تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804006850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سامانه هشدار سریع زلزله در تهران به زودی راه اندازی می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سامانه هشدار سریع زلزله در تهران به زودی راه اندازی می‌شود
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: سامانه‌های هشدار سریع و پاسخ سریع در مقابل زلزله در شهر تهران به زودی راه اندازی می‌شود.


 به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شکرچی‌زاده در نشست خبری  امروز خود در خصوص  هشدار سریع و کاهش خسارات زلزله در تهران با اشاره به اینکه  به طور اتفاقی شهریور ماهی است که بزرگترین زلزله‌ها در این ماه رخ داده و در ۶۰ سال گذشته زلزله‌هایی با بزرگی بیش از ۷ ریشتر در این ماه اتفاق افتاده است، گفت: صبح امروز با تمرکز بر زلزله‌خیزی شهر تهران مطالب مهمی در جلسه‌ای که با این موضوع داشتیم، مطرح شد تا دورخیزی از وضعیت و مشکلات پیش رو برای پس از زلزله احتمالی داشته باشیم.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه یکی از مسئولیت‌های مهم این مرکز افزایش ایمنی سازه‌ها در برابر زلزله است، افزود: آئین‌نامه ۲۸۰۰ که برای طراحی ساختمان‌ها در مرکز زلزله تعریف شده، از سوی این مرکز انجام شده است و سایر آئین‌نامه‌های مرتبط با این بخش هم از سوی مرکز تدوین می‌شود.
 
شکرچی‌زاده تصریح کرد: یک‌هزار و ۱۰۰ دستگاه شتاب نگار در کشور وجود دارد که اطلاعات به دست آمده از این شبکه کمک زیادی به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها می‌کند، همچنین کارگروه زلزله و لغزش زمین جزء کارگروه‌های مدیریت بحران کشور است که مسئولیت آن را مرکز تحقیقات بر عهده دارد.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه گسل‌های تهران تحت تاثیر گسل‌های زلزله قرار نگرفت، افزود: همیشه احتمال زلزله برای تهران وجود دارد و مطالعات زمین‌شناسی روی گسل‌ها نشان می‌دهد که احتمال وقوع زلزله ۷ ریشتری و بالاتر برای تهران وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه زلزله‌های اخیری که در اطراف تهران اتفاق افتاده است، اظهار داشت: زلزله گرمسار با بزرگی ۳.۸ ریشتر، زلزله جوادآباد با بزرگی ۴.۱ ریشتر و زلزله فیروزکوه با بزرگی ۴.۶ ریشتر سه زلزله‌ای بودند که اخیرا در اطراف تهران به وقوع پیوست.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه منشاء این زلزله‌ها گسل‌های نزدیک این نواحی بوده است، ادامه داد: گسل ایوانکی در زلزله گرمسار، گسل گرمسار-پیشوا در زلزله جوادآباد و گسل مشاع در زلزله فیروزکوه نقش داشتند.
 
شکرچی‌زاده با اشاره به اینکه این گسل‌ها از گسل‌های اصلی تهران فاصله دارند و محل تقاطعی با گسل‌های تهران وجود ندارد، عنوان کرد: وقوع این زلزله‌ها تاثیری در فعالیت گسل‌های تهران ندارد اما اگر بزرگی زلزله در آن مناطق بیشتر بود، به طور حتم خطراتی را برای تهران به دنبال داشت.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر نقش ملی و فراملی شهر تهران، اظهار داشت: هر دو روز یکبار زلزله‌ای با بزرگی ۴ ریشتر اتفاق می افتد اما افکار عمومی به زلزله در شهر تهران حساس هستند.
 
شکرچی‌زاده با تاکید بر اینکه تهران یکی از ۱۰ شهر خطرپذیر در جهان است، توضیح داد: دو راهبرد تحت عنوان سامانه‌های هشدار سریع و سامانه‌های پاسخ سریع در مقابل زلزله مطرح شده است که قصد داریم آن را در کشور اجرایی کنیم.
 
وی با بیان اینکه این سامانه‌ها براساس قوانین فیزیکی که متکی بر امواج وقوع زلزله است، به ما اجازه می‌دهند در ثانیه‌های وقوع زلزله شریان‌های اصلی کلانشهرها را قطع کنیم، بیان کرد: تجارب در دیگر شهرهای جهان نشان می‌دهد در زلزله با بزرگی ۷ ریشتر و بیشتر، ۲۰ درصد از تلفات ناشی از آتش‌سوزی ناشی از زلزله بوده است. پس با استقرار این سامانه‌ها می‌توانیم خسارات را کاهش دهیم.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه سامانه پاسخ سریع می‌تواند اطلاعات ناشی از توزیع خرابی‌ها به مدیریت بحران گزارش کند، خاطرنشان کرد: افکار عمومی و تخصصی کشور نیاز دارند تا با این تصمیم گیری‌ها آشنا شوند که خوشبختانه اقدامات اولیه برای سامانه هشدار سریع در تهران با همکاری شهرداری آغاز شده است.
 
