محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854917635
تغيير كاربري سالانه 8 هزار هكتار اراضي كشاورزي بحرانزاست
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تغيير كاربري سالانه 8 هزار هكتار اراضي كشاورزي بحرانزاست
رويش ساختمانهاي عريض و طويل در زمينهاي كشاورزي آخرين برداشتي است كه از اين زمينها انجام ميگيرد و اين زمينها با تغيير كاربري غيرقانوني ديگر نه كشاورزي به خود ميبيند و نه درخت و نه محصول. در عين حال نيز با اين گونه اقدامها هم امنيت غذايي كشور به خطر ميافتد و هم اينكه با تغيير اكوسيستم منطقه مقوله حفاظت از محيطزيست تهديد ميشود اما گراني زمينهاي مسكوني، اداري و تجاري در مقايسه با زمينهاي كشاورزي موجب شده تا تغيير كاربري اين زمينها به يكي از مشاغل سودآور براي سودجويان تبديل شود.
نویسنده : هادي غلامحسيني
رويش ساختمانهاي عريض و طويل در زمينهاي كشاورزي آخرين برداشتي است كه از اين زمينها انجام ميگيرد و اين زمينها با تغيير كاربري غيرقانوني ديگر نه كشاورزي به خود ميبيند و نه درخت و نه محصول. در عين حال نيز با اين گونه اقدامها هم امنيت غذايي كشور به خطر ميافتد و هم اينكه با تغيير اكوسيستم منطقه مقوله حفاظت از محيطزيست تهديد ميشود اما گراني زمينهاي مسكوني، اداري و تجاري در مقايسه با زمينهاي كشاورزي موجب شده تا تغيير كاربري اين زمينها به يكي از مشاغل سودآور براي سودجويان تبديل شود.
توجه مكرر و تيزبينانه مقام معظم رهبري به مقوله تغيير كاربري زمينها به ويژه تغيير غيرقانوني كاربري زمينهاي كشاورزي در كشور و پديده شوم زمين خواري و تذكر چند باره به وزراي جهادكشاورزي دولت قبل و فعلي بيانگر دغدغه و نگراني ايشان به تغيير اكوسيستم كشور است. اين در حالي است كه در بعد كلان تغيير كاربريها اعم از قانوني و غير قانوني هم امنيت غذايي كشور را با خطر مواجه ميكند و هم اينكه به محيطزيست كشور آسيب جدي وارد ميكند. در اين بين بايد يادآور شده كه باز گرداندن اكوسيستم مناطق جغرافيايي گاهي با هزاران هزار ميليارد تومان نيز ديگر امكانپذير نيست.
منشأ تغيير كاربري كجاست؟
اما منشأ تغيير كاربري زمين چيست و چرا آنقدر برخي از سرمايهداران سودجو سعي ميكنند به هر قيمت ممكن زمينها را تغيير كاربري دهند و در زمينهاي كشاورزي ارزان قيمت پديدههايي شبيه به پديده شانديز به عمل آورند؟
زمين كالايي است با انواع كاربري و نوع كاربري يكي از مؤلفههاي مهم جهت كشف بها و ارزش زمين است. به طور نمونه زمين با كاربري كشاورزي در ايران بهاي بسيار نازلتري نسبت به زمين با كاربري مسكوني، اداري، تجاري و كارخانه دارد، از اين رو واژهاي به نام تغيير كاربري يكي از محلهاي رشد ارزش زمين به شمار ميآيد.
تغيير كاربري زمين تنها به صلاحديد قانونگذار با رعايت تمامي ضوابط و آئيننامهها، اخذ تمامي مجوزهاي قانوني و پرداخت حقوق دولت و شهرداريها مجاز است و در ساير موارد تخلف به شمار ميرود و بايد بر حسب تخلف انجام گرفته برابر قانون با خاطي يا خاطيان برخورد شود و زمين تغيير كاربري يافته به حالت اول بازگردد، اما از آنجا كه سود ناشي از تغيير كاربري زمين اعم از كشاورزي، مسكوني، تجاري، اداري، كارخانه و... سودآوري قابل ملاحظهاي دارد هميشه گزينه تغيير غير قانوني كاربري زمين يكي از محلهاي سودجويي بوده و خواهد بود.
