واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرمايه گذاري ايران براي تولید 52 ميليون تن فولاد
رييس هيأت عامل ايميدرو گفت: ايران تا سال 1404 ظرفيت توليد فولاد خام را به بيش از 52 ميليون تن افزايش خواهد داد.
کد خبر: ۵۳۳۲۸۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲ - 21 September 2015
رييس هيأت عامل ايميدرو گفت: ايران تا سال 1404 ظرفيت توليد فولاد خام را به بيش از 52 ميليون تن افزايش خواهد داد.
مهدي کرباسيان که در مرکز همايش هاي جزيره کيش و در مراسم افتتاحيه نخستين همايش بين المللي آهن و فولاد متال بولتن در ايران سخن مي گفت تصريح کرد: در بخش کنسانتره سنگ آهن نيز برنامه دستيابي به ظرفيت توليد 66.2 ميليون تن و گندله سنگ آهن 82.8 ميليون تن پيش رو قرار دارد.
وي ايران را يکي از امن ترين کشورهاي حوزه خاورميانه و شمال افريقا (MENA) ذکر کرد و گفت: در حال حاضر ظرفيت توليد فولاد خام ايران 16 ميليون تن (به روش احياي مستقيم)، سنگ آهن کنسانتره 36.8 ميليون تن، گندله سنگ آهن 22 ميليون تن و احياي مستقيم آهن 16 ميليون تن است.
وي با بيان اينکه در 6 ماه آينده ظرفيت توليد کنسانتره و گندله سنگ آهن به ترتيب 4 و 2.5 ميليون تن افزايش مي يابد اظهار داشت: ايران در هفت ماه ابتداي سال 2015 ميلادي بيش از 9.6 ميليون تن فولاد توليد کرد که اين رقم 46درصد از مجموع توليد اين محصول در منطقه منا محسوب مي شود.
به گفته معاون وزير صنعت معدن و تجارت ايران در حالي که در ماه جولاي(تير-مرداد) جاري بيش از 1.2 ميليون تن فولاد خام توليد کرد، کشورهاي اين منطقه همچون عربستان با توليد 560هزار تن و مصر با 465 هزار تن در جايگاه دوم و سوم حوزه منا قرار گرفتند.
وي درباره جايگاه ايران در ذخاير منابع طبيعي و هچنين نيروي انساني ماهر در بخش سنگ آهن و فولاد گفت: ايران در 5 سال آتي براي کشف ذخاير جديد سنگ آهن 500 ميليون دلار سرمايه گذاري خواهد کرد.
به گفته کرباسيان برنامه اکتشاف 200هزار کيلومتر مربعي در ايران که از زمستان دو سال گذشته آغاز شده ميزان ذخاير معدني ايران از جمله سنگ آهن را بيش از پيش افزايش خواهد داد.
کرباسيان ميزان ذخاير قطعي سنگ آهن ايران با اکتشافات فعلي را 2.7 ميليارد تن اعلام و در عين حال تأکيد کرد: در اين ميان معادن سنگ آهن سنگان 1.2 ميليارد تن، گل گهر يک ميليارد تن و چادرملو 200 ميليون تن ذخيره دارند.
رييس هيأت عامل ايميدرو از پوشش سرمايه گذاري هاي بخش معدن و صنايع معدني ايران از سوي سازمان سرمايه گذاري خارجي و کمکهاي فني و اقتصادي ايران خبر داد و گفت: در بخش زغال سنگ به عنوان پشتوانه توليد فولاد به روش کوره بلند نيز 224 ميليون يورو سرمايه گذاري مورد نياز است.
رييس هيأت عامل ايميدرو به سرمايه گذاريهاي جديد ايميدرو در سواحل جنوبي ايران اشاره کرد و گفت: 6.8 ميليارد يورو در اين مناطق سرمايه گذاري خواهد شد که سهم چابهار 3.1 ميليارد دلار، سهم بندرعباس 3 ميليارد دلار و سهم منطقه ويژه صنايع انرژي بر پارسيان 800 ميليون دلار است.
به گفته وي براي طرح هاي نيروگاه هاي بندرعباس و منطقه صنايع انرژي بر پارسيان و الکترود گرافيتي در مجموع يک ميليارد و 50 ميليون دلار سرمايه جذب مي شود .
معاون وزير صنعت معدن و تجارت با مقايسه نرخ انرژي بين کشورهاي امريکا، ترکيه و ايران اظهار داشت: نرخ بنزين در ايران 29 سنت است که اين رقم 55درصد کمتر از امريکا و 81درصد کمتر از ترکيه است. علاوه بر اين گاز طبيعي در ايران با نرخ 4سنت عرضه مي شود که 58درصد کمتر از امريکا و 89درصد کمتر از ترکيه محسوب مي شود.
به گفته وي هزينه برق (هر کيلو وات ساعت)در ايران 3سنت است که 28درصد کمتر از امريکا و 75درصد کمتر از ترکيه است.
رييس هيأت عامل ايميدرو با رشد 1.2 ميليارد نفري در جمعيت شهرنشيني دنيا تا سال 2030، مصرف مواد معدني و محصولات آن از جمله فولاد افزيش بيش از پيش خواهد يافت که کشور چين همچنان بزرگ ترين توليدکننده فولاد خواهد ماند.
وي ادامه داد: کشورهاي چين، هند و خاورميانه از جمله پيشروهاي توليد فولاد به شمار مي آيند.
رييس هيأت عامل ايميدرو رقم سرمايه گذاري ايران تا افق سال 2020ميلادي براي حوزه هاي معدن و صنايع معدني را 26 ميليارد دلار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 9 ميليارد دلار طرح در دست اجرا قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]