واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون سازمان حفاظت محيط زيست: ستاد مقابله با خشكسالي تشكيل شد
اجتماعي
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست روز يكشنبه از تشكيل ستاد مقابله با خشكسالي در اين سازمان خبر داد.
دلاور نجفي معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت: خشكسالي در كشور به حدي است كه چشمه هايي كه بيش از ۱۰۰سال است، دچار كم آبي نشده بودند، امسال خشك شدند.
وي افزود: براي مقابله با خشكسالي در كشور دولت در لايحهاي به مجلس نگاه ويژهاي به بخش محيط زيست داشته است و اين بخش پر رنگ تر از ساير بخش ها مورد توجه قرار گرفته است.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بر اساس اين لايحه، اعتباري در حدود ۲۰۰ميليارد ريال براي مقابله با خشكسالي در نظر گرفته شد.
نجفي گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده از ۳۰استان كشور، استانهاي يزد، اصفهان، فارس و خوزستان با مشكلات جدي زيست محيطي روبرو هستند.
وي ايجاد زير ساختهاي مقابله با خشكسالي مانند ايجاد آبشخور، تامين آب مورد نياز حيات وحش به وسيله تانكرها، لايروبي قناتها و چشمه ها، تجهيز مناطق براي جلوگيري از آتش سوزيهاي احتمالي، تامين علوفه مورد نياز حيات وحش، حفاظت فيزيكي بيشتر در برخي از مناطقي كه احتمال مهاجرت حيات وحش به دليل خشكسالي وجود دارد را از جمله برنامههاي اين سازمان براي مقابله با بحران خشكسالي سال جاري اعلام كرد.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست كاهش جمعيت برخي از گونهها و بروز خشكسالي را از دلايل عمده محدود كردن شكار در سال جاري اعلام كرد و گفت: بر اساس اين دلايل سازمان حفاظت محيط زيست نميتواند همچون گذشته به صدور پروانه شكار اقدام كند.
نجفي با اشاره به منحصر به فرد بودن تنوع زيستي ايران و اينكه ايران يكي از پنج كشور داراي بالاترين تنوع زيستي جهان است، گفت: اكوسيستم و زيستگاه ، گونهها و ژن زيستي سه لايه تنوع زيستي است كه سازمان حفاظت محيط زيست مسووليت حفاظت از آنها را عهده دار است.
وي فعاليتهاي انجام شده در سازمان حفاظت از محيط زيست را به دو نوع ايجابي يا ثبوتي و فعاليتهاي دفاعي تقسيم كرد و گفت: فعاليتهاي ثبوتي براي حفاظت از سه لايه انجام شده است و فعاليتهاي دفاعي نيز براي جلوگيري از تخريب و نابودي محيط زيست انجام ميشود.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست ارتقا مناطق زيستي ، مطالعه جامع ۲۲منطقه در سال گذشته، تلاش در بحث تالابها و ثبت سه تالاب جديد، فراهم كردن بانك جامع اطلاعات از ۱۰۰منطقه شكار ممنوع، ارايه گزارش در مورد ذخيره گاههاي زيستي كره و افزايش سه منطقه جديد زيستگاه به آن و عقد قرارداد براي انجام مطالعات جامع براي ۲۲منطقه زيستي جديد با يكي از دانشگاههاي داخلي را از جمله اقدامات انجام شده اين سازمان در بخش فعاليتهاي ايجابي عنوان كرد.
وي در زمينه حيات وحش نيز گفت: طرح جامع مديريت حيات وحش كشور به عنوان يك طرح اساسي در نظر شده است و بايد براي اجراي اين طرح شرح خدمات تعريف شود.
نجفي افزود : ساماندهي گونههاي گوزن زرد و گورخر آسيايي، مستندسازي حيات وحش كشور با تهيه دو اطلس جامع پستانداران ايران و پرندگان ايران و ساماندهي پرندگان و خزندگان را ديگر برنامههاي انجام شده سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كرد.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست در توضيح طرحهاي ساماندهي گونههاي زيستي گفت: اين طرحها در سه مرحله زنده گيري، تكثير و رهاسازي انجام ميشود و ترتيب اين مراحل به گونهاي است كه مراحل اول و دوم مقدمه مرحله سوم است.
وي توضيح داد: سازمان حفاظت محيط زيست به دنبال تكثير بدون معرفي به زيستگاه نيست و ساماندهي گونهها با هدف معرفي گونهها به طبيعت انجام شود.
