تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840507314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیف: با لغو تحریم، دارایی های بلوکه شده خصوصی نیز آزاد می شود


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سیف: با لغو تحریم، دارایی های بلوکه شده خصوصی نیز آزاد می شود


رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با المیادین گفت: وقتی تحریم ها لغو شود، علاوه بر پول های بلوکه شده دولتی، دارایی های بخش خصوصی نیز آزاد خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، حازم کلاس خبرنگار شبکه المیادین پیش از گفتگو با ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران در مقدمه ای گفت: ایران اکنون وارد مرحله پس از توافق هسته ای یا بهتر بگوئیم مرحله پس از تحریم های اقتصادی شده است. مرحله ای که به نظر می رسد درهای اقتصاد ایران در برابر جهان بازتر است. شاید بهترین نشانه این موضوع گسیل شدن مسئولان سیاسی و اقتصادی کشورهای مختلف و خصوصاً کشورهای اروپائی به تهران و همچنین گسیل شدن مدیران شرکت های مختلف به ایران و برگزاری دیدارهای متعدد در جستجوی یافتن جای پائی برای شرکت هایشان در بازار ایران است. نشانه های دیگر بسیاری نیز وجود دارد و گزارشهای نهادهای مختلف بین المللی در حوزه اقتصاد ایران نیز حاکی از آن است که ایران در انتظار دستیابی به منابع سرمایه ای بسیار است. افزون بر این ایران شاهد موجی از تحرکات تجاری و سرمایه گذاری خواهد بود و این در حالیست که پیش بینی می شود ایران سهم خود را از بازار نفت بازیابد. اما با این همه ، اقتصاد ایران با چالشهای مختلفی نیز روبروست. برخی آمارها نظیر بیکاری و تورم نگران کننده به نظر می رسد. از اصلاحات اقتصادی چه خبر؟ با ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران درخصوص این موضوعات گفتگو می کنیم.
این شبکه در ادامه از سیف درخصوص توافق هسته ای و آزاد سازی دارائی های بلوکه شده ایران و برنامه ایران در این زمینه ها پرسید و سیف در پاسخ گفت: درارتباط با میزان ذخایر ارزی ایران در بانک مرکزی ما چیزی اعلام نکرده ایم. آنچه من در گذشته گفته ام درباره میزان دارائی های بلوکه شده ایران در خارج از ایران که پس از توافق هسته ای آزاد خواهد شد بوده است. من گفته ام که 29 میلیارد دلار از دارائی های ایران آزاد خواهد شد. 23 میلیارد دلار از این پول متعلق به بانک مرکزی و جزء سرمایه این بانک است و شش میلیارد دلار نیز متعلق به دولت است و هنوز به بانک مرکزی تحویل داده نشده است. بنابراین من از 29 میلیارد دلار سخن گفته ام. بانک مرکزی منابع دیگری نیز دارد که در صورت ضرورت می تواند از آن نیز استفاده کند. ما برای توسعه برخی طرح های نفتی از منابع ارزی استفاده کرده ایم. آنچه که اهمیت دارد سوء تفاهم به وجود آمده است و برخی تصور می کنند که کل ذخایر بانک مرکزی و کشور ارزی و 29 میلیارد دلار است.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسش خبرنگار المیادین که آیا ذخایر ارزی بانک مرکزی 107 میلیارد دلار است؟ گفت: ذخایر ارزی بانک مرکزی نزدیک به همین رقم است اما ما رسماً آن را اعلام نکرده ایم. مطمئناً افراد مختلف اینجا و آنجا ارقام مختلفی را مطرح می کنند و آنچه که بانک مرکزی اعلام می کند دقیق است. من درخصوص دارائی هایی که آزاد خواهد شد ارقامی را اعلام کرده ام که این ارقام صحیح است؛ اما باید موضوع دیگری را نیز در نظر داشت و آن اینست که برخی شرکت های دولتی و خصوصی نیز دارائی هایی دارند که متعلق به خودشان است و ممکن است به علت آن که به نحوی به دولت وابسته هستند دارائی هایشان بلوکه شده باشند و این دارائی ها نیز آزاد خواهد شد که البته جزء حسابهای ما نیست.