تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829973718




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سيل ديدارهاي خارجي و 6 سوال از دولت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سيل ديدارهاي خارجي و 6 سوال از دولت
نویسنده : مهران ابراهیمیان 
هيئت‌هاي خارجي پشت سر هم به ايران گسيل مي‌شوند و همه نيز در رأسشان يك سياستمدار است. با اين حال رصد هيئت‌هاي سرازير شده به ايران نشان مي‌دهد اين آمدن‌ها بدون رفتن‌هاي هيئت‌هاي ايراني به دنبال پروژه‌هايي هستند كه ظاهراً طرف‌هايشان نه بخش خصوصي كه اقتصاد دولتي است.
گويي در كنار توافق برجام حاشيه نانوشته يا پيوست اقتصادي محرمانه‌اي است كه كشورهاي تحريم كننده قرار است سهم خود را از اين توافق بگيرند و همزمان بابررسي واعلام نهايي در روز پنج‌شنبه به منابع كشور چنگ بيندازند و لحظه‌اي هم فرصت را از دست نمي‌دهند.
در واقع اين هجمه ورود اگر چه در نگاه مثبت حداقل شرايط را به سمتي خواهد برد كه عدم اجراي برجام را براي غرب دشوار خواهد كرد اما اگر غائله هسته‌اي را تمام شده بدانيم، علامت سؤال‌هاي بسياري را براي ما ايجاد خواهد كرد كه مي‌توان برخي از آنها را به ترتيب زير برشمرد:
 الف: چرا تاكنون نتايج ملموسي از اين ديدارها انعكاس نيافته و هر چه ديدارها افزايش مي‌يابد، محتواي توافقات انجام شده كمرنگ‌تر و غير‌رسانه‌اي‌تر است، البته بر اساس ديدارهاي هيئت‌هاي خارجي مي‌توان حدس زد كه هر يك از هيئت‌ها بيشتر به دنبال چه بخش‌هايي است، به عنوان مثال هيئت‌هاي اتريشي بر بازار پولي و بانك متمركز بودند، ‌هيئت آلماني بيشتر معطوف به فعاليت‌هاي نيروگاهي و پتروشيمي علاقه نشان داد، ‌ايتاليايي‌ها بيشتر متمايل به فعاليت‌هاي نفتي بالادستي بودند و...
 با اين حال هيچ‌كدام از اين هيئت‌ها يك توافقنامه مشخص در اقتصاد را علني نكرده‌اند.
ب: ‌اگر چه هيئت‌هاي اعزامي به ايران ديدارهايي با اتاق بازرگاني ايران و تهران داشته‌اند اما ظواهر امر نشان مي‌دهد اين ديدارها بيشتر ظاهري بوده و اظهار نظرهاي رئيس اتاق ايران نيز ناظر بر روابط ديپلماتيك سياسي است يا تمايل به گسترش روابط اقتصادي به شكل كلي است تا مذاكرات رودررو و مورد به مورد.
ج: آنچه تاكنون در ميان هيئت‌هاي خارجي كمتر به آن توجه شده ورود به صنايع متوسط به پايين است و علاقه وافر آنها به اقتصاد دولتي كاملاً مشهود است، آنچنان كه تاكنون در ميان مذاكرات علني شده و انعكاس يافته در مطبوعات خبري مبني بر ورود به صنايع متوسط و خرد نيست، حال آنكه دولتمردان بهتر از هر كارشناسي مي‌دانند ورود به اين عرصه دردي از اشتغال را دوا نمي‌كند.
د: چرا تاكنون نتيجه نشست هيئت‌هاي خارجي به شكل آمار كه مهم‌ترين آن در قالب ميزان سرمايه گذاري نمود پيدا مي‌كند، انعكاس نيافته است؟ در واقع به دليل عدم شفافيت در ديدارها و ارائه حرف‌هاي كلي ديپلماتيك اين مسئله به ذهن متبادر مي‌شود كه هيئت‌هاي خارجي بيشتر خواسته‌هاي خود را مطرح يا خداي ناكرده تحميل مي‌كنند و مي‌روند و از اين رو دولت جرئت انعكاس نتيجه‌ها را ندارد!
هـ : تاكنون آنچه دولت بر روابط اقتصادي تأكيد داشته پرهيز از در اختيار قرار دادن بازار مصرف به هر بهايي بوده و گسترش روابط اقتصادي بين كشورها را منوط به انتقال تكنولوژي كرده است، بنابراين اين سؤال نيز مطرح مي‌شود كه خروجي اين ديدارها در چارچوب سياست‌هاي تعيين شده چيست و چرا در اين باره تاكنون اطلاع‌رساني نشده است.
 و: يكي از نگراني هايي كه همواره در باز تعريف ياگسترش روابط اقتصادي در فضاي اقتصادي كشور مي‌توان از آن نام برد، ‌وجود روابط ناسالم و اخذ امتيازهاي خاص و حق امتيازهاي انحصاري براي دلالاني است كه لابد با اين هيئت‌ها رابطه نزديك‌تري دارند، لذا برنامه دولت براي جلوگيري از اين رانت‌ها در فضاي كدر و غير شفاف چيست و در واقع آيا برنامه‌اي براي مقابله با دلالان پسا‌تحريم و ممانعت از ايجاد خلل و دريافت امتياز‌هاي ويژه وجود دارد يانه!
 به عبارت ديگر هيچ يك از شرايط توسعه روابط تجاري خوب از جمله شفافيت، امنيت سرمايه‌گذاري و فضاي رقابتي كه بايد سرمايه‌گذاران خارجي آن را در مقابل سرمايه‌گذاران داخلي رعايت كنند، ديده نمي‌شود؛ شرايطي كه اتفاقاً مورد تأييد رئيس اتاق بازرگاني به عنوان نماينده بخش خصوصي نيز است، لذا نگارنده اميدوار است برنامه‌ريزان ضمن پاسخگويي و ارائه ادله مستدل و منطقي براي اين موارد ديدارهاي اقتصادي را با رعايت اصول حفظ منافع ملي، اصل هزينه – فايده و احترام متقابل ختم به خير كنند و نمود آن نه فقط براي بالابردن درآمدهاي دولتي به بهاي خام فروشي و در اختيار قرار دادن بازارهاي مصرف بلكه با لحاظ كردن توسعه پايدار و قدرت گرفتن بخش خصوصي عينيت يابد.
 

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن