واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ۶۰ درصد خانه های روستایی آسیب پذیرند
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: ۶۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی کشور آسیب پذیر بوده و براساس برنامه ریزی ها سالانه ۲۰۰هزار واحد مقاوم سازی می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، عزیزالله مهدیان، معاون بازسازی بنیاد مسکن در ارتباط تلفنی با برنامه پیشخوان درباره مقاوم سازی مسکن های روستایی گفت: در روستاهای کشور حدود 5 میلیون 200 هزار مسکن روستایی داریم. طبق تعریف مرکز آمار از مسکن روستایی، واحدهایی که در ساخت وساز از مصالح بادوام استفاده کردند، ساختمان هایی بادوام هستند، اما ما معتقدیم خانه هایی که سازه دارند و در زلزله آسیب پذیر نیستند، خانه های بادوام هستند. هم اکنون 60 درصد آسیب پذیر روستایی دارای سازه فنی نیستند؛ اما خیلی از خانه های واقع در شهرها هم دارای سازه فنی نیستند و به صورت سنتی ساخته شدند.
ما از سال 84، سالی 200 هزار مسکن روستایی را با نقشه و مشخصات فنی با کمک مردم و نظام فنی روستایی ساخته ایم. در ابتدای شروع کار 80 درصد خانه ها مقاوم نبود؛ اما الان پس از 10 سال توانستیم حدود یک میلیون و 800 هزار واحد را مقاوم سازی کنیم. خوشبختانه هم اکنون این آمار به 60 درصد خانه های غیرمقاوم و 40 درصد دارای سازه مقاوم رسیده است و تلاش می کنیم تا سال 1405 این عدد را به 70 درصد برسانیم. درسال جاری اعتبار ساخت 200 هزار واحد را داریم. همچنین بانک ها برای نوسازی و مقاوم سازی خانه های روستایی تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 5 درصد تا سقف 15 میلیون تومان اعطا می کنند که به نسبت تورم این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.
* با این روند، چه زمانی شاهد مقاوم سازی کلیه خانه های روستایی خواهیم بود؟
خوشبختانه در روستاها مثل شهر هرکسی خانه می سازد، باید پروانه ساخت بگیرد؛ و موقع صدور پرواه باید مهندس ناظر باشد و بر ساخت وساز نظارت داشته باشد؛ اما هستند روستائیانی که بدون پروانه خانه می سازند و ما باید تلاش کنیم که همه تحت پوشش نوسازی اصولی بروند. خوشبختانه مقاوم سازی در میان روستائیان فرهنگ سازی شده است.
* نظارت فنی بر مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی جدید به چه نحوی انجام می شود؟
تلاش ما این است که در ارتباط با مصالح مصرفی از مصالح استاندارد و با کمک سازمان های زیربط مثل سازمان استاندارد استفاده کنیم که خوشبختانه از این لحاظ در کشور مشکل خاصی نداریم. درباره تهیه نقشه نیز دفاتر فنی در مناطق روستایی تعبیه کردیم و در هر استان یک مشاور مادر گذاشتیم که بر عملکرد این دفاتر نظارت می کند. برای نظارت بر ساخت و ساز هم 12 هزار مهندس ساختمان که تحت نظارت سازمان نظام مهندسی کشور آموزش دیده اند برای نظارت بر ساخت وسازها در روستاها به کارگرفته شده اند. این ناظرین شغل دیگری جز نظارت ندارند.
* برای مقاوم سازی مسکن های روستایی چه میزان تسهیلات و اعتبار در نظر گرفته شده است؟
تسهیلات ساخت مسکن روستایی از سال 84 با پنج میلیون تومان شروع شد که الان به 15 میلیون تومان رسیده است که به نسبت تورم افزایش هم پیدا خواهد کرد، خوشبختانه در چند سال گذشته گرانی مصالح نداشتیم. معمولا تفاوت خانه های روستایی با شهری این است که خانه های روستایی در دوره زمانی 3 تا 4 ساله ساخته می شود و این باعث می شود رقم 15 میلیون تومان جوابگوی بخش مقاوم سازی ساخت و ساز باشد.
* در خصوص واحدهای مسکونی روستایی آسیب دیده بر اثر حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، چه اقداماتی انجام گرفته است؟
در حوادث غیر مترقبه قدری سقف تسهیلات متفاوت است، در روستاها 20 میلیون تومان به همراه 5 میلیون تومان کمک بلاعوض دولت. این رقم در شهرها 25 میلون تومان است. دولت برای کمک به ساخت خانه های فرسوده ای که در زلزله آسیب جزیی دیده بودند؛ اما به خاطر نداشتن سازه فنی در حوادث بعدی امکان آسیب پذیری آنها بالا بود، هم کمک کرده است که در فاز دوم آنها هم نوسازی خواهد شد.
مهدیان گفت: برای بازسازی مسکن محدودیتی برای نوسازی نداریم و همه روستائیان را برای نوسازی تشویق می کنیم.
پنج شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]