واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۹ق.ظ)
سلطاني فر: عمليات اجرايي 125 هتل 4 و 5 ستاره آغاز شده است موج - رئيس سازمان ميراث فرهنگي گفت: عمليات اجرايي حدود 125 هتل 4 و 5 ستاره از يک سال و نيم قبل آغاز شده است که اين هتلها از 5 تا 90 درصد پيشرفت فيزيکي دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، در مراسم امضاي تفاهم نامه بين گروه مالي گردشگري و گروه بين المللي هتلداري اکور (براي مديريت دو هتل بزرگ در تهران) که در مجموعه هتلهاي فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) برگزار شد، گفت: امروز با حرکتي که در دولت تدبير و اميد آغاز شده و تعامل گسترده و جدي با تمامي کشورها که در دستور کار قرار گرفته است، ميتوانيم از ظرفيتهاي موجود در جهت رشد و توسعه کشورمان در ابعاد اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و... استفاده کنيم.
معاون رئيس جمهور افزود: در حوزه گردشگري بر اساس تاکيدات رهبر معظم انقلاب و تمرکز و تاکيد ويژه رئيس جمهور، خودمان را آماده کرديم تا در شرايط پس از تحريم، عقب ماندهگيهاي گذشته را جبران کنيم و از منافع اين گنج پنهان استفاده کنيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: ايران بزرگ و جاودانه ما با دارا بودن يک سابقه تاريخي و تمدني 11،10 هزار ساله، همواره در طول تاريخ ابرقدرت، تاثيرگذار و تعيين کننده بوده است، ما اميدواريم با رويکردي که در دو سال اخير در اثر گسترش تعامل با دنيا به وجود آمده است، با استفاده از ظرفيتهاي داخلي، به دوران بزرگي و عظمت گذشته بازگرديم، اين استراتژي جمهوري اسلامي ايران است.
سلطاني فر اضافه کرد: ما در تمام نقاط کشور، داراي ظرفيتهاي فرهنگي و تاريخي هستيم و با وجود مکانها، بناها و سايتهاي تاريخي، در واقع ميتوان گفت، ايران يک کشور موزه است، بر اساس تخمين باستان شناسان، نزديک به يک ميليون سايت، بنا و محوطه تاريخي در ايران وجود دارد که تاکنون 32 هزار اثر شناسايي و در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده و 19 اثر هم در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
وي ادامه داد: اگر محدوديتهاي ثبت جهاني وجود نداشت (هر کشور ساليانه مجاز به ثبت يک اثر جهاني در فهرست يونسکو است) بي شک ما از جهت بناهاي ثبت جهاني شده رتبه اول را کسب ميکرديم، چراکه در حال حاضر پرونده 60 اثر جمهوري اسلامي ايران در فهرست انتظار يونسکو است و اين از عظمت و غناي فرهنگ ايران ناشي ميشود.
معاون رئيس جمهور افزود: يکي از مهمترين مراکز پرجاذبه براي گردشگران مذهبي و زيارتي، مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع) در مشهد و مرقد حضرت فاطمه معصومه (س) در شهر قم است که ساليانه حدود 50 درصد از گردشگران، با قصد زيارت اين اماکن به کشور ما سفر ميکنند.
وي همچنين به گردشگراني که براي استفاده از جاذبههاي فرهنگي و تاريخي وارد کشورمان ميشوند اشاره کرد و گفت: تنوع اقليمي ايران براي گردشگران اروپايي و به طور ويژه گردشگران غربي جاذبههاي فراواني دارد؛ چراکه طبيعت گردان در کنار بازديد از اماکن فرهنگي و تاريخي علاقهمند به استفاده از جاذبههاي کوير هستند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين وجود مراکز درماني در کشورمان را يک فرصت براي رشد و توسعه گردشگري سلامت دانست و ادامه داد: تعداد گردشگراني که براي استفاده از ظرفيتهاي پزشکي و درماني وارد ايران ميشوند در حال افزايش است.
سلطاني فر اضافه کرد: با توجه به ظرفيتهاي موجود و اهدافي که در برنامه ششم توسعه و همچنين چشم انداز 20 ساله کشور براي بخش گردشگري پيش بيني شده است، ما در سال 2025 ميلادي بايد ميزبان 20 ميليون گردشگر با درآمدي معادل 25 تا 30 ميليارد دلار باشيم که براي رسيدن به اين شرايط برنامههاي مختلفي را در حوزه گردشگري بايد اجرا کنيم.
