تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم گنج بزرگی است که با خرج کردن تمام نمی شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804032588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

330 دشت ممنوعه درکشور/ خطرت شبکه برق کشور از زبان وزیر نیرو


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


330 دشت ممنوعه درکشور/ خطرت شبکه برق کشور از زبان وزیر نیرو اقتصاد > انرژی - شرق به نقل از وزیر نیرو نوشت:از ٦٠٩ دشت کشور الان ٣٣٠ دشت، ممنوعه‌اند؛ به‌این‌‌معنا که در این تعداد دشت، بیلان آب زیرزمینی منفی است.

وزیر نیرو گفت: در چهار استان شرایط بسیار جدی‌ای را پشت‌سر گذاشته‌ایم. آب شرب در شهرهای سنندج، کرمان، بندرعباس و بوشهر شرایط بسیار حادی در سال‌جاری داشت.  حمید چیت چیان با بیان اینکه مردم باید درباره آب شرب به‌طور خاص توجه کننداظهارداشت: با وجود آنکه کمتر از یک ماه دیگر به پایان سال آبی باقی‌ مانده است، اما آمارها نشان می‌دهد میزان متوسط بارش کشور ١٨٩ میلی‌متر بوده است و این رقم ١٣ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته و ٢١ درصد نسبت به متوسط بلندمدت کاهش نشان می‌دهد.
وی افزود: درحال حاضر متوسط بارش به ٢٤٤ میلی‌متر رسیده است؛ هرچند در چند سال اخیر (حدود هفت سال گذشته) متوسط بارش ٢٠٧ میلی‌متر بوده است.
‌چیت چیان در پاسخ به این سئوال که آیا همچنان خطر جیره‌بندی آب شرب، کشور را تهدید می‌کند،گفت:باید بگویم ما در چهار استان شرایط بسیار حادی را پشت‌سر گذاشته‌ایم. آب شرب در شهرهای سنندج، کرمان، بندرعباس و بوشهر شرایط بسیار حادی در سال‌جاری داشت. الحمدالله با اقداماتی که در شهر سنندج انجام شد، در قالب دو طرح اضطراری و یک طرح دراز‌مدت، بر مشکل فائق آمدیم؛ ولی در سه شهر دیگر ما همچنان با مشکلات جدی آبی مواجه هستیم. وی افزود: ان‌شالله با همکاری مردم در مدیریت مصرف آب، بتوانیم تأمین آب شرب در این شهرها را بی‌هیچ مشکلی امسال پشت سر بگذاریم تا با اقداماتی که در نظر داریم بتوانیم از ایجاد مشکل در سال آینده جلوگیری کنیم.
‌وزیر نیرو در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه تا چه اندازه به این باور که جنگ جهانی سوم برای آب صورت خواهد گرفت، معتقدید؟ اظهارداشت:اعتقادم بر این است که آب می‌تواند مبنای همکاری بین ملت‌ها قرار گیرد و همین‌طور که استعداد و پتانسیل این را دارد که زمینه تضاد و برخورد کشورهای مختلف قرار گیرد؛ اما اگر این مطلب را در نظر بگیریم که منابع آب مشترک زمینه‌ای برای همکاری کشورهای همسایه است، می‌توانیم آن را به یک پتانسیل همکاری و دوستی بدل کنیم.
‌در درباره تشکیل کمیته‌ای که برای حفظ سفره‌های زیرزمینی و حفاظت از آب‌های زیرزمینی تشکیل شده است، توضیح داد: از ٦٠٩ دشت کشور الان ٣٣٠ دشت، ممنوعه‌اند؛ به‌این‌‌معنا که در این تعداد دشت، بیلان آب زیرزمینی منفی است. براساس مصوبه شورای‌عالی آب، دو هدف‌گذاری انجام شده است؛ هدف اول این است که ما در کوتاه‌مدت بتوانیم میزان بیلان منفی را حذف کنیم. یعنی بین برداشت‌ها و ورود آب به منابع زیرزمینی تعادل ایجاد کنیم و در مرحله دوم که حدود ٢٠ سال طول می‌کشد، آهسته‌آهسته سعی کنیم بیلان را مثبت کنیم و هر سال مقداری از بیلان منفی گذشته را جبران کنیم.