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به پرسشی درخصوص نحوه بهره برداری دولت ایران از دارائی های آزاد شده و یا سرمایه گذاری های جدید برای رونق بخشی به اقتصاد گفت: در واقع کشور ما خوشبختانه ظرفیت های سرمایه گذاری متعددی در اختیار دارد و این ظرفیت ها می توانند سرمایه گذاری های بسیاری را جذب کنند و برنامه های اقتصادی تدوین شده صرفاً به سرمایه های خود ما اتکا ندارند، سرمایه گذاران بسیاری در سراسر جهان هستند که تمایل دارند وارد ایران شوند و از ظرفیت های سرمایه گذاری ایران استفاده کنند. ایران ویژگی های منحصر به فردی دارد. ایران نیروی متخصص انسانی در اختیار دارد که می تواند نقش مهمی را در موفقیت هرگونه طرح سرمایه گذاری ایفا کند. افزون براین بازاری منطقه ای وجود دارد که ایران می تواند محور آن باشد و می تواند زمینه سودآوری بالائی باشد. ایران خود مردم فعالی دارد و برخی بازارهای منطقه نیز در برخی امور به بازار ایران اتکا دارند و این موضوع زمینه مناسبی را برای جذب سرمایه هاگذاری ها فراهم می کند. ما اخیراً با سرمایه گذارانی روبرو هستیم که برای بررسی اوضاع آمده اند و در انتظار برطرف شدن موانع هستند تا پس از بررسی های دقیق و شفاف به ایران بیایند.
سیف در پاسخ به سوال خبرنگار المیادین درخصوص سیاست های دولت برای جذب سرمایه گذاری ها گفت: ما قانونی در حمایت از سرمایه گذران خارجی داریم که قانونی پیشرفته است و از سرمایه گذاران در برابر خطراتی که ممکن است در ایران با آن مواجه شود پشتیبانی می کند. افزون براین ما طرح هایی را در ایران تعریف کرده ایم که سرمایه گذاری در آن می توان سود معقولی داشته باشد. هر وزارتخانه یا نهاد دولتی در حوزه تخصص خود در این زمینه کار کرده است. افزون بر این بخش خصوصی ما نیز فعال و پیشرفته است و می تواند شریک مناسبی برای سرمایه گذار خارجی باشد. کل این امور عوامل اصلی جذب سرمایه گذاران در حوزه های مختلف است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به پرسشی درخصوص کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی و میزان نگرانی از جذب سرمایه گذاری ها در افزایش تورم گفت: ما خوشبختانه در دوسال گذشته علیرغم تحریمها توانسته ایم اوضاع اقتصادی کشور را تحت کنترل بگیریم و ثبات را به بازارها بازگردانیم. ما توانسته ایم تورمی افسارگسیخته و فزاینده را تحت کنترل بگیریم و آن را که بیش از 40 درصد بود به حدود 15 درصد کاهش دهیم. ما پارسال پس از هشت فصل رشد اقتصادی متوالی منفی شاهد چهار فصل رشد اقتصادی مثبت بودیم. میانگین این رشد کما این که قبلاً گفته ام حدود سه درصد بوده است. خوشبختانه اکنون چشم انداز کاملاً روشنی وجود دارد و همه مسئولان از آگاهی و دانش بالائی برخوردارند. در اجرای سیاست های تعیین شده نیز انسجام فکری وجود دارد و ما همه این امکانات را برای سرمایه گذاری های جدید در اقتصادمان و اینکه از منابع بانک مرکزی و منابع دولت چگونه استفاده شود بکار می گیریم. ما مطمئناً برنامه دراز مدتی داریم و اجازه نخواهیم داد که کالاهای مصرفی واردکشور شود و بر تولید و فرصت های شغلی تاثیر بگذارد و توان داخلی را برای تولید و عرضه در داخل کشور و بازارهای مجاور افزایش خواهیم داد تا بتوانیم اوضاع اقتصادی با ثباتی را به وجود بیاوریم و به سمت رشد حرکت کنیم. مطمئناً همه شاخص های اقتصادی مدنظر قرار خواهد گرفت تا مانع از افزایش تورم شویم. هدف ما کاهش تورم به زیر ده درصد است. این تورم 15 درصدی برای ما قابل قبول نیست. ما امیدواریم با برنامه هایمان بتوانیم ثبات مطلوبی را در اقتصاد ایجاد کنیم. یکی از ضرورتهایی که هر سرمایه گذاری در هر اقتصادی به دنبال آن است و به او جرأت سرمایه گذاری در جائی را می دهد توان پیش بینی افق های اقتصادی است و این که بتواند پیش بینی کند سال آینده در اقتصاد ما چه روی خواهد داد. دستاورد دو سال گذشته ما این جرأت را به سرمایه گذاران خارجی می دهد تا سرمایه گذاری کنند و سود مناسبی کسب کنند.
