واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۳ب.ظ)
ساماندهي ديرگچين از اولويتهاي ميراث فرهنگي قم است موج-مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم گفت: ساماندهي منطقه نمونه گردشگري ديرگچين از اولويت هاي ميراث فرهنگي قم است که مشکلات آن در حال پيگيري است.
به گزارش خبرگزاري موج، عيسي رضايي، مديرکل ميراث فرهنگيان اداره کل در نشست مجتمعهاي گردشگري قم با اشاره به اين که با تعامل نهادهاي مربوطه مشکلات منطقه نمونه گردشگري کاروانسراي ديرگچين در حال پيگيري است گفت: سرمايه گذار اين منطقه با ارائه طرح جديد راهکارهايي را ارائه کرده است که بدون کمترين دخل و تصرف در زيست محيطي بتوان از اين منطقه بهره برداري کرد.
وي افزود: طرح مربوطه براي بررسي و ارائه راهکار به دو اداره کل محيط زيست و منابع طبيعي و آبخيزداري تحويل داده شده است تا بتوانيم با بهره برداري از فاز يک اين منطقه نمونه در توسعه زيرساختهاي گردشگري استان قدم برداريم.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم از صدور مجوز طبيعت گردي و کويرگري در منطقه نمونه گردشگري ديرگچين خبر داد و گفت: فعاليت سرمايه گذار در اين عرصه با تعامل ارگانهاي مختلف و دستگاههاي امنيتي استان محقق ميشود در همين راستا در طرح کويرگردي از جمله بازيهاي ورزشي مربوط به کوير، رصد ستارگان، درياچههاي فصلي، باغ گياهان دارويي و ساير موارد ايجاد ميشود.
رضايي افزود: در بخش ديگر اين طرح طبيعت گردي با موضوع احياي گونههاي متعدد گياهي و جانوري کويري در نظر گرفته شده است که گردشگران از اين طريق با گونههاي مختلف آشنا شوند.
وي با اشاره به اين که کاروانسراي ديرگچين واقع در 75 کيلومتري اتوبان قم- گرمسار، مادر کاروانسراهاي ايران جزو مناطق نمونه گردشگري مصوب هيات دولت در سال 89 است، گفت: اين اثر ثبت شده ملي تاريخي در سال 82 است که با توجه به عظمت اين بنا و موقعيت جغرافياي، موضوع احياي آن به عنوان يک جاذبه تاريخي وگردشگري، ايجاد اشتغال زايي، توسعه اقتصادي و زيرساختهاي گردشگري استان داراي اهميت بسياري است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم افزود: طبق طرح سرمايه گذار در منطقه نمونه گردشگري کاروانسراي ديرگچين براي تعداد زيادي از افراد اشتغال ايجاد ميشود که اين امر توسعه اقتصادي استان را نيز فراهم ميسازد.
رضايي با بيان اين که استان قم 12 منطقه نمونه گردشگري مصوب هيات دولت دارد گفت: شش منطقه از اين مناطق داراي سرمايه گذار است و براي مناطق ديگر در چندين نوبت فراخوان جذب سرمايه گذار برگزار شده است ولي براي برخي از آن ها هيچ سرمايه گذاري رغبت نشان نداده است لذا براي آخرين بار فراخوان جذب سرمايه گذار ظرف روزهاي آتي برگزار ميشوند.
وي افزود: براي بهره برداري از مناطق گردشگري نمونه استان از سرمايه گذاران حمايت ميشود تا بتوانيم موانع موجود را مرتفع سازيم؛ ضمن اين که در هفته گردشگري فاز يک منطقه نمونه گردشگري بين المللي دستجرد با عنوان دهکده سلامت صبا به بهره برداري ميرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]