واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا ژوله و حیایی خبرساز شدند؟
شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که رقابت بین امیرمهدی ژوله با امین حیایی در استندآپ کمدی جمعه شب به این اندازه واکنش و حاشیه داشته باشد. ژوله با تکیه بر هنر فیلمنامه نویسی و ژورنالیستی خود و امین حیایی با تکیه بر هنر بازیگری خود به روی استیج آمدند و دو سبک کاملا متفاوت را اجرا کردند.
روزنامه هفت صبح - فرید عطارزاده: شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که رقابت بین امیرمهدی ژوله با امین حیایی در استندآپ کمدی جمعه شب به این اندازه واکنش و حاشیه داشته باشد. ژوله با تکیه بر هنر فیلمنامه نویسی و ژورنالیستی خود و امین حیایی با تکیه بر هنر بازیگری خود به روی استیج آمدند و دو سبک کاملا متفاوت را اجرا کردند. همین دو اجرای کاملا متفاوت باعث به وجود آمدن دوقطبی عجیبی در میان کاربران شده و نتایج آرا لحظه به لحظه با اختلاف اندکی به نفع هرکدام تغییر می کند. تقریبا از ساعت 14 روز گذشته بود که امیرمهدی ژوله با اختلاف کمی امین حیایی را پیش گذاشت و تا لحظه تنظیم گزارش این روند کم و بیش ادامه دارد.
گاهی امین حیایی به صدر می آید و گاهی امیرمهدی ژوله، هردفعه هم با اختلاف آرایی در حدود 20 تا 40 هزار عدد. همه این اتفاقات و موج های اجتماعی ایجادشده در 24 ساعت به اندازه ای زیاد است که نمی توان به سادگی از آن ها گذشت. از هجوم و انتقاد امیر تتلو و طرفدارانشان به امیرمهدی ژوله بگیرید تا صف آرایی منتقدان در برابر امین حیایی به دلیل نقش آفرینی او در برخی فیلم های خاص. یک دوقطبی تمام عیار که صدا و سیما توانست در یک برنامه یک ساعت و نیمی آن را ایجاد کند و همه شبکه های ماهواره ای رقیب خود را کنار بزند.
چرا اجرای ژوله حاشیه ساز شد؟
امیرمهدی ژوله کنایه های اجتماعی را نیز چاشنی اجرای خود قرار داده بود و گریزی به وضعیت فوتبالیست ها، هنرمندان، خوانندگان و... زد. همین طبع ژورنالیستی ژوله و نگاه منتقدانه او به لایه های اجتماعی کافی بود تا موج گسترده ای در شبکه های اجتماعی به راه بیفتد، هم از سوی موافقانش و هم از سوی مخالفانش. ژوله خودش را به جای هرکدام از چهره های فوق گذاشته بود و راه های رسیدن به شهرت از طریق هرکدام از آن ها را بررسی می کرد.
او در بخشی از اجرای خود خواننده شدنش را تصور کرد و گفت: «باز هم از همان خواننده هایی که پول می داد، کلیپ، ترانه، آهنگ و... می خید، ولی چون پول نداشتم زیرزمینی می شدم، که البته همه چیزم برای چنین اتفاقی مهیاست جز اسمم، مثلا آن را می ذارم «ژوله یا»، و این خودش باعث ترغیب همه برای آمدن به کنسرتم می شد تا ببینند یا چی؟ و بعد شصت تومن می دهند و می فهمند، یا هیچ چی! همینطور می تونم اسمم را بذارم «امیر ژوژولو»، به طرفدارانمم می گفتم ژوژولیاها! بعد پست می ذاشتم من آبریزش بینی دارم، اونوقت دو هزار تا لایک می خورد، 50 هزار نفر به اشتراک می ذاشتنش و...»
چه کسانی طرفدار ژوله شدند؟
نویسنده ها، روزنامه نگاران، علاقه مندان نقدهای اجتماعی و طرفداران «رضا یا». خب سه مورد اول که کاملا طبیعی است جز طرفداران اجرای ژوله درآمده بشاند. اما نکته عجیب در «رضا یا» است که ژوله در متن خودش با او شوخی کرده بود. با این وجود این خواننده زیرزمینی با سعه صدری جالب توجه در پست اینستاگرامی خودش نوشت: «جناب آقای امیرمهدی عزیز یا همون کاراکتر (ژوله) خیلی لطف کردن تو برنامه خندوانه اسم منو آوردن. واسه من که خودم طفدار این برنامه هستم باعث افتخاره که اسمم تو این برنامه گفته شد. این دوستان واسه شادی شما زحمت می کشن پلس لطفا دنیا حاشیه و جنگ نباشید. از خدا می خوام روزی من و بقیه دوستانم مجوز بگیریم و بتونیم به صورت رسمی به شما خدمت کنیم.»
همین پست اینستاگرامی «رضا یا» کافی بود تا طرفداران او حمایت رسمی خود از ژوله را اعلام کنند. حتی صفحه ای به نام «ژوژولیاها» نیز در اینستاگرام به راه افتاده است.
استندآپ کمدی از کجا آمد؟
سایت خبرآنلاین در توضیح ریشه به وجود آمدن استندآپ کمدی نوشته «استندآپ کمدی حداقل در شکلی که امروزه از آن می شناسیم. یک پدیده جدی به حساب می آید. ایالات متحده آمریکا جایی است که به عنوان مکان زایش این هنر به شکل امروزی آن شناخته می شود، و ریشه آن در این کشور به سخنرانان طنزی همچون مارک تواین باز می گردد که در قرن نوزدهم در سراسر آمریکا سفر کرده و کار خود را ارائه می کردند.
