واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باید به سلاح فناوری در توسعه میادین نفتی مجهز شد
معاون امور بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت گفت: شرط استفاده از میادین نفتی مالکیت نیست باید سلاح و ابزار مالکیتی توسعه میادین را در اختیار داشته باشیم تا حرفی برای گفتن در بین شرکای خارجی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر عباس حسینی معاون امور بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری با اشاره به برگزاری دومین همایش بینالمللی فرصتهای فناورانه صنعت نفت و گاز و ازدیاد برداشت و تأسیسات مرتبط به آن اظهار داشت: این همایش به عنوان بزرگترین رویداد پژوهشی و فناورانه منطقه در صنعت نفت و گاز کشور جایگاه انکارناپذیری یافته است.
وی تصریح کرد: این همایش با اتکا به توان داخلی و مطابق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا خواهد شد به طوری که این همایش با هدف حفظ و توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز به ویژه میادین مشترک و افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز اجرایی میشود.
معاون امور بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت تأکید کرد: این همایش با شعار برگ فناورانه دیپلماسی ایران زمینهساز بهرهگیری حداکثری از همه ظرفیتهای تحقیقاتی و پژوهشی کشور و مشارکت بینالمللی در دستیابی به اهداف برنامه ششم توسعه است که همراهی وزارت نفت و امور خارجه و حضور گسترده موسسات بینالمللی و نمایندگان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانهها در جهت تقویت فناوریهای ملی صنعت نفت برگزار میشود.
حسینی ادامه داد: در این همایش بیشترین رویکرد صنایع بالادستی است به طوری که در این کنفرانس از شرکتهای اتریش و شبکه دانشگاهی به رهبری هلند و دانشگاه آلمان و مراکز تحقیقات نفت برزیل و شرکت انرژی انگلیس و مجموعه سفارتخانهها از تهران که دارای خدمات فناوری و پژوهشی هستند حضور خواهند داشت.
وی تصریح کرد: در مجموع این کنفرانس موضوع دقیق عملیاتی در حوزه نفت و گاز است که به موضوع ازدیاد برداشت کمک میکند.
حسینی اضافه کرد: قریب 500 میلیارد دلار درآمد نصیب کشور میشود که در مجموع ذخایر متعارف در دنیا ایران رتبه اول را به خود اختصاص داده است و طبیعتا کشوری که صاحب چنین ذخایر نفتی است باید در فناوری چنین جایگاهی را داشته باشد بنابراین برای جبران این جایگاه نیاز به دانش و فناوری داریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 650 میلیارد بشکه نفت درجا در کشور داریم که با ضریب 24 درصد ازدیاد برداشت 450 میلیارد بشکه نفت در مخازن باقی میماند اگر در حوزه فناوری ازدیاد برداشت فعالیت نکنیم عمر مخازن به مرور زمان کاهش پیدا کرده که این یعنی مرگ مخازن است که این 450 میلیارد بشکه نزدیک به 500 میلیارد دلار ارزش برای کشور به همراه دارد.
معاون امور بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت گفت: نفت موتور پیشرفت کشور است و در سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی موضوع ازدیاد برداشت تأکید شده است که بایستی در جهت حفظ تولید و ایجاد ارزش افزوده گامهای مهمی را برداریم تا از این نعمت خدادادی استفاده بیشتری داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: توسعه میادین بسته به فناوری و نوع آن دارد که کوتاهترین روش در اجرای آنها چاه محور است که نخستین راهبرد استفاده از فناوری چاه محور در طی فاصله زمانی دو ساله به ثمر مینشیند همچنین مهمترین رکن ازدیاد برداشت از مخازن در برنامه میان مدت پنج سال طول میکشد بنابراین استفاده از متدولوژی و فناوری لازم است.
وی افزود: ما در شرایط جدید فضای تعامل بینالمللی شرایط ما با 20 سال گذشته تفاوت دارد که دو رکن اصلی در فضای سیاسی خلق درونزا و تعاملات برونگرا است که بایستی به آنها توجه شود که شرط استفاده از میادین نفتی مالکیت نیست و شرکتهای جدید دارای فناوری هستند سلاح و ابزار مالکیتی را به دست میگیرند و ما نیازمند هستیم تعاملات را با شریکهای بینالمللی افزایش دهیم.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]