شکرچی‌زاده خاطرنشان کرد: سامانه‌های هشدار سریع در شرق و شمال شرق تهران مانند سد لتیان، گسل مشاع و امامزاده هاشم نصب شده اما سایر گسل‌ها از جمله گسل شمال تهران است، هنوز این سامانه مستقر نشده است.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه ما می‌توانیم مشکلات، ضوابط و آئین‌نامه‌های مرتبط را مطرح کرده و به مصالح ساختمانی مجوز دهیم که ملاحظات کاهش خطرپذیری را در نظر گرفته باشند، توضیح داد: باید اطلاع‌رسانی و افزایش سطح دانش، توقع مردم را از این موارد و مصالح افزایش دهیم، چراکه این مشکلات باید از مرحله تولید تا طراحی و اجرا مورد بررسی قرار گیرد.
 
شکرچی‌زاده با بیان اینکه ممکن است نواقص و کوتاهی‌هایی در کشور اتفاق افتاده باشد، افزود: در هر صورت باید سطح توسعه‌یافتگی کشور را هم درنظر بگیریم، زیرا دغدغه‌هایی که ما امروز داشته‌ایم در برخی از کشورها ۱۰۰ سال پیش برطرف شده است، بنابراین ما دچار عقب‌ماندگی‌های تاریخی در این بخش هستیم.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه هماهنگی بین سازمان‌های مسئول از موضوعات مهم در این بخش است، ادامه داد: باید تحقیقات کاربردی را گسترش دهیم و در آئین‌نامه‌ها باید یک شتاب مبنا را تعریف کنیم تا ساختمان‌ها براساس آن طراحی و اجرا شود.

در ادامه این نشست سعید بختیاری، مدیر دفتر آتش‌سوزی این مرکز با بیان اینکه در بسیاری از زلزله‌های شهرهای بزرگ و کوچک با مشکل حریق پس از زلزله مواجه بودیم، گفت: قابلیت اشتعال مصالح باید کنترل شود که در این باره در حال تهیه مقررات هستیم، چراکه در ساختمان‌ها به جای چوب از مواد پلیمری استفاده می‌شود که خطرات بیشتری را به دنبال دارد.
 
بختیاری با اشاره به اینکه لوله‌کشی گاز می‌تواند عامل خطرزا در ساختمان‌ها باشد، تصریح کرد: وجود کپسول‌های گاز، مواد قابل اشتعال و انبارها در کارخانجات هم از مهمترین عوامل افزایش خطر آتش‌سوزی هستند.
 
مدیر دفتر آتش‌سوزی این مرکز با تاکید بر جلوگیری از ساخت ساختمان‌های بلندمرتبه در کوچه هایی با عرض کم، عنوان کرد: ارتقای ایمنی ساختمان‌ها در برابر آتش بسیار مهم است، چراکه باید بتوان ساختمان‌ها را در مقابل اینگونه حوادث قابل کنترل کرد.
 
همچنین ، علی بیت‌اللهی، مدیر دفتر زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه یک آفتی در رفتار مدیریت و رفتار مردم در خصوص مخاطرات طبیعی وجود دارد، اظهار داشت: این رفتار نوسانی بوده است به طوری که چند روز نگاه‌ها همه به این بخش متمرکز می‌شود اما پس از مدتی به دست فراموشی سپرده می‌شود.
 
وی افزود: بنابراین دکتر شکرچی‌زاده با توجه به مشورت‌ها و همفکری‌ها دستور داد تا مجموعه نشست‌هایی با هدف، نگاهی مستمر و دائمی به مخاطرات زلزله تهران داشته باشد.
 
انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

ادعای عجیب یک نماینده مجلس/ زمین‌خواری قانونی است!
نقشه‌های غیرکارشناسی بلای جان ساختمان‌های نوساز
تخریب بیش از 3 هزار واحد مسکونی بر اثر سیل اخیر
پرداخت نشدن اعتبار برای مسکن اجتماعی/ جهش قیمت مسکن در دوسال آینده





۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن