واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بیمه های تکمیلی یا تزئینی!
میلیاردها تومان بدهی بیمه ها به بیمارستان های خصوصی و تمدید نشدن قرارداد بیمه تکمیلی با برخی بیمارستان ها، بیمارانی را که ترجیح می دهند از خدمات بیمارستان های خصوصی بهره ببرند دچار مشکل کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر برنامه نبض در آخرین جمعه شهریور 94 به موضوع بیمه های تکمیلی و چالش های مالی بیمارستان های خصوصی پرداخت.
دکتر غلامحسین ویسی عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه ایران درباره جایگاه قانونی بیمه های تکمیلی گفت: هرچند نوعی تقابل و محدودیت موجود در برنامه پنجم توسعه پذیرفته شد اما با پذیرفتن این سرویس در وزارتخانه هایی چون آموزش و پرورش بیمه های تکمیلی جایگاهش بیشتر شد.
دکتر علیرضا صفایی عضو هیئت مدیره انجمن بیمارستان های خصوصی در ادامه برنامه گفت: اگر مردم بخواهند برای کمک به درمان خود را بیمه کند و بخواهند از خدمات بیشتر دریافت کنند هزینه آن را نیز پرداخت می کنند و خدمات هم دریافت می کنند که البته بیمه های پایه و بیمه های تکمیبی در ما دیده نمی شود. ویسی عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه ایران با بیان اینکه بیمه های درمان به دو گروه بیمه های پاینه خدمات درمانی و بیمه های تامین اجتماعی و بیمه های خاص بطور غیرمستقیم از طریق بیمه ها برای حمایت از بیمه شوندگان خدمات می دهد اما بیما مازاد ترمی هست که در نظام سبامت ما جا افتاده و چون توانمندی بیمه های پایه محدود است و خودشان را ملزم به پوشش تکمیلی نمی دانند. وی افزود: بیمه شده در بیمه تکمیلی ترجیح می دهد بیمه ای بخرد اما اکنون اشکلاتی وجود دارد. علیرضا صفایی با بیان اینکه قرار بود کل بیمه ها تجمیع شوند و صندوقی تشکیل شود که متاسفانه این اتفاق نیافتاد گفت: حدود 50 تا 60 درصد بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های خصوصی بیمه تکمیلی دارند که یکسری از این بیمه ها بصورت صندوث هستند که وابسته به نهادها و وزارتخانه های دولتی هستند و طبق قانون وزارتخانه ها با آن قرارداد بسته اند و مردم در این صندوق ها پول گذاشتند و که کارشان تسهیل شود. عضو هیئت مدیره انجمن بیمارستان های خصوصی افزود: اکنون دخل و خرج بیمارستان های خصوصی به گونه ایست که هزینه های بیمارستان های خصوصی بیش از درآمدشان شده است و پس از هدفمندی یارانه ها و موضوعات ارزی هزینه بیمارستان های خصوصی افزایش یافت، و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت قرار شد بیمارستان ها و اطبا از آن تمکین کنند اما با گذشت دو ساب هنوز بیمه ها تبعیت نکرده اند و از ابلاغیه ای که توسط دولت اعلام شده است بخش هایی از آن اعمال شده است. ویسی در ادامه برنامه نبض گفت: ما درباره تعرفه ها دچار چالش شدیم زیرا دو برابر با افزایش مواجه شدیم و قطعا نمی توانستیم به تعهدات خود عمل نکنیم، این در حالی است که در شورای عالی بیمه فقط یک نماینده وجود دارد و او نیز از قدرت کافی برخوردار نیست. صفایی گفت: پنج سال است که افزایش دریافت در پای جراحی را متوقف کرده ایم و با اینکه حث بیمه ها بالا رفت اما تعرفه ها افزایش نیافت، و برای همکاری با بیمه ها یکسری تخفیف هایی انجام دادیم تا این وضع بگذرد اما همچنان مشکلات وجود دارد. ویسی در پاسخ گفت: بیمه درمان تکمیلی به نتیجه نرسید و تعرفه دوبرابر شد و مشکل اینجاست که ما در صنعت حق بیمه ای که باید افزایش می دادیم کمتر از 20 درصد افزایش دادیم و ضریب خسارت بیش از 120 درصد است و شرکت بیمه ای وجود دارد که از بیمه مرکزی تمکین ندارد.
صفایی گفت: 50 بیمارستان خصوصی موجود در تهران حداقل 200 میلیارد تومان ازبیمه ها طلب دارند و این در حالیست که بیمارستان های خصوصی هیچ منبع درآمدی ندارند و ما نمی خواهیم که از کیفیت بزنیم و این طرح تحول خدمت خوبی در بیمارستان های دولتی می دهد و با توجه به حق مردم از برخورداری از بیمارستان های خصوصی متاسفانه 3 الی 4 ماه است که عقد قرارداد جدید بیمه ها نشده و گردش پول در جریان نیست. مریض به بیمارستان مراجعه می کند و باید به طور فردی به بیمه ها مراجعه کنند و بیمه ها نیز بطور وحشتناکی مکسوره می زنند و هزینه ها را با تاخیر پرداخت می کنند. ویسی درباره تاخیر و تعلیق بیمه ها گفت: بزرگترین بیمه صنعت بدهی بزرگی دارد و صندوق هایی که باید تجمیع می شدند، نشدند و بدهکار اصلی یکی از شرکت های بیمه کننده است که مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است. دکتر ایرج حریرچی – قائم مقام وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در طی ارتباط تلفنی، از بیمارستان های خصوصی و همکاران این بخش تشکر کرد و گفت: وظیفه بیمه های تکمیلی اینست که وقتی قرارداد بسته اند پول بیمارستان های خصوصی را پرداخت کنند. البته ضریب خسارت بیمه ها 120 تا 160 درصد است و خودشان باید در این باره پاسخ بدهند که صنعت بیمه نمی تواند دخل و خرج خود را تنظیم کند، و چطور به کار خود ادامه می دهند.
شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]