واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: چارهانديشيهاي دور و نزديك براي بحران انرژي
زيستبوم- همشهري آنلاين:
افزايش سرسام آور بهاي نفت خام، شركتهاي نفتي را به فكر يافتن وسايل استخراج نوين انداخته و مراكز تحقيقاتي جهان را واداشته است تا به فكر يافتن انرژيهاي جايگزين باشند.
آمريكا نيز قصد دارد از ذخيره بيشتر نفت خودداري كند.
روز پنجشنبه (2 خرداد)، هربشكه نفت سبك تگزاس، در بورس نيويورك ۱۳۵ دلار معامله شد. بهاي نفت اوپك نيز در همين روز به بيش از ۱۲۷ دلار رسيد. در روزهاي نخست هفته، دبيرخانه اوپك اعلام كرد كه حاضر نيست بر توليد خود بيافزايد. از ديد اوپك، افزايش توليد، تنها سبب پرشدن انبارهاي ذخيره ميشود و قيمتها را كاهش نخواهد داد.
ناامني جهان و آزمندي بورسبازان
به نظر كارشناسان اوپك، عرضه نفت در حال حاضر كمتر از نياز بازار نيست و اين تنها احساس ناامني جهان و آزمندي دلالان است كه قيمتها را بالا ميبرد. ساير كارشناسان معتقدند كه با توجه به اوضاع فعلي جهان، نه تنها اميدي به كاهش بهاي نفت نيست، بلكه احتمال دارد كه سير صعودي ادامه يابد.همين نگراني، سبب شده است كه شركتهاي نفتي به فكر يافتن ابزارهاي نوين براي استخراج نفت در اعماق دريا بيافتند، منابع انرژي آفريقا و حوزه خزر بيش از هميشه مورد توجه قرار گيرد و مراكز تحقيقاتي راهكارهاي تازهاي را براي دستيابي به انرژيهاي جايگزين بجويند.
روبات ها در خدمت استخراج نفت
گروه پژوهشي روبوتيك مركز تحقيقات هوش مصنوعي آلمان در شهر برمن، سرگرم ايجاد سيستمي است كه كار روباتها را در اعماق دريا آسانتر خواهد كرد. روباتها اكنون سالها است كه كار انسان را در اعماق اقيانوسها به عهده گرفتهاند.
اين سيستم كمك خواهد كرد كه روباتهاي مستقر در عمق دريا بتوانند با هدايت انساني كه در كشتي نشسته است، به سراغ اشياء بروند و آنها را به دست بگيرند. نرم افزاري كه در حال تكميل است، از طريق هدايت هوشمند، جريان شناوري را نيز كه ماشين زير دريائي ايجاد ميكند تحت كنترل قرار ميدهد.
ماشين زيردريائي، از طريق يك كابل، تصاوير را به كشتي انتقال ميدهد و كسي كه آن را هدايت ميكند، فقط بايد روي اين تصاوير متمركز شود. در مراحل بعدي، روباتها بايد به گونهاي توسعه يابند كه بدون نظارت انسان بتوانند وظايف خود را انجام دهند. با كمك اين روباتها، اكتشاف، حفاري و استخراج نفت در عمق اقيانوسها تسهيل خواهد شد.
انرژي از تابش خورشيد
گروه ديگري از پژوهشگران دانشگاه بوخوم آلمان، هم اكنون روي سيستم تازهاي مطالعه ميكنند كه ميتواند گرماي ناشي از تابش خورشيد بر زمين را، با انتقال به يك برج بلند به انرژي برق تبديل كند. پروفسور هانس يورگن نيمان از دانشگاه بوخوم در مورد اين سيستم نوين توضيح ميدهد:
« خورشيد زمين را گرم ميكند، زمين هوائي را كه بر فراز آن جاري است. اكنون ما تنها نياز به اين داريم كه هوا را به ساختماني منتقل كنيم كه سقف شيشه اي با خميدگي دايرهوار دارد. در وسط اين ساختمان، برجي نصب خواهد شد و هواي گرم به برج هدايت ميشود.»
به گفته استاد دانشگاه بوخوم، در داخل برج كه ارتفاع آن هزار متر پيشبيني شده است، توربينهاي متعددي نصب ميشوند كه به وسيله جريان هواي گرم ميچرخند و برق توليد ميكنند.
آمريكا از ذخيرهكردن بيشتر نفت خودداري ميكند
اينها، طرحها و انديشههاي درازمدتي هستند كه ميتوانند در آينده مشكل انرژي را كاهش دهند. اما به عنوان يك راه حل كوتاه مدت، دولت آمريكا تصميم گرفته است كه فعلا از ذخيره كردن بيشتر نفت در انبارهاي استراتژيك خود بپرهيزد. شركت اني ايتاليا نيز، تصميم گرفته است سه ميليارد دلار روي منابع نفت كنگو سرمايه گذاريكند.
دويچهوله
تاريخ درج: 5 خرداد 1387 ساعت 09:06 تاريخ تاييد: 5 خرداد 1387 ساعت 18:42 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 18:42
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]