واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مردم سیستان و بلوچستان با چه مشکلاتی دست وپنجه نرم می کنند؟
مردم سیستان وبلوچستان با مشکلات متعددی ازجمله گردوغبار،خشکسالی وبیکاری و... مواجه اند و که سالهاست منتظر تدبیر دولت مردان برای استانشان هستند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ازگذشته نام سیستان با شجاعت و پهلوانی همراه بوده است اما حال و روز این روزهای مردم این استان آنچنان که باید خوب نیست وبا مشکلات زیادی دست وپنجه نرم می کنند ونیازمند توجه ویژه ای از طرف مسولان ودولت مردان کشور هستند.
مشکلاتی از جمله بیکاری ،اعتیاد، ریزگرد ها ،بحران آب ودر پی آن خشکسالی واز بین رفتن کشاورزی ونا امنی های مرزی که مشکل دیروز وامروز مردم سیستان نیست وسالهاست که اهالی این دیار با آنها درگیر هستند.
*روزهای به رنگ خاکستری در سیستان وبلوچستان
شاید دغدغه اصلی این سالهای مردم سیستان وبلوچستان پدیده گرد وخاک وریزگرد ها باشد که کمی بارش وخشکی دریاچه هامون بر شدت آن افزوده است. مشکلی که به یک بحران جدی در این استان تبدیل شده وباعث بروز بیماری های تنفسی وچشمی ،تعطیلی هر روزه ادارات ومدرسه ها وحتی تخلیه کامل چندین روستا شده است.
طبق اندازه گیری های انجام شده غلظت ریزگرد ها در سیستان وبلوچستان به 290میکرو گرم رسیده که میزان استاندارد آن 150میکرو گرم است واین رقم یعنی 25 برابر حد مجاز است .
زندگی مردم سیستان آنقدر با خاک عجین بوده که همه چیز آنها از خانه تا ریه هایشان مملوء از خاک شده است. با وجود اینکه مردم سیستان و بلوچستان در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی میکنند و نفس کشیدن برای آنها کاری دشوار شده اما تاکنون تصمیم عاجلی برای برون رفت از این موضوع و یا اعطای بسته های حمایتی از طرف دولت در نظر گرفته نشده است.
این وضعیت بحرانی سیستان و بلوچستان در حالی همچنان وجود دارد که چندی پیش ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اعلام کرده بود مردم باید با ریزگرد ها بسازند و این مشکل قابل حل نیست.
*بیکاری ارمغان ریزگردها برای مردم سیستان وبلوچستان
کمی بارش وخشکی دریاچه هامون وطوفان های شن در استان سیستان وبلوچستان باعث از بین رفتن زمین کشاورزی واز دست رفتن فرصت های شغلی زیادی در این استان شده است به طوری که سبب شده سیستان دارای بالاترین نرخ بیکاری در بین دیگر استان های کشور باشد.
رضا نجفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در این خصوص میگوید: در طی ۱۵ سال گذشته خشکسالی حاکم بر منطقه سیستان موجب وارد آمدن خسارتی به میزان ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان شده است که غیرقابل جبران است.
شاید تدبیر دولت در احیای دریاچه هامون به وسیله مذاکره با مقامات کشور افغانستان واجرای سریع طرح های آبرسانی به این استان بتواند کلید رفع این مشکل تا حد زیادی باشد که تا امروز میسر نشده است.
* اعتیاد آینده پیش روی جوانان بیکار سیستانی
وجود بیش از1240 کیلو متر مرز مشترک سیستان وبلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان زمینه ورود مواد مخدر وناامنی های گاه وبیگاه را در این استان افزایش داده است که این لزوم افزایش امنیت در مرزها را نشان می دهد.همین مرز طولانی با کشورهای تولیدکننده عمده مواد مخدر دلیلی شده که دسترسی به مواد مخدر در این استان آسان تر از دیگر استان های کشور باشد واعتیاد آینده پیش روی جونان بیکار سیستانی شود.
*تدبیر دولت برای برون رفت سیستان از مشکلات
روز گذشته هئیت دولت به منظور بررسی مشکلات سیستان وبلوچستان به این استان سفر کردند که اجرای طرح آبیاری 46 هزار هکتار از اراضی دشت سیستان وانجام کارهای مقدماتی برای گازرسانی به استان از مصوبات این سفر بود که البته این مصوبات چند وقتی هست که مطرح شده اما به مرحله اجرا نرسیده است.
واینجاست که سوال پیش می آید که آیا بازدید مسئولان از یک منطقه می تواند دوای درد مردم آنجا باشد؟
مسئولان این را بدانند که شرایط زندگی بر مردم سیستان سخت شده است و مردم این دیار همچنان امیدوار به تدبیرهای سازنده مدیران ومسئولان هستند.
به هر حال باید منتظر بازشدن قفل پروژه های ملی در سیستان بود که مسلما راز بازگشایی آن همدلی وهمزبانی تمام مسئولان شهرستانی ،استانی وکشوری را می طلبد.
گزارش از جعفرزاده
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
رطوبت 92 درصدی در خوزستان/ بازگشت گرد و خاک به 2 استان کشور
از وضعیت محیط زیست کشور تا طاعون نشخوار کنندگان استان ها
بحران طوفان در زابل
شکارچی متخلف با 15 قطعه پرنده به دام افتاد
ذرات ریزگردها به 15 برابر حد مجاز رسید
طوفان در سیستان و بلوچستان حاکم شد
گرد و خاک به 1/5 برابر حد مجاز رسید
طوفان در انتظار زابل
هامون رو به خشکی می رود
برگزاری هفدهمین جلسه حمایت از تالابهای بین المللی
۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]