اسكان ۲۰ ميليون نفر در ۱۳۰ هزار هكتار بافتفرسوده
چندي پيش محمد سعيد ايزدي، معاون وزير راه و شهرسازي مدعي شد كه ۲۰ ميليون نفر در ۱۳۰ هزار هكتار بافت فرسوده زندگي ميكنند كه 4هزار هكتار از رقم فوق در تهران قرار گرفته است، اين در حالي است كه اگر سرمايهگذاري در تغيير غير قانوني كاربري زمين در كشور و به ويژه در تهران و استانهاي اطراف همچون البرز به نقطه صفر ميرسيد، ميتوانستيم اميد داشته باشيم بخشي از سرمايههايي كه صرف تغييركاربريهاي زمين ميشود به بخش احياي بافت فرسوده هدايت شود و با احياي بخشي از بافتهاي فرسوده كشور امنيت جاني يك چهارم جمعيت ايران نيز بيشتر شود اما نشتي تغيير كاربري زمين موجب شده تا سرمايه به بخش احياي بافت فرسوده ورود نكند.
در اين بين اما تغيير غير قانوني كاربري زمين و به ويژه زمينهاي كشاورزي بخش زيادي از سرمايه و منابع مالي كشور را در خود جاي داده است و سودهاي باد آورده شيرين موجب شده تا سرمايهها از ساير بخشها به اين بخش زير زميني گسيل شود كه يكي از مهمترين اين تغيير كاربريها در كشور مورد پديده شانديز بود كه هم به بافت منطقه و اكوسيستم ضربه زد و هماينكه به شكل غيرقانوني بسياري از نقدينگي موجود در ساير صنايع، بانك و سرمايههاي خرد مردمي را در اين پروژه ضد توسعهاي حبس كرد.
تغيير كاربري اراضي كشاورزي در معرض جريمههاي سنگين
حال وسعت دامنه تغيير كاربري اراضي كشاورزي به قدري گسترده شده است كه رئيس سازمان امور اراضي كشور با بيان آنكه تخريب و تغيير كاربري اراضي كشاورزي به يك بحران تبديل شده است، ميگويد: با اصلاح قانون، علاوه بر تشديد برخوردهاي قانوني، ميزان جرايم در اين بخش به 3 تا 5 برابر ارزش زمين افزايش مييابد.
آمار پروندههاي تغيير كاربري طي يك دهه گذشته نشان ميدهد از سال ۸۵كه مرحله دوم تصويب حفظ كاربري بوده حدود ۶۰ هزار هكتار تغيير كاربري وجود داشته و ۵۵ تا ۶۰ هزار هكتار نيز غير مجاز بوده كه از اين ميزان ۸۰ هزار پرونده در مراجع قضايي وجود دارد با اين حال اما به طور متوسط سالانه 7 تا 8 هزار هكتار از اراضي كشاورزي ايران دستخوش تغيير كاربري شدند.
قباد افشار درخصوص تأكيد مقام معظم رهبري و رئيسجمهوري براي جلوگيري از تخريب و تغيير كاربري اراضي كشاورزي افزود: در قانون اصلاح شده، هزينه قلع و قمع بنا نيز از متخلفان دريافت ميشود زيرا تاكنون هزينه تخريب و قلع و قمع بناها توسط دولت پرداخت ميشد كه با اصلاح قانون اين هزينه نيز برعهده متخلفان و زمينخواران خواهد بود.
وي با بيان آنكه ما به دنبال افزايش جرايم سنگين هستيم تا تعداد متخلفان كاهش يابد، اظهار ميدارد: طي سالهاي گذشته تا كنون در اطراف شهرهاي بزرگ و مناطق خوش آب و هواي استانهاي تهران، مازندران، البرز، گيلان، گلستان و ديگر كلانشهرها با مشكل تخريب و تغيير كاربري اراضي كشاورزي و ساخت و سازهاي غيرمجاز مواجه بودهايم، به طوري كه اين موضوع به يك بحران در كشور تبديل شده است.
افزايش 2 برابري يگان حفاظت اراضي كشاورزي در سال 94
رئيس سازمان امور اراضي كشور گفت: با توجه به تأكيد مقام معظم رهبري و رئيسجمهوري دولت يازدهم، امسال برنامه پيشگيري از تخريب و تغيير كاربري اراضي كشاورزي به طور جدي در دستور كار قرار گرفت به طوري كه تعداد يگانهاي ويژه حفاظت از اراضي كشاورزي در 250 تا 260 شهرستان كشور فعال ميشود.
ايجاد شعب ويژه براي رسيدگي به تخلفات اراضي كشاورزي
رئيس سازمان امور اراضي كشور ايجاد شعب ويژه رسيدگي به تخلفات اراضي كشاورزي را از ديگر اقدامات سال جاري دانست و اظهار داشت: خوشبختانه با بخشنامه دادستان كل كشور، دستور رئيس قوه قضائيه و همكاري دستگاههاي قضايي براي تسريع در رسيدگي پروندههاي تخلفات اراضي كشاورزي شعب ويژهاي در برخي شهرستانهاي كشور ايجاد شد.
