واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فروش بنزین های دست ساز در جایگاه های سوخت گیری!
تعدادی از کارگران متخلف جایگاه سوخت گیری، اعتراف کرده اند که به بنزین های عادی آب، هوا و یا تینر اضافه کرده اند و این بنزین های دست ساز را تحت عنوان مکمل به فروش رسانده اند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، کم فروشی، تزریق هوا به جای بنزین و فروش غیرقانونی مکمل های سوخت از جمله تخلفاتی است که در برخی از جایگاه های سوخت گیری مشاهده می شوند. این تخلفات به جایی رسیده که سازمان تعزیرات حکومتی طرحی را برای برخورد با تخلف جایگاه داران سوخت گیری به اجرا درآورده است. بیژن حاج محمدرضا رئیس انجمن جایگاهداران سوخت کشور، دکتر خسرو معدنی پور رئیس مرکز اندازه شناسی سازمان ملی استاندارد و دکتر مجید سجادی پناه - معاون فناوری و طرح و برنامه سازمان تعزیرات در برنامه پیشخوان خبر این موضوع را بررسی کردند. بیژن حاج محمدرضا درباره عرضه بنزین های مکمل در جایگاه های سوخت گفت: طرح ممنوعیت عرضه بنزین های مکمل در تهران 3 سال و نیم است که دنبال می کنیم و جلوی توزیع گسترده آن را گرفته ایم، از طرف دیگر شرکت نفت نیز اجازه تولید مکمل به جایگاه داران را نداده است، زیرا بر طبق اعلام رسمی شرکت نفت بنزین های تولید داخلی از کیفیت مطلوب برخوردار است.
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت کشور در ادامه گفت: تا 3 سال و نیم پیش تولیدات بنزین در داخل از کیفیت مطلوبی برخوردار نبود و امروز به جرات می توان ادعا کرد که بنزین تولید داخل از کیفیت مطلوبی برخوردار است و جایگاه داران حق عرضه بنزین های مکمل را ندارند اگرچه هنوز بعضی از جایگاه داران نسبت به عرضه مکمل ها اقدام می کنند که این موضوع تخلف است. وی در ادامه گفت: سالی چهار بار کیفیت کمی نازل ها مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت بروز هرگونه عیب و ایرادی نسبت به رفع آن اقدام می کنیم، اما از طرف دیگر با تمهیداتی که اندیشیده ایم دیگر شاهد کم فروشی نیستیم. بیژن حاج محمدرضا در ادامه گفت: ما برای مبارزه با کم فروشی جایگاه های عرضه سوخت را به سیستم پوز و نیز دوربین های مدار بسته ای که تا 2 ماه، تمام عملیات فروش را بطور کامل ثبت می کند مجهز کرده ایم اما دیگر نمی توانیم با تخلفات کارگران جایگاه های سوخت برخورد کنیم زیرا این یک موضوع فرهنگی است که باید دستگاههای فرهنیگ کشور روی این موضوع کار کنند. دکتر مجید سجادی پناه دیگر مهمان برنامه با اشاره به مشکلات موجود در جایگاه های سوخت در کشور گفت: این جایگاه ها در کشور دارای دو مشکل عمده است، مشکل اول مشکل ساختاری و دیگر مشکل نیروی انسانی است، مشکل نیروی انسانی مشکل جدی جایگاه داران است زیرا به ازای هر 4000 خودرو در کشور یک جایگاه سوخت وجود دارد این در حالی است که در کشور ترکیه به ازاری هر 800 خوردرو یک جایگاه سوخت تعریف شده است.
معاون فناوری و طرح و برنامه سازمان تعزیرات در ادامه گفت: مصرف سوخت در کشور ما بالاست زیرا بر اساس آمار متوسط سوخت هر خودرو در طول روز 11 لیتر است و درحقیقت 36 درصد بنزین خاورمیانه در ایران مصرف می شود زیرا در کشور بیش از 17 میلیون خودرو در حال تردد هستند. وی در ادامه گفت: کمبود جایگاه های سوخت در کشور در کنار حجم بالای اتومیبیل نتیجه ای جز اتلاف وقت برای مردم ندارد از طرف دیگر نیروی انسانی نیز خود تخلفات زیادی را در این عرصه مرتکب می شوند به عنوان مثال بسیاری از جایگاه داران حقوقی به کارگران خود نمی دهند و این کارگران موظف اند درآمد خود را از طریق فروش مکمل ها و نیز انعام دریافت کنند، به این ترتیب متوسط درآمد یک کارگر در جایگاه درآمدی معادل 7 میلیون تومان است. سجادی پناه با اشاره به دیگر تخلفات جایگاه داران گفت: یکی از مهمترین تخلفات جایگاه داران بحث گران فروشی است بطوری که در سال گذشته 326 مورد تخلف گزارش شد و ما هم این متخلفین این حوزه را 268 میلیون تومان جریمه کردیم. وی با اشاره به کاهش جرایم در 5 ماه اخیر گفت: با هماهنگی صورت گرفته بین بازرسان و سازمان تعزیرات 326 مورد تخلف سال گذشته به 18 مورد کاهش یافته است و این نشان دهنده تاثیر اقدامات پیشگیرانه ماست از طرف دیگر بعضی از کارگران متخلف نیز اعتراف کرده اند که به بنزین های عادی آب، هوا و یا تینر اضافه می کرده اند و تحت عنوان مکمل به فروش رسانده اند. دکتر خسرو معدنی پور دیگر کارشناس برنامه با اشاره به استانداردهای سازمان ملی در مورد بنزین های تولیدی در داخل کشور گفت: تولیدات بنزینی پالایشگاه بر مبنای استاندارد مورد تایید سازمان ملی استاندارد است و با توجه به کیفیت مطلوب تولیدات بنزینی داخل نیازی به تولید مکمل نیست.
رئیس مرکز اندازه شناسی سازمان ملی استاندارد در ادامه گفت: یکی از وظایف سازمان ملی استاندارد نظارت بر کیفیت بنزین های تولید داخل و نیز نازل های جایگاه هاست که بر اساس استاندارد سالی 2 بار مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرد تا از صحت عملکرد این نازل ها اطمینان حاصل شود. وی در ادامه گفت: طی سال گذشته حدود 7 درصد از نازل ها دچار نقص فنی بودند که تنظیم شدند، از طرف دیگر این موضوع که جایگاه داران نازل ها را دستکاری می کنند، درست نیست زیرا جایگاه داران در این زمینه دخیل نیستند.
چهار شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]