وي تصريح کرد: در حال حاضر هزار و 100 هتل در کشور ما فعال است که فقط 12 درصد از اين هتلها داراي درجه بندي 4 و 5 ستاره هستند (130 هتل) براساس برنامه ريزيها براي اينکه در افق 2025 ميلادي به رقم 20 ميليون گردشگر برسيم بايد هتلهاي 4 و 5 ستاره را از 130 به 400 هتل برسانيم، به اين ترتيب بايد در طول 10 سال آينده 250 تا 300 هتل 4 و 5 ستاره احداث شود، در فضاي مناسب سرمايه گذاري و کسب و کار که در دولت جديد به وجود آمده است و با وجود تحريمهايي که وجود داشت، بخش گردشگري دوران رشد و رونق خود را سپري ميکند و حرکت جديدي در اين حوزه آغاز شده است.
سلطانيفر در ادامه به آخرين آمار احداث هتلهاي 4 و 5 ستاره در کشور اشاره کرد و افزود: عمليات اجرايي حدود 125 هتل 4 و 5 ستاره از يک سال و نيم قبل آغاز شده است که اين هتلها از 5 تا 90 درصد پيشرفت فيزيکي دارند، به رغم تحريمها تعدادي از سرمايه گذاران عربي، سرمايهگذاريهايي را آغاز کردند و در حال ساخت 3 هتل 5 ستاره در مشهد مقدس هستند، اين گروه از سرمايه گذاران عربي کار انتقال گردشگران شيعه را بر عهده دارند و علاوه بر اين 3 هتل، کار ساخت 3 هتل ديگر را هم قبل از توافق وين آغاز کردهاند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: سرمايه گذاران غربي ملاحظات تحريم را داشتند اما سرمايه گذاران عربي با بررسي بازار گردشگري ايران که رو به رشد و رونق است، زودتر وارد اين عرصه شدند.
معاون رئيس جمهور در ادامه به قرارداد توسعه گردشگري ريلي بين شرکت ايراني و چند شرکت اتريشي اشاره کرد و گفت: با امضاي اين قراردادها و تفاهمنامهها کيفيت گردشگري، انتقال تجربيات و آموزش نيروي انساني با سرعت و جديت پيگيري ميشود، ما اميدواريم اين دستاوردها با گستردگي ادامه پيدا کند.
وي تصريح کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي شرايط پس از تحريم، بسته پيشنهادي سرمايه گذاري براي بخش خصوصي داخلي و خارجي را تهيه کرده است که بر اساس آخرين ويرايش در اين بسته، نزديک به هزار و 300 پروژه در بخش گردشگري با برآورد مالي معادل 25 ميليارد دلار در دسترس سرمايه گذاران بخش خصوصي داخلي و خارجي قرار خواهد گرفت، اين بسته پيشنهادي به تفکيک استان و بخشهاي مختلف تهيه شده و پس از ترجمه، ظرف 2 تا 3 هفته آينده در اختيار سرمايه گذاران قرار ميگيرد.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: در سازمان ميراث فرهنگي يک ستاد فعال شده است تا در مراحل مختلف از سرمايه گذاران، پشتيباني، حمايت و هدايت لازم را به عمل آورد تا بروکراسي اداري در اين مسير مشکلي براي سرمايه گذاران ايجاد نکند.
وي تصريح کرد: بر کسي پوشيده نيست که تحريمهاي ناعادلانه و ظالمانه اي که بر کشور ما اعمال شد در مجموعه فرودگاهي تأثير عميقي داشت به طوري که يک سوم ناوگان هوايي کشور به دليل عدم تأمين قطعات لازم زمين گير شد و شبکه هوايي هم گسترش پيدا نکرد، اما با تدابير وزير راه در اين حوزه، عمليات احداث و بهره برداري از ترمينال دوم فرودگاه امام خميني (ره) به نام ترمينال سلام در حال آماده سازي است که با بهره برداري از اين ترمينال، ظرفيت فرودگاه امام خميني (ره) به دو برابر افزايش مييابد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: همچنين احداث ترمينال ايرانشهر با ظرفيت جابجايي 20 ميليون مسافر که عمليات ساخت آن بين 3 تا 5 سال به طول ميانجامد، ناوگان هوايي کشور را متحول ميکند.
سلطاني فر گفت: براي ساخت ترمينال ايرانشهر در شهر فرودگاهي امام خميني (ره) يک کنسرسيوم ايراني اعلام آمادگي کرده است که ما اميدواريم با تدابيري که در وزارت راه انديشيده ميشود در اسرع وقت فاز دوم اين فرودگاه و ترمينال سوم به بهره برداري برسد.
يادآور ميشود، مراسم امضاي قرارداد بين گروه مالي گردشگري و گروه بين المللي هتلداري اکور با حضور مهري جهانگيري رئيس هيات مديره گروه مالي گردشگري، مسعود خوانساري رئيس اتاق بازرگاني تهران، فرانسيس فوشه سفير فرانسه در تهران، سباستين بازان رئيس گروه بين المللي هتلداري اکور، تني چند از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و فعالان بخش خصوصي گردشگري در مجموعه هتلهاي فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]