واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۱۵ب.ظ)
حسين انتظامي: ترويج فرهنگ دفاع مقدس يک نياز دايمي است موج - معاون مطبوعاتي وزير ارشاد گفت: رسانهها مراقب باشند در موضوعات مقدسي که با نيت پاک به ميدان آمدهاند، ابزاردست سياستورزيها نشوند.
به گزارش خبرگزاري موج، ششمين نشست از سلسله نشستهاي راهبردي فرهنگ ايثار با موضوع «نقش رسانهها در ترويج فرهنگ ايثار» با حضور حسين انتظامي،ف معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، پيش از ظهر امروز در محل دبيرخانه شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت برگزار شد.
انتظامي در اين نشست گفت: ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و دفاع مقدس منهاي مباحث تشريفاتي، براي همه ما يک نياز است. اين فرهنگ باعث صيانتهاي شخصي ميشود و به همين دليل هم نبايد نگاه مناسبتي به آن داشته باشيم. محدود کردن تلاشها براي ترويج فرهنگ دفاع مقدس هم در يک هفته خاص اساساً اثربخش نخواهد بود.
انتطامي ادامه داد: ما همواره بايد فرهنگ مقاومت را در خود حفظ کنيم و شرايط سياسي خاص مانند همين توافق هستهاي نبايد ما را از اين فرهنگ باز دارد چراکه به محض فراموش شدن فرهنگ مقاومت ما آسيبپذير خواهيم شد.
وي در ادامه به عنوان نمونه به تأکيد نظام بر «اقتصاد مقاومتي» اشاره کرد و گفت: اين يک قانون و لايحه نيست بلکه يک فرهنگ است که بايد در تمام جامعه جريان داشته باشد.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از صحبتهايش به برخي درخواستها از سوي فعالان رسانهاي اشاره کرد و گفت: بايد مراقبت کنيم که ترويج فرهنگ مقاومت تبديل به امري دولتي نشود. در مفاهيم مبنايي هر جا که کار دولتي و حکومتي شود حتماً لطمه خواهد خورد.
البته که دولت و حکومت بايد زمينهسازيهاي لازم را انجام دهند اما اگر رويدادهايي مانند نيمه شعبان و يا فعاليت هيأتهاي مذهبي را به نهادهاي دولتي واگذار کنيم قطعاً آنها را از ذات خود دور کردهايم. فرهنگ ايثار و دفاع مقدس هم دقيقاً از همين جنس است و بيشتر از آنکه دولتي باشد، يک حماسه ملي بود.
وي افزود: ما بايد توجه داشته باشيم در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت به مولفههاي اصلي دوران دفاع مقدس بازگرديم. يکي از همين مولفهها هم اين بود که هيچ خطکشياي ميان نيروها در دفاع مقدس نبود. شايد اختلاف نظر سياسي وجود داشت اما در ميدان عمل همه در کنار هم بودند. آن روزها خود افراد مراقبت ميکردند تا سياستزده نباشند.
انتظامي ادامه داد: در اين حوزه نبايد بداخلاقي صورت بگيرد. انحصار و اينکه کسي بگويد من فقط بلندگوي اين فرهنگ هستم عين بداخلاقي است. در ماجراي شهداي غواص هم همه ديديم که چقدر کشور به لحاظ رواني و اجتماعي پاک شد؛ چراکه هيچ مرزي وجود نداشت و هيچ انحصاري در فضا نبود.
به همين دليل بايد کمک کنيم که ديگران هم نتوانند از مايي که با نيت پاک به ميدان آمدهايم به عنوان ابزاردست سياستورزيهاي خود بهره برداري کنند؛ بايد پذيرفت که قواعد سياست متفاوت از فرهنگ است.
معاون مطبوعاتي ارشاد همچنين تاکيد کرد: ما حتماً بايد به فکر تربيت نيروي متخصص در اين حوزه باشيم هرچند معتقدم ما در ديگر حوزهها هم هنوز خبرنگار تخصصي نداريم؛ اگرچه درباره حوزه ايثار و شهادت ما خوشبختانه انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس را داريم که دوستان ما هم در آن هستند و ميتوانيم به همين منظور همين ظرفيت را در راستاي تربيت نيروي متخصص تقويت کنيم.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود درباره تسريع روند صدور مجوز براي رسانههايي با موضوعات راهبردي مد نظر دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: برخلاف گذشته که روند رسيدگي به درخواستها بسيار طولاني بود حالا اين روند نهايتاً ۵ ماه به طول خواهد انجاميد و بازهم مطابق آنچه پيشتر اعلام شده بود درخواستهاي مرتبط با ۷ حوزه معرفي شده (بسته حمايتي 94) که فرهنگ ايثار و شهادت هم شامل آن ميشود از اولويت برخوردارند و بدون نوبت مورد رسيدگي قرار خواهند گرفت.
انتظامي ادامه داد: براساس اظهارات دوستان حاضر در اين نشست و از آنجا که بخش زيادي از رسانههاي فعال در حوزه فرهنگ ايثار و شهادت بيشتر مجازي و سايت هستند از اين به بعد حمايتهاي ويژه معاونت مطبوعاتي از رسانههاي مرتبط با ۷ موضوع اعلام شده، سايتهاي فعال در فضاي مجازي را هم شامل ميشود.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان تأکيد کرد: درخواستهاي طرح شده در اين نشست تا آنجا که در حيطه وظايف ما باشد حتماً پيگيري و نتايج آن اعلام خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]