نجفي طرح ساماندهي دو گونه ماهي و تمساح را از ديگر برنامههاي سال جاري و سالهاي آتي در زمينه حفاظت از اين گونهها ذكر كرد و از افتتاح چهار بانك ژن در استانهاي هرمزگان، آذربايجان شرقي، اصفهان و كهگيلويه و بويراحمد خبر داد.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در اين زمينه از مراكز تخصصي، اساتيد و مركز علمي خارج از كشور دعوت ميشود.
وي گفت: در برنامه سال جاري سازمان حفاظت محيط زيست در بخش حيات وحش كشور ، طرح جامع مديريت كشور و ساماندهي گونهها و تكميل ساماندهي گوزن زرد قرار دارد.
نجفي با اشاره به انجام فعاليتهاي ژنتيكي در كشور به خصوص در زمينه همانند سازي، گفت: سازمان حفاظت محيط زيست در صدد تكثير گونههاي نادر جانوري از طريق روش همانندسازي و مشابهسازي است.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص ذخاير ژنتيكي و يا لايه ژن به ارايه آموزش به پرسنل سازمان حفاظت محيط زيست در سطح محيط بانان و كارشناسان، انجام مطالعه و تحقيق روي ۳۰گونه زيستي به مناسبت سي امين سال پيروزي انقلاب اسلامي، تلاش براي ثبت جهاني گونههاي بومي، توسعه كمي و كيفي بانك ژن در اين سازمان و در استانها و پيگيري بحث ارتقا زيستي را از اهم فعاليتهاي اين نهاد حافظ محيط زيست دانست.
وي در خصوص مطالعات ژنتيك به افتتاح چهار بانك ژن استاني، تكميل آموزش هاي استاني در سطح محيط بانان و كارشناسان، استفاده از مركز علمي و تحقيقاتي داخلي و خارجي و جمع آوري نمونه به خصوص گونههاي مهجور در سال جاري اشاره كرد.
نجفي در خصوص وضعيت تالاب شادگان و آلودگيهاي ايجاد شده در اين تالاب اشاره كرد و گفت: آلودگي اين تالاب ناشي از هدايت زهرآبهاي كارخانههاي نيشكر به اين تالاب است و تاكنون موفق شدهايم تا حدود ۹۰درصد از هدايت زهرآب به تالاب ممانعت كنيم.
وي به لايحه دولت در خصوص عبور خطوط انتقال نفت و گاز از مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محيط زيست اشاره و تاكيد كرد: بايد در اين لايحه ديدگاههاي سازمان حفاظت محيط زيست گنجانده شود .
نجفي با اشاره به اينكه بر اساس قانون حفاظت از محيط زيست، دستگاههاي اجرايي ميتوانند در مناطق حفاظت شده فعاليتهاي مرتبط انجام دهند، گفت:
در اين قانون چگونگي فعاليتهاي اجرايي مطرح نشده است.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست ايرادات حقوقي وارد به اين لايحه را انطباق نداشتن عنوان لايحه با متن ذكر كرد و گفت:
عنوان اين لايحه عدم ساخت و ساز در حريم خطوط انتقال نفت و گاز است، در حالي كه در متن آن به چگونگي عبور پرداخته شده است.
وي همچنين در مورد تالاب هورالعظيم گفت: بحثي كه در اين خصوص مطرح است، واگذاري هفت هزار و ۵۰۰هكتار از اين تالاب به وزارت نفت به مدت ۳۰سال است.
نجفي توضيح داد: ميدان نفتي آزادگان با دارا بودن ۳۰ميليارد بشكه نفت، بزرگترين ميدان نفتي جهان است و نميتوان صرفا به خاطر ملاحظات زيست محيطي از اين ذخيره نفتي چشم پوشي كرد، ولي اين سازمان در صدد است تا حداقل خسارت به محيط زيست وارد شود.
وي در مورد جاده جنگل ابر در منطقه شاهرود گفت: پيشنهاد سازمان محيط زيست براي احداث جاده در اين جنگل اين است كه جاده قبلي اصلاح شود.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست همچنين از جمع آوري نمونهاي از گونههاي خزندگان در ۳۰استان كشور و پيدا شدن هفت قلاده خرس قهوهاي در هفته گذشته در استان كرمان خبر داد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 517]