تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854727946




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماشین‌ها در راه‌اند:مراقب شغل‌هایتان باشید


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ماشین‌ها در راه‌اند:مراقب شغل‌هایتان باشید
یکی از بزرگ‌ترین و اساسی‌ترین دغدغه‌های انسان امروز، رشد تکنولوژی در حوزه‌های مختلف زندگی اوست. مگر در معدود جزیره‌های دور افتاده و کشورهای بسیار بسیار پس‌مانده، جایی در کره‌ی زمین نخواهید یافت که مردمانش روزانه با انواع و اقسام ابزارآلات تکنولوژیک یا تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم آن‌ها برخورد نداشته باشند. یکی از تاثیرات اجتناب‌ناپذیر رشد فناوری‌های جدید، حذف برخی مشاغل است.
زمانا: از ابتدایی‌ترین روزهای پیشرفت تکنولوژی، هر ابداع و اختراعی، تاثیراتی بر شغل‌های حوزه‌ی خودش داشته؛ و این تاثیرات امروزه به حد اعجاب‌آوری رسیده است. شاید بسیاری از ما تصور کنیم که حذف مشاغل ما، آن هم در ایران، به دست تکنولوژی ناممکن یا حداقل بسیار دور باشد. اما من چنین گمان نمی‌کنم. فکر می‌کنم دور از واقعیت نباشد اگر بگوییم بین ۳ تا ۱۰ سال آینده، بسیاری مشاغل بشر امروزی، به تسخیر ماشین‌ها درخواهند آمد.

البته بسته به مقدار پیشرفته بودن هر کشوری، این پروسه‌ی حذف، متفاوت خواهد بود. هر چه کشوری سریع‌تر در حال تکنولوژیک شدن باشد، مشاغل بیش‌تری را به کام فناوری‌های جدید خواهد انداخت؛ و هرچه یک مملکت از این لحاظ عقب‌مانده‌تر باشد، مشاغل کم‌تری به ماشین‌ها سپرده خواهد شد. اما این به هیچ وجه کلیت ماجرا را نقض نمی‌کند. بالاخره زمانی خواهد بود که شغل‌های من و شما در خطر تخسیر شدن قرار بگیرند. دیر یا زود؛ اما بالاخره چنین خواهد شد.

برای این‌که سرعت این پروسه را بتوانید تجسم کنید، مثالی می‌زنم:

همین امروز، اتوموبیل‌های خودران، در پنج ایالت امریکا و همین‌طور در تمام بزرگ‌راه‌های اصلی انگلستان قانونی هستند و هر کسی می‌تواند از ‌آن‌ها استفاده کند. سرویس‌هایی مثل Uber و Lyft همین الان خدمات تاکسی‌رانی را به شدت تهدید می‌کنند ولی خود آن‌ها هم روزی مورد تهدید خواهند بود. چرا که با وجود اتوموبیل‌های خودران، شما نیازی به تاکسی یا راننده نخواهید داشت. هم‌چنان که در گذشته، دی‌وی‌دی‌ها با از بین بردن صنعت وی‌اچ‌اس و کاست‌ها به وجود آمدند و امروزه خودشان با همه‌گیر شدن ابزارهای آنلاینی چون Netflix رو به زوال می‌روند. از بین رفتن هر ابزاری، با نابود شدن صنعت مربوط به آن همراه است و در این صنایع، مهارت‌ها، موقعیت‌ها و مشاغلی وجود دارند که با گذار به دوران جدید، همگی از بین می‌روند و این گاها می‌تواند از جهاتی بسیار مخرب باشد.

نمونه‌های زیادی از این دست وجود دارند. مثلا با فراگیرشدن اتوموبیل‌های خودران، شغل تمام راننده کامیون‌ها به خطر خواهد افتاد. و وقتی کامیون‌ها خودشان به تنهایی مسیر را طی کنند، هتل‌ها، رستورا‌ن‌ها و مغازه‌های ‌بین راهی نیز تعطیل خواهند شد.

هم‌چنین دیگر به سیاق گذشته نیازی به ماموران راهنمایی رانندگی نخواهد بود؛ تعمیرات کامیون‌ها شکل دیگری به خود خواهد گرفت، گاراژهای کامیون‌ها بلااستفاده خواهند بود، بیمارستان‌ها به دلیل کاهش چشم‌گیر تصادفات خلوت‌تر می‌شودند، صنعت بیمه برای کامیون‌ها ممکن است به کلی از بین برود، و بسیاری مشاغل مربوط به هر کدام از این موارد با خطر انقراض روبه‌رو خواهند بود. جاده‌ها خلوت‌تر خواهد بود و صنایع مرتبط با سوخت تغییرات بنیادینی خواهند داشت. مردم زمان بیش‌تری خواهند داشت و به جای اتلاف وقت‌شان در جاده‌ها و ترافیک‌های وحشتناک، بیش‌تر کار خواهند کرد و استانداردهای شغلی و میزان راندمان کاری را با تغییرات اساسی مواجه خواهند کرد.

در نظر داشته باشید که این‌ها تازه بخش سطحی مربوط به یک مورد از پیشرفت‌های تکنولوژیک است. خودتان با یک مقدار تخیل، می‌توانید عمق داستان را بهتر درک کنید. از این دست سناریو‌ها بسیار هستند؛ و من به شخصه گمان نمی‌کنم آن‌قدرها که اغلب ما فکر می‌کنیم، این تحولات از ما دور باشند.

البته خوب است وجه ناگفته‌ای از این تحولات تکنولوژیک را در نظر بیاوریم و آن این که برخی مدعی هستند که فناوری با از بین بردن برخی شغل‌ها، مشاغل جدیدی به وجود خواهد آورد. حتی در گزارشی که گاردین همین ده روز پیش منتشر کرده است، ادعا شده که طبق اطلاعات گردآوری شده، در ۱۴۰ سال اخیر، تکنولوژی بیش از مشاغلی که از بین برده، شغل‌های جدید ایجاد کرده است. (این گزارش را با عنوان Technology has created more jobs than it has destroyed, says 140 years of data می‌توانید مشاهده کنید.) اما در عوض، تحقیقات دیگری خلاف این ادعا را ثابت کرده است و آینده‌ی ترسناکی را تصویر کرده که در آن، روبات‌ها، بسیاری از مشاغل بشر را از آن خود کرده‌اند. برخی از این مقالات را در آدرس‌های زیر مشاهده می‌کنید:

حذف تدریجی مشاغل در اثر پیشرفت تکنولوژی

در نهایت، نمی‌شود با اطمینان ادعا کرد که تکنولوژی تمام شغل‌های انسان را به دست ماشین‌ها خواهد سپرد، اما نمی‌توان مطمئن بود که چنین نخواهد شد! آن‌چه مشخص است، فناوری و رشد سرسام‌آورش، مزیت‌هایی داشته که در اغلب موارد بر معایبش چربیده و زندگی بشر را از جهات بسیاری آسان‌تر و زیباتر کرده است. این که بسیاری از مهارت‌های ابتدایی، روزی به ماشین‌ها سپرده شوند، به گمان من فی نفسه اتفاق بدی نخواهد بود؛ بلکه نوع برخورد ما با شرایط آن زمان است که تعیین‌کننده خواهد بود.




تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن