واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چاپخانه دانشگاه تهران پارک می شود
خمیرشدن سرنوشت غمانگیز کتابهای یک چاپخانه + عکس
بزودی چاپخانه دانشگاه تهران که در خیابان امیرآباد شمالی خیابان شانزدهم واقع است، تخریب میشود و به جای آن «پارک علم و فناوری» احداث شود.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بزودی چاپخانه دانشگاه تهران که در خیابان امیرآباد شمالی خیابان شانزدهم واقع است، تخریب میشود و به جای آن «پارک علم و فناوری» احداث شود. پس از سالها فعالیت چاپخانه دانشگاه تهران این بار خبر تخریب و تعطیلی آن شنیده میشود. برای تخریب و به مناقصه گذاشتن چاپخانه بخشنامه ضربالعجل صادر شده تا «نسبت به خمیر کردن کتابهایی که امکان فروش ندارد اقدام شود»، از این رو کتابها در حال حمل برای خمیر شدن هستند.
کتابهایی که برای خمیر شدن حمل میشوند بر اساس این گزارش، در حال حاضر حدود 500 عنوان کتاب تجدید چاپی و چاپ اولی در چاپخانه دانشگاه تهران منتشر میشود و تنها در بخش چاپخانه حدود 25 نفر اقدام به انتشار کتاب میکنند. اما در اقدامی اعلام شده فهرست سایر کارکنان چاپخانه را برای اقدام مقتضی بهمنظور استفاده در سایر واحدهای حوزه معاونت پژوهشی و یا سایر واحدهای دانشگاه اعلام کنید. البته قرار است کلیه اقدامات و تشریفات قانونی برای فروش تجهیزات چاپخانه (در حال فعالیت و کار) اعلام شود این چاپخانه 4 دستگاه چاپ، یک دستگاه صحافی، دستگاه جلد زنی، دستگاه چاپ ملخی، شماره زنی، برش و... داراست که در فضایی وسیع در سه بخش انبار، ملزومات و چاپخانه در حال حاضر فعالیت میکند. گفتنی است، چندی پیش محمودرضا برازش مدیرکل دفتر چاپ وزارت ارشاد در نشست خبری جشنواره صنعت چاپ در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه در آستانه پانزدهمین دوره جشنواره خبرها حاکی از تعطیلی قدیمی ترین چاپخانه تهران یعنی دانشگاه تهران و تبدیل آن به پارک علم و فن اوری است. آیا ارشاد برای تعطیل نشدن این چاپخانه قصد حمایت دارد؟ گفت: این موضوع را تازه شنیدهام، دانشگاه تهران حتما صلاح خود را میداند، باید دید دستگاهها به چه شکل هستند، ایا میتوان از آن دستگاه ها در موزه استفاده کرد یا نه، الان دانشگاه ها به سمتی حرکت میکنند که امکان تکثیر برخلاف اینکه در گذشته نبود اما امروزه وجود دارد. برازش ادامه داد: با توجه به تغییر شیوه تکثیر کتابهای دانشگاهی شاید دانشگاه تهران احساس کرده زمین بزرگ و انبارهای چند هزار متری کارایی ندارد اما اگر دستگاه ها قدیمی باشد از آنها به شکلی در موزه استفاده میکنیم. در زمانی که همه از کمبود کاغذ و بودجه می نالند، کتابهایی که در دانشگاه چاپ شده و حاصل پژوهش های دانشگاه و استادان است در گوشه ای انبار شده و بعد از سپری شدن مدتی و نشستن گردو خاک بر روی آن بدون اینکه بدانند اینها چیست، چرا چاپ شده، چه کسی آنها را نوشته و ضرورت نگارش آنها، و چه کسی دستور چاپ آنها را داده است، کامیون کامیون به کارخانه کارتون سازی حمل می شود و تبدیل به کارتون می شود؛ «این هم کارآفرینی و تبدیل علم به ثروت». انتهای پیام/
94/06/31 - 10:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]