تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اداى امانت و راستگويى روزى را زياد مى‏كند و خيانت و دروغگويى باعث فقر و نفاق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850794203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عزيمت مجازي به خانه بخت |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عزيمت مجازي به خانه بخت
نامش سهيلا است و 28 سال سن دارد و مادر آيسان سه ساله است. از طريق فيس‌بوك با همسرش آشنايي پيدا كرده است و بعد از پنج سال زندگي پر از اختلاف و سختي الان كارشان به طلاق كشيده است.
کد خبر: ۵۳۲۱۰۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲ - 16 September 2015


تفاوت سبك زندگي نسل‌هاي جديد با نسل‌هاي قديم كه معمولا هم با گلايه‌ها و شكايت‌هايي از هر دوسوي ماجرا همراه است روز به روز بيشتر مي‌شود. ازدواج هم يكي از مقوله‌هايي است كه روز به روز دستخوش تغييرات بيشتري در ميان نسل‌هاي جوان مي‌شود و شايد رواج ازدواج‌هاي اينترنتي در جامعه را بتوان پيچيده‌ترين شكل آن دانست كه قضاوت كردن درباره آن با توجه به ناشناخته بودنش كار دشواري است. اما افزايش اين ازدواج‌ها از يك سو و بالا رفتن آمار طلاق در بين آنها باعث مي‌شود كه توجه ويژه‌تري را بطلبند.
 
به گزارش آرمان، گسترش رسانه‌هاي جديد و افزايش حضور در شبكه‌هاي مجازي و موبايلي به حدي همه گير شده است كه صحبت از 500 ازدواج اينترنتي در سال يا اينكه دو درصد ازدواج‌هاي اينترنتي هستند، آمار كهنه‌اي به نظر مي‌رسد. شايد فاصله ارائه اين آمارها فقط دو يا سه سال باشد ولي قطعا زماني كه اين آمارها به ثبت مي‌رسيد هنوز اپليكيشن‌هاي موبايل تا اين حد همه گير نشده بودند و فيس‌بوك و ساير شبكه‌هاي اجتماعي در سايه فيلتر و سخت‌گيري‌هايي كه مي‌شد تا اين حد فراگير نبودند. نداشتن آمار از ازدواج‌هاي اينترنتي بيشتر از اينكه نقص در اين حوزه را نشان دهد از نقصي كلان‌تر حكايت مي‌كند كه به عقب ماندن ما از قافله شناخت رسانه‌هاي جديد و تغييراتي كه آنها در جامعه‌مان ايجاد كرده‌اند اشاره مي‌كند.

  وقتي همه ديواريم!

«به نظر من همه زندگي‌ها مشكلات خاص خودشان را دارند و ربطي به شيوه آشنايي افراد ندارد.» اينها گفته‌هاي الهه 23 ساله است كه آشنايي‌اش با همسرش در كلوب بوده است. او به «آرمان» مي‌گويد: «با مهدي سه ماهي در كلوب چت مي‌كرديم، بعد از مدتي فهميديم كه از نظر فكري و شخصيتي با هم همخواني‌هاي زيادي داريم، براي همين تصميم گرفتيم هم‌ديگر را ببينيم و بعد از اينكه هم‌ديگر را ديديم از ظاهر همديگر هم خوشمان آمد و بعد از يك سال با هم ازدواج كرديم. اوايل خانواده‌ام با اين ازدواج موافق نبودند ولي وقتي ديدند مهدي پسر خوبي است رضايت دادند». او ادامه مي‌دهد: «بعد از ازدواج مثل همه زوج‌هاي ديگر مشكلات خودمان را داشتيم ولي به نظر من مشكلات افراد ربطي به شيوه آشنايي آنها ندارد». الهه در حالي از ربط نداشتن مشكلات افراد به شيوه آشنايي‌شان سخن مي‌گويد كه يكي از مشكلات اصلي‌اش در زندگي با همسرش بر سر حساسيت‌هايي است كه همسرش بر سر حضور او در فضاهاي مجازي دارد. قضاوت كردن درباره خوب يا بد بودن ازدواج‌هاي اينترنتي مطالعه و دقت نظر زيادي را مي‌طلبد اما نكته‌اي كه در اين مورد خود را به‌طور بارزي نشان مي‌دهد اين است كه يك جامعه با بافت سنتي به راحتي نمي‌تواند شيوه‌هاي آشنايي مدرن را قبول كند و معمولا سنگ‌ها بر سر راه اين ازدواج‌ها بسيار بيشتر از آن چيزي هستند كه به نظر مي‌رسند و گاهي نه اطرافيان كه خود زن و مرد ديوار سد راه خودشان مي‌شوند.

