محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828729619
جنگ قیمت گذاری روی خودروهای داخلی
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دعوای چندین ساله تعیین قیمت خودرو توسط شورای رقابت که همواره مورد اعتراض خودروسازان بوده، وارد فاز تازهای شده است.
به گزارش تراز ، از یک طرف احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودرو سازان از ارسال دو نامه توسط محمد رضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به شورای رقابت مبنی بر درخواست خروج خودرو از لیست محصولات انحصاری خبر داده است و از سوی دیگر قرار است دور دوم فعالیت ۶ساله شورای رقابت بهزودی آغاز شود که اولین دستور کار شورا رسیدگی به درخواست افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان است، حال باید دید که سر انجام قیمت گذاری خودرو چه خواهدشد.
احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودرو سازان میگوید: اگر شرکتهای خارجی موفق به حضور در بازار خودرویایران شوند،حداقل دو سال زمان میبرد تا محصولی جدید وارد بازارایران شود. نعمتبخش همچنین اعتقاد دارد بازار خودرو انحصاری نیست و نباید شورای رقابت در بحث قیمت گذاری ورودکند. همچنین به گفته وی قیمت خودرو باید افزایش پیدا کند زیرا کهاین موضوع ۱۶ ماه است که توسط شورای رقابت معطل مانده است.
شما مخالف سفت و سخت شورای رقابت هستید، دلایل شما برایاینکه قیمتها باید در حاشیه بازار تعیین شود، چیست؟
با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل اما شاهد هستیم، با قیمتگذاریای که شورای رقابت صورت میدهد عملا خودرو سازان برای تولید هر خودرو دچار زیان میشوند و با ادامهاین شرایط تولید خیلی سخت خواهد شد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه ایرانخودرو و سایپا خودروهای ارزان قیمت تولید میکنند، دولت تصور میکند کهاین خودروها برای اقشار متوسط جامعه است و اگر قیمتها کنترل شود، کمک به اقتصاداین قشر میشود،این در حالی است کهاین تصور اشتباه است.
هم در دولت آقای احمدی نژاد و هم در دولت آقای روحانی قیمت گذاری به وسیله شورای رقابت انجام میشود کهاین موضوع به هیچ وجه به صلاح تولید ملی وداخلی نیست.
راهکارتان برای قیمت گذاری چیست؟
تجربه اوایل دهه۷۰ که شورای اقتصاد مکلف کرد قیمت خودرو در حاشیه بازار تعیین شود، تجربه بسیار خوبی بود و قیمت خودرو طی ۱۰ تا ۱۲ سال یک سیر منطقی را طی کرد که هم خودرو ساز از آن راضی بود و چرخ صنعت کشور به راحتی میچرخید و هم مصرف کننده به راحتی خودروی مناسب خود را با توجه بودجهای که در اختیار داشت، انتخاب میکرد،
بهاین ترتیب یک جریانی در آن برهه حاکم بود که به بازار خودرو آرامش میبخشید و دو طرف تولید کننده و مصرفکننده نیز راضی بودند.
اما امروزه روز من از شورای اقتصاد تعجب میکنم که چرااین تجربه گرانبهای گذشته را نادیده گرفته و قیمتگذاری خودرو را دراختیار شورای رقابت قرار داده. درگذشته که قیمت خودرو در حاشیه بازار تعیین میشد، حداقل افزایش قیمت را داشت .
این در حالی است که تعیین قیمت توسط شورای رقابت فساد زاست. وقتی که شما برای تعیین قیمت به شورا مراجعه میکنید باید کارشناس نظر بدهد کهاین همان امضای طلایی است که مسائل و مشکلات فراوانی را به دنبال خود دارد.
وزارت صنعت و شخص آقای نعمتزاده تاکنون برای خروج قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت چه اقدامیرا انجام داده اند؟
آقای نعمت زاده حرف ما را قبول دارد و تا به حال دونامه به شورای اقتصاد برای خروج خودرو از لیست کالاهای انحصاری نوشته است، همچنینایشان به آقای جهانگیری و آقای نوبخت در رابطه با تعیین تکلیف قیمت خودرو نامههای جداگانهای را نوشته اند.