افشار افزود: همچنين در سال 94 با همكاري استانداران سراسر كشور ستاد مقابله با پيشگيري و تغيير كاربري اراضي كشاورزي در تمام استانها به رياست استانداران فعال شده و با حضور دستگاههاي مختلف اين امر پيگيري ميشود.
تشكيل شوراي عالي حفظ بيتالمال در سال 94
افشار از تشكيل شوراي عالي حفاظت از بيتالمال خبر داد و گفت: در صورتي كه يگان ويژه حفاظت از اراضي كشاورزي سازمان امور اراضي كشور وارد عمل نشود، شوراي عالي حفاظت از بيتالمال اين موضوع را از طريق دستگاههاي قضايي دنبال ميكند.
به گفته افشار؛ دستگاههاي دولتي حق ندارند به متخلفان در ساخت و ساز خدمات زيربنايي از جمله آب، برق و گاز ارائه بدهند و هماهنگيهاي لازم با وزارت نيرو در اين خصوص انجام شده
است.
سنددار شدن اراضي كشاورزي با اجراي كاداستر
افشار يكي ديگر از اقدامات مهم اين سازمان براي جلوگيري از تغيير كاربري اراضي كشاورزي را اجراي كاداستر اراضي كشاورزي برشمرد و گفت: با اجراي كاداستر، اراضي كشاورزي كشور به لحاظ وضعيت دقيق آب، خاك، توليد و مسائل حقوقي زمين شناسايي و ساماندهي ميشوند تا مشكل كشاورزان براي تهيه وثيقه بانكي و ايجاد سرمايهگذاري در اين بخش برطرف شود.
پيشگيري براي تغيير كاربري اراضي كشاورزي در البرز پيگيري ميشود
از سوي ديگر از آنجايي كه استان البرز نيز يكي از مناطقي است كه خيلي با مقوله تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي درگير است بد نيست به اظهارات دادستان كرج توجه داشته باشيم.
در همين باره دادستان كرج اظهار داشت: شوراي سياستگذاري در حفظ اراضي ملي تشكيل شده و بر اساس قانون جهادكشاورزي، منابع طبيعي، محيط زيست و دادستان به عنوان ضابطان قضايي قيد شدهاند.
حاجيرضا شاهكرمي خاطرنشان كرد: نبايد اجازه داد به مرحله صدور دستور قلع و قمع برسد يا زميني از حيز انتفاع خارج شود، چراكه در اين صورت سرمايه ملي تلف ميشود و زمين نيز به حالت كشاورزي بازنميگردد.
وي با بيان اينكه در صورت امكان بايد پايش تصويري در استان البرز اجرا شود، گفت: در اين صورت هر مديري در حوزه عملكردي خود متوجه اقداماتي كه انجام داده ميشود و مورد ارزيابي خود و سايرين قرار ميگيرد.
شاهكرمي با بيان اينكه ساماندهي اراضي كشاورزي به عنوان مطالبه مردمي مطرح است، اظهار داشت: بايد اين فضا براي افراد مهيا شود و زمينهاي كمبازده كه امكان كشاورزي در آنها پايين است، براي كشاورزي در اختيار افراد خاص قرار داده شود.
با تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي برخورد قاطع ميشود
دادستان كل كشور با تأكيد بر ممنوع بودن تغيير كاربري زمينهاي زراعي و باغي گفت: با اين تغييرها با قوت و قاطعانه برخورد قانوني ميشود.
حجتالاسلام والمسليمن سيدابراهيم رئيسي تصريح كرد: وقتي اكوسيستم و محيطزيست به هم زده ميشود نعمت باران به نقمت تبديل و به تبع آن جاري شدن سيل آسيبهاي زيادي وارد ميكند از اين رو در اين خصوص قانون صراحت دارد كه تغيير كاربري باغات و اراضي كشاورزي ممنوع است مگر مواردي كه در كميسيون خاص آن تصويب گردد.
وي با تأكيد بر ممنوع بودن هرنوع تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي اظهار داشت: مسئولان وزارت جهاد كشاورزي قانوناً بايد از هرگونه تغيير كاربري اراضي كشاورزي و باغات پيشگيري كرده و در اين راستا نيروي انتظامي كمك كار بوده و دادستانهاي سراسر كشور نيز همكاري دارند. دادستان كل كشور با اشاره به ضرورت قلع و قمع بناهاي احداثي در اراضي تغيير كاربري داده شده، افزود: تغيير كاربري اراضي زراعي و باغي ممنوع بوده و با متخلفان برخورد ميشود.