  يك شروع خوب كه پايان تلخي دارد

«دختر كوچولو با چشماني گريان مادرش را بغل مي‌كند و دائم بهانه خانه خودشان را مي‌گيرد و پدرش را مي‌خواهد.» نامش سهيلا است و 28 سال سن دارد و مادر آيسان سه ساله است. از طريق فيس‌بوك با همسرش آشنايي پيدا كرده است و بعد از پنج سال زندگي پر از اختلاف و سختي الان كارشان به طلاق كشيده است. او به «آرمان» مي‌گويد: «اوايل همه‌چيز خوب بود. حميد يكي از فرندهاي فيس‌بوكم بود و بعد از مدتي چت كردن در آنجا شماره تلفن‌ها رد و بدل شد. يك مدت با هم دوست بوديم و پسر خيلي خوب و مهرباني بود. به همين دليل پيشنهاد ازدواجش را قبول كردم. پدرم خيلي مخالف بود و بعد از شش ماه و با پادرمياني بزرگترها و لجبازي خودم موافقت كرد». او مي‌افزايد: «فقط تا چند ماه اوضاع خوب بود بعد یک‌دفعه همه‌چيز عوض شد. حميد يك فرد ديگري شده بود، شكاكيتش خيلي اذيتم مي‌كرد، به همه‌چيز گير مي‌داد و همين باعث مي‌شد خيلي با هم دعوا كنيم. مشكلات روز به روز بيشتر مي‌شد و يك سال بعد هم كه كتك‌زدن‌ها شروع شد. از يك طرف به خاطر بارداری‌ام و از طرف ديگر به دليل اينكه خودم اصرار به اين ازدواج كرده بودم نمي‌خواستم درخواست طلاق بدهم. به هر طريقي بود اين سه سال گذشت تا اينكه چند ماه پيش فهميدم حميد معتاد شده است. ديگر تحمل اوضاع برايم ممكن نبود و الان هم كه خانه پدرم هستم تا ببينم دادخواست طلاق به كجا مي‌رسد». به نظر مي‌رسد با توجه به اينكه افراد معمولا در اين فضاهاي مجازي سعي مي‌كنند هويت ديگري كه با هويت واقعي‌شان فرق دارد از خود نشان دهند، همين باعث مي‌شود كه وقتي وارد زندگي واقعي مي‌شوند يك روزه ورق برگردد و آن فرشته ديروزي به ناگاه ديو امروز شود. آن‌گونه كه آمارها حكايت مي‌كنند 85 درصد از ازدواج‌هاي اينترنتي به طلاق مي‌رسند. هرچند كه وضعيت طلاق در جامعه ما وخيم است ولي به نظر مي‌رسد كه رقم 85 درصدي طلاق ازدواج‌هاي اينترنتي بسيار بيشتر از چيزي است كه انتظار مي‌رود و شايد همين مساله باعث بدبين شدن جامعه به اين نوع از شيوه‌هاي آشنايي شده باشد.

  ازدواج‌هاي اينترنتي عموما ناموفق هستند

يك كارشناس مسائل اجتماعي با بيان اينكه در همه جاي دنيا از از وسايل ارتباطي به عنوان يكي از وسايل آشنايي براي ازدواج استفاد مي‌شود، به «آرمان» مي‌گويد: در جامعه ما هم از موقعي كه اين وسايل ارتباطي جديد وارد شدند ناخودآگاه با خودشان اين شيوه جديد آشنايي براي ازدواج را هم آوردند. ثريا عزيزپناه ادامه مي‌دهد: آن چيزي كه ما را متفاوت مي‌كند از يك سو به دليل استفاده‌هاي نادرست و ناروايي است كه عموما به كلاهبرداري و سوءاستفاده منتهي مي‌شوند و پليس فتا هم دائم درباره آنها هشدار مي‌دهد. از سوي ديگر استفاده از اين وسايل براي آشنايي و ازدواج با بافت سنتي جامعه ما همگوني ندارد. او با اشاره به اينكه جامعه ما در امر ازدواج جامعه‌اي است كه پايبندي‌های بي‌قيد و شرطي را به آداب و سنن دارد، مي‌افزايد: ازدواج در ايران از يك مرحله به بعد با آداب و رسوم هزاران ساله انجام مي‌شود و خانواده‌ها در آن دخالت مستقيم دارند. او تصريح مي‌كند: ازدواج فقط با نظر و اختيار دو نفر نيست و معمولا دو خانواده و بعضا دو طايفه با هم بر سر شكل‌گيري قرارداد ازدواج بحث مي‌كنند. عزيزپناه مي‌گويد: چون معمولا افراد در اين فضا مي‌توانند اطلاعات خلاف واقع از خود ارائه دهند و امكان سنجش آنها وجود ندارد، سرانجام اين ازدواج‌ها چندان موفق نيست. او مي‌افزايد: در جوامع ديگر با توجه به بافت فرهنگي و نوع روابطي كه دارند از اين وسايل به درستي به عنوان وسيله آشنايي استفاده مي‌شود ولي در جامعه ما هنوز پيوند زدنش صورت نگرفته و جامعه آن را قبول نكرده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن