واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون سازمان جنگلها در گفت و گو با پانا: 16 وزارتخانه و دستگاه عضو کارگروه مقابله با بیان زائی هستند خبرگزاری پانا: معاون آبخیز داری، امور مراتع و بیابان های سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تشکیل کارگروه مقابله با بیابان زائی را کاری ارزشمند دانست و گفت: این کارگروه با مسولیت وزیر جهاد کشاورزی که با حکم رئیس جمهور منصوب شده تشکیل شده و 16 وزارتخانه و دستگاه در سطح معاونین وزیر در این کار گروه عضویت دارند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۳۱ شهريور ساعت 07:57
پرویز گرشاسبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا ذرارتباط با برنامه های حوزه بیابان زائی اظهار کرد: ایران یک کشور پیشرو در زمینه بیابان زدائی است و تجربه 50 ساله داریم و در آسیا کشور ما با کشور چین در این مقوله در رقابت است و در منطقه کشورهایی مانند عراق و عربستان و امارات چنین مسائلی را در برنامه های خود ندارند.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در اجرای این برنامه ها موفق بودیم و به درستی بر تجربه کهن خود تکیه کردیم و توانستیم تا الان حدود 7 میلیون هکتار بیابان زدائی کنیم که 2 میلیون و 400 هزار هکتار آن نگل های دست کاشته و کانون های بحرانی درجه یک است که حدود 2.5 میلیارد هکتار کنترل کردیم.
معاون آبخیز داری، مراتع و امور بیابانهای سازمان جنگلها اضافه کرد: ما سالانه در 50 هزار هکتار به طور متوسط عملیات سنتی مقابله با بیابان زائی را اجرا می کنیم.
گرشاسبی به طرح ترسیب کربن اشاره کرد و گفت: این در هشت سال گذشته یک روش بسیار مناسب بوده است که با اجرای آن موفق شدیم بیابان زدایی را با مشارکت مردم پیش ببریم و در حال حاضر این روش را در 18 استان کشور تعمیم دادیم و توانستیم 2 میلیون هکتار را به همین شیوه در پنج سال گذشته با کمک مردم بیابان زدایی کنیم.
وی افزود: با مشارکت مردم هزینه های بیابان زدایی بسیار پایین است و ما توانستیم در مقابل با زایش بیابان های جدید هم موفق عمل کنیم.
معاون آبخیز داری همچنین به ماندگاری این شیوه اشاره کرد و گفت: با این شیوه مردم با بیابان زدایی عجین شدند و دغدغه های بیابان زدایی سنتی را نداریم.
وی کمبود منابع آب را مهمترین عامل در زایش بیابان ها اعلام کرد و افزود: اگر نگاه ما حوزه ای نباشد در مدیریت حوزه آبخیز در برنامه ریزی این اتفاق ها رخ می دهد که در زاینده رود سد احداث می کنیم و باتلاق گاو خونی را خشک می کنیم و به بیابان تبدیل می شود.
معاون امور بیابان های سازمان جنگلها با اشاره به عامل انسانی در تشدید بیابان زائی گفت: هم اکنون در عراق هم توسعه بهره برداری از آب در ترکیه باعث خشکی و ایجاد ریز گرد شده است.
گرشاسبی همچنین به برداشت بیش از حد از سفره های آب زیر زمینی برای توسعه کشاورزی به عنوان عامل مهم دیگری در کاهش منابع آبی و افزایش سطح بیابان ها اشاره کرد و افزود: الان ما حدود 9 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از سفره های زیر زمینی داریم.
وی خاطر نشان کرد: برداشت از سفره های زیر زمینی نیز قانون دارد و خوشبختانه هم اکنون از تشکیل کارگروه مقابله با بیابان زائی 2 سال می گذرد که این کارگروه با مسولیت وزیر جهاد کشاورزی که با حکم رئیس جمهور منصوب شده تشکیل شده و 16 وزارتخانه و دستگاه در سطح معاونین وزیر در این کار گروه عضویت دارند.
معاون آبخیز داری، مراتع و امور بیابانهای سازمان جنگلها ادامه داد: هم اینک در این کارگروه روش های مقابله با بیابان زایی بررسی می شود که ما چرا باید بیابان زائی داشته باشیم که آن را کنترل کنیم و توفیقاتی صورت می گیرد که در مورد دریاچه ارومیه برای برداشت های بیش از اندازه انجام نشود.
گرشاسبی اظهار امیدواری کرد: این کارگروه وظیفه مدیریت هماهنگ فرابخشی دارد و مطمئنم که نتایج مطلوبی خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]