در پايان اگر چه به نظر ميرسد هر سه قوه براي مبارزه با مقوله تغيير غير قانوني كاربري زمين و به ويژه زمينهاي كشاورزي دست به دست هم دادهاند اما اهميت اين موضوع و دغدغه جدي رهبري درباره صيانت و حفظ اكوسيستم و اكولوژي كشور اين وظيفه را بر دوش همه مردم ميگذارد كه براي مقابله با افراد سودجو و سرمايهگذاران در بخش تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي با هر سه قوه همراهي كنند و اگر لازم است در اين باره كمپين نيز تشكيل دهند تا در زمينهاي كشاورزي پديدههايي چون پديده شانديز رشد نكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
رتبه نخست کرمان در مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی
رتبه نخست کرمان در مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی کرمان - ایرنا - مدیر امور اراضی استان کرمان گفت این استان بر اساس ارزیابی های وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان امور اراضی کشور در زمینه مبارزه با تغییر و تبدیل بی ضابطه اراضی کشاورزی رتبه اول را در کشور بدست آورد قدرتجهیز اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری نیازمند سالانه 5 هزار میلیارد تومان اعتبار
معاون وزیر جهادکشاورزی تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری نیازمند سالانه 5 هزار میلیارد تومان اعتبار تهران - ایرنا - معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی از جرایم سنگین نقدی و جزایی برای قاچاق خاک و تخریب و آلودگی این منبع اصلی تولید در کشاورزی خبر داد به گزارش ایرنا ازفرماندار آذرشهر: خشک شدن دریاچه ارومیه 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را متاثر کرد
فرماندار آذرشهر خشک شدن دریاچه ارومیه 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را متاثر کرد تبریز-ایرنا- فرماندار آذرشهر با بیان اینکه توسعه و پیشرفت همه جانبه با مشارکت اقشار مردم امکان پذیر است اعلام کرد 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مستعد شهرستان از مشکلات ناشی از خشک شدن دریاچه ارواجراي طرح هاي نوين آبياري در 200 هزار هكتار از اراضي كشاورزي
اجراي طرح هاي نوين آبياري در 200 هزار هكتار از اراضي كشاورزي معاون خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی گفت تا پایان امسال 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به شبکه آبیاری نوین مجهز می شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان علی مراد اکبری با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون و 400کاهش 30 درصدی تغییر کاربری اراضی کشاورزی
چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۶ رئیس سازمان امور اراضی گفت با اجرای طرح کاداستر راهاندازی سامانه ۱۳۱ و اقدامات پیشگیرانه در دو سال گذشته تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است به گزارش خبرنگار ایسنا در قزوین قباد افشار در مراسم افتتاح سامانهاجرای طرح های نوین آبیاری در 200 هزار هكتار از اراضی كشاورزی
اجرای طرح های نوین آبیاری در 200 هزار هكتار از اراضی كشاورزی خبرگزاری پانا معاون خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی گفت تا پایان امسال 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به شبکه آبیاری نوین مجهز می شود ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۴ شهريور ساعت 12 08 به گزارش خبرگزاری پانا علی مراد اکبری با اشارگزارش روزانه 120 مورد تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در گلستان
گزارش روزانه 120 مورد تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در گلستان گرگان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت به طور میانگین روزانه 120 مورد گزارش تخریب یا تغییر کاربری اراضی کشاورزی در این استان به سامانه ارتباطی 131 ارتباطات مردمی حفاظت از اراضی واصل می شود مختار م۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین تغییر کاربری داشته است
در گفتگو با مهر مطرح شد ۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین تغییر کاربری داشته است شناسهٔ خبر 2912984 - شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۹ استانها > قزوین قزوین- مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت در طول هشت سال گذشته ۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی تغییر کاربری غیرمجتغییر کاربری 40 هکتار اراضی کشاورزی بدون مجوز قانونی از سوی پدیده / تبدیل اموال میزان به نقدینگی
ایسنانوشت غلامعلی صادقی 19 شهریور ماه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد عنوان کرد آغاز کار شرکت پدیده متفاوت از ادامه فعالیت آن است زیرا متاسفانه این شرکت برای ادامه کار خود بیش از 40 هکتار اراضی کشاورزی را بدون مجوز قانونی تغییر کاربریتغییر کاربری یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی در نیم قرن گذشته
در گفتگو با مهر مطرح شد تغییر کاربری یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی در نیم قرن گذشته شناسهٔ خبر 2916701 - چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۰ استانها > قزوین قزوین- رئیس سازمان امور اراضی کشور در نیم قرن گذشته بیش از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور در توسعه شهری و روستایی-
اقتصادی
پربازدیدترینها