سیف در پاسخ به پرسشی درخصوص مسئله قطع خدمات سوئیفت درایران گفت: هنوز توافقنامه هسته ای به اجرا در نیامدهاست. سوئیفت نیز در واقع شبکه تبادل اطلاعات میان بانک هایی است که با یکدیگر همکاری می کنند. این شبکه سطح امنیتی خوبی دارد. در گذشته از سوئیفت در سیستم بانکی ما استفاده می شده است و طبعاً پس از لغو تحریم ها از سوئیف نیز استفاده خواهیم کرد. مهمتر از این که بخواهیم از شبکه ای برای مبادله اطلاعات استفاده کنیم این است که میان بانکها تماس و رابطه وجود داشته باشد. خوشبختانه ما در سیستم بانکی گذشته روابط خوبی با بانک های طراز اول جهان داشته ایم ما شبکه وسیعی از روابط بانکی داشتیم. برخی از این روابط به سبب شرایط پیش آمده از بین رفت که قابل احیاء است. هیئت های اروپائی در سفر به ایران در این خصوص ابراز تمایل کرده اند. من نیز با آنها دیدار داشته ام و امید آنها در این خصوص زیاد بوده است و آنها خواستار اجرای فوری این موضوع به محض اجرای توافقات هسته ای هستند.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری درخصوص احتمال گشایش شعب بانک های خارجی در ایران گفت: یکی از نکات ضروری درخصوص تحقق رشد سرمایه گذاری و طرح ها در ایران به وجود اطلاعات و گزارش های دقیق اقتصادی درخصوص کشور و وجود شاخص های اقتصادی است و این بخشی از برنامه ماست و از سازوکاری برای انتشار ارقام و آمارها از پایگاه اینترنتی بانک مرکزی داریم. بانک مرکزی به سرعت اطلاعات مذکور را به روزرسانی می کند و به سرمایه گذاران و دیگران می توانند به آن مراجعه کنند. تا پیش از تحریم های اعمال شده علیه ایران ، بانک های زیادی درایران دفتر نمایندگی داشتند. در زمان تحریم نیز دفاتر برخی از بانکها در ایران باقی ماندند اما کارشان کم یا متوقف شده بود که برخی بانکهای ژاپنی نمونه های آن هستند. ما اکنون در حال مذاکره در این خصوص هستیم. بانک های اروپائی بزرگی خواستار حضور در اقتصاد ایران و مبادلات تجاری هستند. از جمله مسائلی که برای مطرح است مقررات ایجاد شعب بانک های خارجی در ایران و یا ایجاد بانک های مشترک و مستقل است. دراین خصوص مقرراتی وضع شده است و ما انعطاف خوبی در این خصوص داریم و از بانک های خارجی برای ورود به ایران استقبال می کنیم. من در این چارچوب به دو حسن این اقدام اشاره می کنم؛ نخست آن که آمدن بانک های بین المللی به ایران روابط تجاری ایران با جهان را تسهیل می کند و دوم آن که حضور بانک های پیشرفته به علت ایجاد رقابت به پیشرفت خوب بانک های ما کمک می کند زیرا بانک های ما باید از استانداردهای جدید نظام بانکداری جهان و مقررات مربوطه اطلاعات کاملی داشته باشند.