اما آقای نعمتزاده که امضایش باید به اندازه چهار تا امضا ارزش داشته باشد به دلیلاینکه در حال حاضر به جای چهار تا وزیر مشغول به فعالیت است، توجهی به نامههایایشان نمیشود که دراین زمینه از آقای رئیس جمهور محترم گلهمند هستیم.
همچنین خود بنده در یک نامه بلند بالا خطاب به آقای نوبخت دلایل انجمن در رابطه با انحصاری نبودن خودرو را برایایشان استدلال کردم اما پاسخی از سویایشان دریافت نکردم.
شما و خودرو سازان همواره بر انحصاری نبودن بازار خودرو تاکید میکنید، دلایل شما دراین رابطه چیست؟
انحصار از نظر ما بهاین معنی است که یک خودروساز بزرگ آنقدر قیمتها را پایین نگه دارد که سایر رقبا نتوانند محصولات خود را عرضه و بهفروش برسانند،آیا در حال حاضر چنین روندی را در بازار خودرو مشاهده میکنید بلکه در حال حاضر خودرو سازان نیز در مظان اتهام هستند که گرانفروشی میکنند و طبق گفتههای دوستان اگر گرانفروشی صورت میگیرد، پس بازار انحصاری نیست.
یکی دیگر از تعاریف انحصاراین است که تولید کننده تولید خود راپایین بیاورد،این در حالی است که در سال گذشته تولید خودرو ۵۳ درصد با رشد مواجه بوده وامسال نیز تاکنون رشد ۱۸ درصدی را تجربه کردهایم.
همچنین بایداین نکته را متذکر شد اگر در سال ۸۰ دو، سه تولید کننده و ۱۰وارد کننده داشتیم، در حال حاضر ۱۵-۱۶ تولید کننده و ۲۴-۲۵ وارد کننده داریم و مشاهده میکنید دراین زمینه هیچگونه انحصاری وجود ندارد، از طرف دیگر با برداشته شدن تحریمها و حضور شرکتهای مطرح خودروسازی بازار خودرو بیش از پیش رقابتی تر خواهد شد.
با توجه بهاینکه فعلا شورای رقابت مسئول تعیین قیمت خودرو است و شما اعلام کردید در خواست خود را برای افزایش قیمتها بهاین شورا فرستادید، مستندات و دلایل انجمن دراینباره شامل چه مواردی میشود؟
اولاینکه در سال گذشته مبنای قیمت گذاری خودرو، دلار ۲۵۴۰ تومانی بود که الان با توجه به افزایش نرخ دلار مبادلهای به ۲۹۶۰ تومان، دراین بین شاهد افزایش ۱۶ درصدی هستیم و دراینباره باید قیمتها افزایش یابد.دوماینکه وزارت صنعت برای حمایت از تولید داخل تعرفه فولاد را از ۴ تا ۶ درصد به ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر داده است کهاین موجب افزایش هزینه تولید خودرو شده است. سوماینکه در سالجاری حقوق و دستمزد ۱۷درصد افزایش پیدا کرده و بهاین مورد باید افزایش قیمت آب، برق و گاز را هم اضافه کرد.
با توجه بهاین سه دلیل، ما درخواست افزایش قیمتها را به شورای رقابت ارائه کردهایم و منتظر تشکیل جلسهاین شورا برای تصمیمگیری هستیم.
بعد از حصول توافق هسته ای کارشناسان پیشبینی کردند بازار خودرو به سمت رونق حرکت خواهد کرد، اما چنین اتفاقی روی نداد و بالعکس قیمتها سیر کاهشی به خود گرفته است، این در حالی است که انجمن خودرو سازان به نمایندگی از تولیدکنندگان خودرو درخواست افزایش قیمتها را به شورای رقابت ارائه کرده است.
رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفتوگو با« قانون» میگوید: از نظر قانونی باید در اولین جلسه شورا در دوره دوم درخواست افزایش قیمت بررسی شود.
با توجه به اینکه خودروسازان درخواست افزایش قیمت را ارائه کرده اند، شورای رقابت به این درخواست چه زمانی رسیدگی خواهد کرد؟
از نظر قانونی باید در اولین جلسه شورا در دوره دوم درخواست افزایش قیمت بررسی شود. این نکته را باید متذکر شد که هنوز در کشور تورم وجود دارد و به همین سبب تورم در نهادههای تولید صنعت خودرو نیز وجود دارد، بنابراین اگر تورم نهادههای تولید خودرو را محاسبه کنیم تورم آن نیز افزایش پیدا کرده است.
مبنای قیمت گذاری شورای رقابت چیست؟
قیمتها بر اساس تورم بخشی نهادههای تولید مشخص میشوند. این تورم با تورم عمومی، نقطه به نقطه و… متفاوت است. همچنین تورم یک خودرو با یک خودروی دیگر نیز متفاوت است. به طور مثال در مورد خودروی پراید محاسبه میکنیم آیا قطعات تولیدی پراید و نهادههای تولیدی آن با افزایش قیمت طی یک دوره زمانی مشخص روبه رو بوده اند یا خیر، این کار عمل پیچیده و مشکلی نیست .این آمار را بانک مرکزی در اختیار ما میگذارد.
خودروسازان معتقدند بازار خودرو انحصاری نیست و باید قیمت خودرو توسط حاشیه بازار تعیین شود، نظر شما در این باره چیست؟
در هیج جای دنیا وضعیت صنعت خودروسازی کشوری، مانند ایران نیست، در کشور ما در تولید خودروی زیر دو هزار سی سی انحصار وجود دارد،اگر ما یک تولید کننده دیگر داشتیم که میتوانست خودرویی مثل پراید، پژو ۴۰۵ یا پارس تولید میکرد، دیگر انحصار وجود نداشت و شورای رقابت در قیمتگذاری دخالت نمیکرد.
در حال حاضر فقط شرکت سایپا یک خودرو در سایز کوچک که همان پراید است را تولید میکند و ایران خودرو نیز در سایز متوسط پژو ۴۰۵ ،۲۰۶ و پارس را تولید میکند به همین خاطر در این زمینه انحصار وجود دارد. این در حالی است که در حاضر تعرفه واردات خودرو بالاست و برای وارد کننده صرف نمیکند که خودروهایی در تیپهای کوچک و متوسط وارد کند، به همین خاطر خودروهایی در تیپهای پراید، پژو ۴۰۵،۲۰۶ و پارس توسط وارد کننده به صورت عمده وارد نمیشود و در این زمینه بازار رقابتی وجود ندارد وانحصار حکمفرما است. اما در مورد خودروهای بالای دو هزار سی سی با توجه به اینکه واردکنندگان فعال هستند، بازار رقابتی است و شورای رقابت در بازار این خودروها ورود نمیکند.
