واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۲۳ب.ظ)
«چشمهاي رسواکننده» آماده نمايش عمومي شد موج-مستند سياسي «چشمهاي رسواکننده» از توليدات مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي به کارگرداني حسين مدحت، آماده نمايش عمومي شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين مدحت درباره اين فيلم گفت: «ابتدا قرار بود فيلمي درباره خبرنگار صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران که در جنگ آمريکا عليه عراق، چشمانش را از دست داده بود بسازم، اما در تحقيقات اوليه متوجه شدم که تعداد زيادي خبرنگار از جمله تصويربردار شبکه تلويزيون اسپانيا به نام «خوزه کئوسو» در بالکن هتل فلسطين عراق مورد اصابت گلوله سربازان آمريکايي قرار گرفته و در اين جنگ کشته شده است.»
وي افزود: «به واسطه دوستي با عليزاده مستندساز ساکن اسپانيا تصميم گرفتم بخشي از فيلم را به خوزه کئوسو اختصاص بدهم. به همين دليل سکانسهايي از فيلم در اسپانيا تصويربرداري شد و تدوين آن نيز توسط جويز لوييس جالان صورت گرفت.»
مدحت درباره موضوع مستند «چشمهاي رسواکننده» اظهار داشت: «مايکل خبرنگار اسپانيايي براي ديدن حميد بهمني که چشمانش را در جنگ از دست داده، به تهران ميآيد.
او قول ميدهد واسطه بين وي و خانواده خوزه کئوسو شود تا طرح شکايت عليه آمريکا را علني کند. زماني که مايکل در تهران است، يکي از دانشمندان هستهاي ايران ترور ميشود…»
اين مستندساز تصريح کرد: «در مجموع بايد بگويم که اين فيلم به خبرنگاران کشته شده در جنگ ميپردازد و توسط مايکل روايت ميشود.»
وي ادامه داد: مايکل در مطلبي از روحيهٔ شهادتطلبي ايرانيان در رسيدن به انرژي صلحآميز هستهاي و پرواز پهباد حزبالله در آسمان اسرائيل ميگويد: «در اسرائيل پهباد حزبالله را ديدم که در آسمان اسرائيل جولان ميداد و مردمان اسرائيلي از ترس فرار ميکردند. آنجا بود که فهميدم اسرائيل اتم دارد ولي ايمان ندارد؛ اما انرژي هستهاي در قلب تک تک ايرانيان وجود دارد.»
حسين مدحت با اشاره به اهميت ساخت مستندهاي سياسي تاکيد کرد: «سينما ميتواند موضوع سياسي روز را در قالب فيلم مستند به تصوير بکشد. ممکن است برخي فيلمها براي تغيير افکار و اذهان مردم با موضوعات سياسي ساخته شود يا اين که در پي حمايت از انديشههاي يک شخص يا يک ايده باشند؛ به هر حال سينما راه خود را گشوده و اهداف خود را پيش ميبرد.»
وي اذعان داشت: «اکثر فيلمهاي سياسي که در سالهاي اخير ساخته شدهاند، از موضع مخالفت با نظامهاي حاکم بر کشورهاي تحتِ ستم سخن ميگويند. اين فيلمها به بررسي دقيق مسائل سياسي در فرمهاي مختلف ميپردازد؛ در نتيجه ميان سينماگران متعهد بحث و جدلي سخت بر سر فرم کار به وجود آمده است.»
اين مستندساز يادآور شد: «بايد توجه داشت که سينماي مشهور به سينماي مستند سياسي در عصر حاضر، اساس اصلي فيلمسازي انقلابي را تشکيل ميدهد. سينماي سياسي مشکلات خاص خود را دارد و با توجه به اينکه در کشورهاي غربي تبليغات منفي بر عليه ايران به وجود آمده، ساخت فيلمهاي سياسي در کشورهاي ديگر توسط هر ايراني بسيار دشوار است.»
وي افزود: «من به عنوان يک فيلمساز، اين مورد را در کشورهاي اروپايي ديدم. به عنوان مثال وقتي که عوامل خارجي فيلم متوجه ميشدند اين فيلم يک واقعيت را بر عليه آمريکا و استعمارگران به تصوير ميکشد، به نوعي از همکاري با من شانه خالي ميکردند!»
براساس گفته کارگردان، مستند ۶۰ دقيقهاي «چشمهاي رسواکننده» بدون هيچگونه ترس و واهمهاي از دنياي غرب، در چهار کشور ايران، اسپانيا، عراق و لبنان تصويربرداري شده است.
عوامل توليد مستند «چشمهاي رسواکننده» عبارتاند از: نويسنده، کارگردان و تهيهکننده: حسين مدحت/ نورپرداز و تصويربرداران: خاوير کئوسو، لوئيس کوريانو، ميگل آيستران، عليرضا تقاصي، امير شادمان/ تدوين و صداگذاري: خوزه لوئيسگالان، محمدرضا عسکري/ موسيقي: لوئيس گالان/ دستياران کارگردان: محمدرضا حسنيرنجبر، خورحه مارچانته، هومن محمدهاشمي/ دستيار تهيه: حسام مدحت/ هماهنگي و برنامهريزي: بتول کرمي زارع قاسمآبادي، شادي عليزاده/ منشي صحنه: مليحه آسترش/ مدير توليد: احمد عليزاده/ تحقيق: هلنا ناروايس/ گفتار متن: فرانسيکو خاوير گوانزالس/ پشتيباني فني: خورگه بوستوس/ مترجمان: صبا خداياريفرد، محمد شيوافر/ تهيه شده در مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]