست ها را به هم نمالید و انگشت هایتان را به هم فشار ندهید. درست است که اینها حرکت های خودآرامی است، ولی به طرف مقابل نشان می دهد که شما دچار استرس و اضطراب هستید. بازی کردن با سکه ها یا کلیدهای در جیب، بازی با تلفن همراه، جویدن ناخن یا انگشت از دیگر علایم بدنی استرس است.
نشانه استرس در پاها مهم ترین نشانه در زبان بدن فرد مضطرب حرکت های پاهای اوست؛ معمولا این افراد یکی از پاهای خود را کاملا مستحکم روی زمین قرار می دهند و در عوض پای دوم را به صورت کاملا نامنظم و ناخودآگاه تکان می دهند. یادتان باشد وقتی فرد استرس دارد، نمی تواند ریتم حرکت های پایش را هماهنگ کند و این کار را کاملا ناخودآگاه انجام می دهند. سرمنشا این حرکت ها چیست؟ اضطرابی که در بالاتنه دفع شده و از طریق پا خودش را نشان می دهد. چون فرد مضطرب فکر می کند که پایش دیده نمی شود، بنابراین با تکان دادن پاها استرس خود را دفع می کند و این موضوع به نوعی حاشیه امنیت اوست. حرکت های آرامش بخش زبان بدن حرکت های آرامش بخش حرکت هایی هستند که ما برای بازگرداندن احساس امنیت به خود و ایجاد دلگرمی و رفع استرس از آنها استفاده می کنیم. 1- مرتب کردن لباس فرد معمولا بی جهت و بیش از اندازه لباس های خود را مرتب می کند و پیراهنش را می کشد تا صاف تر به نظر برسد یا یقه پیراهن خود را تنظیم می کند و… 2- گاز گرفتن ناخن و پوست معمولا گاز گرفتن انگشت نشان دهنده این است که فرد احساس می کند کاری را اشتباه انجام داده و این فکر او را به استرس می اندازد. پس با این کار سعی می کند رفتار خود را تصحیح کند. 3- دست کشیدن در موها این رفتار نوعی حرکت خودنوازشگرایانه است که ما با کمک آن اضطراب و عصبانیت خود را دفع و احساس خوبی پیدا می کنیم. هفته نامه زندگی مثبت –
2 مهر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]