منبع: روزنامه قانون
زمانبندی انتشار: 18 شهريور 1394 - 09:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
روزنامه قانون گزارش داد جنگ قیمتگذاری روی خودروهای داخلی
روزنامه قانون گزارش دادجنگ قیمتگذاری روی خودروهای داخلیبعد از حصول توافق هستهای کارشناسان پیشبینی کردند بازار خودرو به سمت رونق حرکت خواهد کرد اما چنین اتفاقی روی نداد و بالعکس قیمتها سیر کاهشی به خود گرفته است این در حالی است که انجمن خودرو سازان درخواست افزایش قیمتها را بقیمت خودروهای پرتیراژ داخلی در بازار
قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی در بازار قیمت دو مدل از خودروهای داخلی در بازار آزاد در هفته جاری کاهش یافته است خبرگزاری ایسنا در این هفته قیمت پارس تندر 200 هزار تومان و تندر 90 مدل E2 هم 200 هزار تومان کاهش یافته است قیمت باقی خودروهای داخلی تغییر خاصی نسبت به نرخ این خودروها درقیمت خودروهای داخلی از کارخانه تا بازار+ جدول
قیمت خودروهای داخلی از کارخانه تا بازار جدولتاریخ انتشار شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۴۲ سوزوکی ویتارا دندهای کلاس ۸ در بازار به قیمت ۱۲۴ میلیون تومان به فروش میرسد به گزارش باشگاه خبرنگاران قیمت انواع خودرو داخلی در کارخانه و بازار به شرح زیر است خودرو قیمت بازاقیمت خودروهای داخلی +جدول
قیمت خودروهای داخلی جدول رنو تندر E2 در بازار به قیمت 36 میلیون و 800 هزار تومان به فروش میرسد منبع باشگاه خبرنگاران تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۴قیمت خودروهای داخلی در بازار، پنج شنبه ۱۲ شهریور
قیمت خودروهای داخلی در بازار پنج شنبه ۱۲ شهریور به عقیده کارشناسان اقتصادی قیمت خودروهمچنان با روند کاهشی روبروست با وجود رونق گرفتن سفرهای تابستانی همچنان خرید و فروش خودرو در کماست به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر باوجود اینکه خودروسازان تلاش می کنند قیمت ها را همچنان باقیمت خودروهای داخلی در بازار، دوشنبه ۱۶ شهریور
قیمت خودروهای داخلی در بازار دوشنبه ۱۶ شهریور به عقیده کارشناسان اقتصادی قیمت خودرو همچنان با روند کاهشی روبروست با وجود رونق گرفتن سفرهای تابستانی همچنان خرید و فروش خودرو در کماست به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر انتظار بیهوده خودروسازان برای پایان یافتن دوران ماشین نخرقیمت خودروهای داخلی در بازار، شنبه ۱۴ شهریور
قیمت خودروهای داخلی در بازار شنبه ۱۴ شهریور انتظار بیهوده خودروسازان برای پایان یافتن دوران ماشین نخریدن مردم همچنان دارد و قیمت ها رو به پائین است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر باوجود اینکه خودروسازان تلاش می کنند قیمت ها را همچنان بالا نگه دارند قیمت خودروهای داخلی دبا پول خودروهای داخلی، چه خودروی خارجی میتوان خرید؟
بازار خودرو با پول خودروهای داخلی چه خودروی خارجی میتوان خرید اعضای کمپین تحریم خودرو معتقدند اگر واردات خودرو آزاد شود آنها دیگر مجبور نیستند برای خودروهای بیکیفیت داخلی به اندازه کنونی پول بدهند آنها قیمت خودروهای داخلی را با خودروهای خارجی مقایسه میکند به گزارش سرویسجدیدترین قیمت خودروهای داخلی
دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۶ قیمت دو مدل از خودروهای داخلی در بازار آزاد در هفته جاری کاهش یافته است به گزارش خبرنگار ایسنا در این هفته قیمت پارس تندر 200 هزار تومان و تندر 90 مدل E2 هم 200 هزار تومان کاهش یافته است قیمت باقی خودروهای داخلی تغییر خاصی نسبت به نرخ این خودروهاقیمت خودروهای پرتیراژ داخلی بعد از کمپین خرید خودروی صفر ممنوع
قیمت دو مدل از خودروهای داخلی در بازار آزاد در هفته جاری کاهش یافته است در این هفته قیمت پارس تندر 200 هزار تومان و تندر 90 مدل E2 هم 200 هزار تومان کاهش یافته است قیمت باقی خودروهای داخلی تغییر خاصی نسبت به نرخ این خودروها در هفته گذشته نداشته است قیمت روز خودروهای داخلی به شر-
اقتصادی
پربازدیدترینها