او اضافه کرد: ما در مرحله اول در پنج سال آینده سعی کنیم بیلان منفی را متوقف کنیم. یعنی جلو اضافه‌برداشت‌ها گرفته شود. این می‌شود همان تعادلی که باید صورت بگیرد. منتها تعادل سالانه است حالا اگر بخواهیم آن را برگردانیم به ایستایی ٣٠ سال گذشته این مسئله زمان بیشتری لازم دارد.
چیت چیان با بیان اینکه  باید ٢٠ سال تلاش کنیم تا به شرایط ٣٠ سال قبل بازگردیم تصریح کرد: برای اینکه کیفیت آب کشاورزی با کیفیت آب شرب بسیار متفاوت است. یعنی میزان هزینه‌ای که برای آب شرب می‌شود بسیار بیشتر است. بنابراین تقریبا یک مترمکعب آب شرب ١٠ برابر آب کشاورزی هزینه دارد. وی ادامه داد: بنابراین اگر ما یک مترمکعب آب را در بخش شرب صرفه‌جویی کنیم ١٠ برابر آب کشاورزی برای ما بازدهی خواهد داشت. مطلب دوم بسیاربسیار مهم‌تر است؛ ما به دلیل محدودیت‌هایی که در مراکز جمعیتی داریم، گاهی‌اوقات ٣٠٠ کیلومتر آب شرب را منتقل می‌کنیم درحالی‌که برای آب کشاورزی ما انتقال طولانی‌مدت نداریم. وزیر نیرو یادآورشد: الان در زاهدان از ١٥٠ کیلومتر فاصله آب را منتقل می‌کنیم. در مشهد از ١٨٠ کیلومتر فاصله از سد دوستی آب را به این شهر منتقل می‌کنیم. این فاصله انتقال همراه است با پمپاژهای متعدد همین مشهد که مثال زدم ما شش ایستگاه پمپاژ داریم. بنابراین یک هزینه بسیاربسیار بالایی برای تأمین آب شرب، انجام می‌پذیرد. به‌دلیل سختی تأمین آب شرب هم از نظر کیفی و هم از نظر فاصله، هزینه بسیاری دارد. نتیجه آنکه هم باید در آب شرب و هم در آب کشاورزی صرفه‌جویی کنیم اما ارزش این دو با همدیگر مشابه نیست.
چیت چیان با اشاره به اینکه  پیک مصرف برق را پشت‌سر گذاشته‌ایم؛عنوان کرد:  هرچند که این نگاه خوش‌بینانه است چراکه در تاریخ برق کشور دو یا چهاربار پیک مصرف برق در شهریورماه اتفاق افتاده است. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که پیک برق امسال را پشت سر گذاشته‌ایم. وی ادامه داد: الحمدلله شرایط خوبی از لحاظ برق در تابستان امسال داشتیم که البته این امر با تدابیری که اندیشیده شد، برای مدیریت بار تحقق یافت که در نتیجه با خاموشی‌های گسترده و طولانی‌مدت مواجه نشدیم. البته در برخی از مناطق خاموشی داشتیم اما خاموشی بلندمدت و آزاردهنده‌ای نبود. خوشبختانه امسال توانستیم از خطر خاموشی برنامه‌ریزی‌شده عبور کنیم و این مسئله واقعا اتفاق بزرگی برای ما بود.
وزیر نیرو همچنین درباره تغییرات احتمالی قیمت های آب و برق گفت: درآمدهای حاصل از عرضه آب و برق بسیار پایین‌تر از قیمت واقعی بوده و به‌این‌دلیل بدهی بزرگی برای صنعت ایجاد شده است و صنعت توان بازپرداخت بدهی‌های خود را به‌صورت کامل ندارد و طبیعتا به کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت آب و برق و نیز کاهش مشارکت بانک‌ها می‌انجامد. به گفته وی به‌دلیل وجود فاصله معناداری بین درآمد و هزینه و انباشت بدهی‌ها، قدرت صنعت برای اصلاح شبکه‌ها، تعمیر و نگهداری کاهش پیدا کرده و این خود شبکه برق را با خطراتی مواجه کرده است. در یک کلمه اگر بخواهم نتیجه‌گیری کنم، باید بگویم بیشترین متضرران از این شرایط خود مشترکان و مصرف‌کنندگان (مردم) هستند که دائم در معرض خطر قطعی آب و برق قرار دارند. درحالی‌که اگر سرمایه‌گذاری به اندازه مکفی انجام شود، صنعت هر اندازه توسعه یابد برق و آب بیشتری برای مشترکان تأمین خواهد شد.   3535

کلید واژه ها: جیره‌بندی برق - کم آبی - خشکسالی - برق - یارانه انرژی -




شنبه 21 شهریور 1394 - 09:55:18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن