واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رونمايي «رودخواري» بعد از زمينخواري و درياخواري!
رئيس كميسيون عمران مجلس با تأكيد بر ضرورت برخورد جدي با مسئولان متخلف در بحث زمينخواري گفت: در آزادسازي زمين، سياست براين است كه حقوق مردم با واگذاري اراضي كاربري دار يا معوضهاي مناسب پاسخ داده شود.
سيدمهدي هاشمي در گفتوگو با خبرگزاري تسنيم، اظهار كرد: در عرف زمينخواري، اقدامات خلاف قانون يا ناحقي است كه در تملك اراضي صورت ميگيرد. پديده زمينخواري مصاديق زيادي دارد از تصرف اراضي دولتي گرفته تا تغيير كاربري غيرمجاز اراضي خصوصي، سوداگري معاملات زمين و تمركز سرمايه در اين بخش و حتي استفاده از رانت اطلاعاتي در تملك اراضي را شامل ميشود. وي ادامه داد: بهعنوان نمونه افرادي با اسناد و مدارك جعلي به اثبات مالكيت بر اراضي دولتي عمومي يا مجهولالمالك پرداخته و با انتقال غيرقانوني آن به ثروت ميرسند. اشخاص باغ، اراضي كشاورزي وفضاي سبز را باير كرده و با تباني يا با اعمال فشار به مراجع قانوني به تغيير كاربري ميپردازند. بعضاً اراضي بستر و حريم رودخانهها و منابع طبيعي تصرف شده و بر آنها ادعاي مالكيت ميشود بعضاً اراضي براي اهداف از قبل تعيين شده مانند كشاورزي، صنعتي و... واگذار ميشود ولي با مرور زمان متقاضي و مدعي تغيير كاربري ميشوند.
وي با بيان اينكه در بعضي قوانين مجازاتهايي براي اعمالي كه بعضاً داخل در مفهوم زمينخواري است در نظر گرفته شده، افزود: بر اين اساس ابزارهاي مناسبي در اختيار مجريان قرار گرفته است، اما بهنظر ميرسد قانونگذار بهصورت متمركز به اين پديده شوم وارد نشده است. در اين رابطه ميتوان به احكام قوانين چون قانون مجازات اسلامي، قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغها، قانون حفاظت از جنگلها و مراتع و غيره اشاره كرد.
رئيس كميسيون عمران مجلس در پاسخ به اين پرسش كه چه عواملي باعث شده زمينخواري به نحو شايستهاي كنترل نشود، گفت: اول از همه فقدان سياستهاي منسجم و پيشگيرانه از وقوع پديده زمينخواري است. ثانياً عدم اجراي بهموقع، مؤثر و قاطعانه قانون وابسته، نبود فرهنگ مبارزه در بين مجريان، ناكافي بودن ضمانتهاي اجرايي قوانين، جرم انگاري خيلي پايين پديده و حتي بروز مواردي از زمينخواري قانوني كه مورد حساسيت واقع نشده است.
هاشمي با تأكيد بر اينكه افزايش كيفرها تنها راه حل نيست بلكه بخشي از راه حل است، تصريح كرد: بايد زمينه زمينخواري كاهش يابد، در اين راستا بايد موضوع آسيبشناسي و با دلايل آن برخورد و اقدامات جدي صورت گيرد. وقتي شفافسازي نداريم و بعضي افراد به اطلاعات دسترسي دارند و ميدانند اگر فلان زمين را بخرند چند وقت بعد افزايش قيمت پيدا ميكند، زمينخواري بهوجود ميآيد. وقتي براي ويلاسازي و اماكن تفريحي و تفرجگاهي برنامه نداريم، وقتي از زمينهاي تفريحي فراوان اعم از دريايي، كوهستاني، كويري، سردسيري، گرمسيري و... استفاده مناسب و با برنامه نكنيم تقاضا براي ويلاسازي بيهدف شده و به زمينخواري و حيفوميل منابع طبيعي منجر شود، لذا بايد اهرمهاي تشويقي و هدايتي هم بهكار گرفته شود همه اينها در قالب يك برنامه جامع بايد به كنترل زمينخواري منجر شود.
منبع : تسنيم
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]