این شیوه از سخنرانی طنز در دهه های آغازین قرن بیستم تبدیل به سرگرمی توده مردم در برنامه های وودیل (گونه ای از تئاتر که در آن انواع برنامه های سرگرم کننده اجرا می شود) شد. برنامه های کمدی از اجزای اصلی برنامه های وودویل به شمار می رفتند، اما در آن دوران برنامه کمدی توسط یک گروه ارائه می شد، که به جای صحبت با تماشا چیان با یکدیگر سخن می گفتند. اما در این میان تعداد انگشت شماری از بازیگران همانند فرانک فی برای استعدادشان در بداهه گویی در وودویل مشهور بودند. این سبک اجرای تک نفره پس از آن در هه های 30 و 40 میلادی رشد کرد و به مرور زمان کامل تر شد... هرچند که استند آپ کمدی در آغاز دهه 90 میلادی با افول روبه رو شد، اما با پااین دهه 90 و ورود به قرن 21 استندآپ کمدی دوباره از خاک برخاست.
در این دوران برنامه هایی مانند «پادشاهان اصیل کمدی» دوباره رونق را به سالن های نمایش بازگرداندند. کریس راک یکی از چهره های عرصه استندآپ کمدی شد. اکنون به نظر می رسد که استندآپ کمدی دوباره به روزهای طلایی خود بازگشته است و از کلوب ها تا تلویزیون و اینترنت بیش از پیش فرصت دیده شدن و پیدا کردن تماشاگران جدید مقابل استندآپ کمدین ها قرار دارد.»
چرا اجرای امین حیایی حاشیه ساز شد؟
این بازیگر تلاش کرد تا از الگوهای همیشگی خود در اجرا و بازیگری استفاده کند و در این راه هم بسیار موفق بود. او برخلاف ژوله تلاش خود را روی اجرا گذاشته بود تا متن.
او در اجرای خود شروع به صحبت درباره اولین ورزشی که ما انجام داده ایم و انواع راه رفتن ها کرد.
او ابتدا چهار دست و پا راه رفت و گفت: این همون ورزشی است که هم در ابتدا انجام می دهیم؛ بعد هم به تاتی تاتی های آغازین اشاره کرد و سپس به سراغ راه رفتن انسان های نخستین قبل و بعد از کشف اسلحه سرد و گرم رفت؛ تا به دو ماراتون و آدم یکه قعد از کشف مهم «زکریای رازی» تلوتلوخوران راه می رود، رسید. حیایی همه این راه رفتن ها را به صورت نمایشی انجام داد که در رابطه با آن باید گفت، شنیدن کی بود مانند دیدن!
امین حیایی برای خنداندن مردم از هیچ کاری دریغ نکرد و در این راه هم موفق عمل کرد.
چه کسانی طرفدار امین حیایی شدند؟
بخش بزرگی از طرفداران این بازیگر که به صورت سنتی وجود دارند و همیشه جزو علاقه مندان بازی او بوده و هستند. ماجرا اما از یک جا به بعد کمی پیچیده می شود و حتی به سیاست هم گره می خورد!
«سید محمدعلی ابطحی» نیز در واکنش به این ماجرا پستی گذاشته و نوشته است: «خیلی بده که مسابقه خندوانه جناحی شده. کلی گروه تلگرامی اصولگرایی و دلواپس دیدم که توصیه می کردند به صورت سازمانی به امین حیایی رای بدهید. فقط به دلیل بازی توی فیلم های ده نمکی و یا فیلم هایی در مورد حوادث انتخابات 88. احتمالا آقای حیایی هم بی تقصیر. در این کارها نباید جناحی بود. از آن سو خیلی ها دنبال رای آوری ژوله هستند. من البته به ژوله رای دادم چون کمدی استندآپش بهتر بود.»
چه کسانی مخالف امین حیایی شدند؟
آن افرادی که متن از اجرا برایشان مهم تر است و البته کسانی که نوع فیلم هایی که امین حیایی در آن بازی کرده نیز برای آن ها اهمیت دارد.
به عنوان مثال «بزرگمهر حسین پور» در صفحه شخصی خود نوشت: «امشب استندآپ امیر ژوله است. مطمئنم مثل دفعه قبل میترکونه! اما در مقابل امین حیایی به نظرم باید به امیر داد. همینکه کسی قلاده طلا رو بازی کنه از نظر من فاقد صلاحیت رای دادن می شه... حتی اگر امیر اونقدر هم ندرخشه. چی کار کنم دیگه... بعضی وقتا اوقندر «حال» رو نمی بینم و «گذشته» آدما ملاک قضاوتم میشه...امیرجان به پیش.»
همین پست کافی بود تا سایت اصولگرای «مشرق نیوز» با بازنشر این پست نوشت: «فیلم سینمایی قلاده های طلا با موضوع حوادث سال 88 ساخته شده که در آن امین حیایی نقش یک مامور امنیتی را بازی می کند. این درخواست غیراخلاقی حسین پور انتقاد بسیاری از مخاطبان صفحه اینستاگرامش را برانگیخته است. این در حالی است که این جناح مدعی روشنفکری همیشه خود را طرفدار آزادی بیان و احترام به مخالف می داند.
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]