رئیس بانک مرکزی درخصوص مسئله نظام بانکداری اسلامی گفت: ما اجازه فعالیت بانکداری ربوی در ایران را نمی دهیم لذا فعالیت بانک های خارجی در ایران باید در چارچوب نظام بانکداری غیرربوی باشد و ما زمینه لازم را برای آن فراهم می کنیم.
سیف درخصوص کاهش ارزش ریال در مقابل دلار گفت: براساس قانون بهای ارز در ایران شناور و تک نرخی است اما در زمان تحریم برای کنترل و نظارت بر بازار ارز و حفظ ثبات آن بانک مرکزی اقدام به ارائه ارز به بازار با بهای مشخصی کرد. در کنار این اقدام ارز آزاد نیز راه خود را به بازار باز کرد و تفاوت این دو نرخ در مواردی بسیار بالا بود اما اکنون این تفاوت کم شده و حدود 12 درصد است. یکی از اولویتهای برنامه های ما قطعاً یکسان سازی نرخ ارز است و در اولین فرصت این کار را خواهیم کرد. این فرصت پیش از آن که ایران روابط بانکی بین المللی خود را از سرگیرد فراهم نخواهد شد. ما به سیاست ارزش شناور که تحت کنترل و مدیریت است ادامه خواهیم داد و این بدان معناست که اقتصاد ما به ثبات در بهای ارز خارجی نیاز دارد و ما باید براساس سازوکار بازار تعیین شود و ما باید اجازه دهیم بهای واقعی ارز خود را نشان دهد. البته بانک مرکزی مراقب نوسانات عمده بهای ارز در اثر تغیّرات مقطعی است. اما در هرصورت بهای ارز باید در بازار تعیین شود واین از ضرورت هایی است که سرمایه گذاران به آن نیاز دارند تا بتوانند از واقعیت های بازار اطلاع پیدا کنند.
سیف در پاسخ به سوالی درخصوص بازار کار در ایران گفت: اوضاع در دوسال گذشته بهبود یافته است. به خاطر دارم که ما در میان کشورهای جهان از جایگاه نیز عبور کرده بودیم. اما اکنون جایگاه تا 130 رشد بهبود یافته است. پیش بینی های ما این است که در رتبه بندی جدیدی که بانک جهانی ارائه خواهد کرد جایگاه ایران بین 100 تا 110 باشد و این امر به معنای آن است که اقتصاد ما به دقت درحال بازیابی است و مشکلاتی که سرمایه گذاران با آن مواجه بودند درحال کاهش است و فضای مناسب برای ایجاد ثبات و امنیت سرمایه گذاری در حال فراهم شدن است تا در آینده اوضاع بهبود یابد و سرمایه گذاران بتوانند طرح هایشان را دنبال کنند. من معتقدم اوضاع به مطلوبی پیش برود.
رئیس کل بانک مرکزی درباره همکاری ایران با نهادهای بین المللی و موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: خوشبختانه رهبر انقلاب اسلامی به تازگی مصوبه ای را اعلام کردند که طی آن محورهای اقتصاد مقاومتی به صورت شفاف مشخص شده است و همه نهادها مکلف به رعایت این مصوبه و اجرای آن هستند. نکته محوری اقتصاد مقاومتی اتکا به توانمندی های داخلی به نحوی است که امکان صادرات نیز داشته باشد این امر به اشتغالزائی و تقویت فعالیت های اقتصادی کمک می کند. این سیاست در همه حوزه ها دنبال خواهد شد و حضور ایران در هر نهاد بین المللی در این چارچوب و برای تحقق این هدف است. ما در آینده درعرصه بین المللی فعالیت بیشتری خواهیم داشت و از این طریق به تحقق اهداف و دیدگاههایمان در چارچوب منافع ایران خواهیم پرداخت.


یک شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن