تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803230793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همسان‌سازی حقوق‌ شرکتی‌ها قطعی شد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: همسان‌سازی حقوق‌ شرکتی‌ها قطعی شد
وزارت کار اعلام کرده از طریق ابلاغ بخشنامه به استان‌ها با جدیت به دنبال اجرای طح همترازی و یکسان‌سازی حقوق و دستمزد نیروهای شرکتی شاغل در بازار کار کشور است که تعداد آنها ۴.۳ میلیون نفر برآورد می‌شود.
کد خبر: ۵۳۰۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰ - 08 September 2015


وزارت کار اعلام کرده از طریق ابلاغ بخشنامه به استان‌ها با جدیت به دنبال اجرای طح همترازی و یکسان‌سازی حقوق و دستمزد نیروهای شرکتی شاغل در بازار کار کشور است که تعداد آنها ۴.۳ میلیون نفر برآورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، تیرماه امسال معاون روابط کار وزارت کار بخشنامه ای را به مدیران کل استان ها ابلاغ کرد که در آن بر لزوم رفع تبعیض در پرداخت حقوق به نیروهای کار شرکتی و همسان سازی حقوق ها در مشاغل همردیف تاکید شده بود.

بیان ساده بخشنامه مهم وزارت کار این است که دلیلی ندارد نیرویی با قرارداد شرکتی در مشاغل همتراز و یکسان با سایر نیروهای شاغل در بخش های مختلف از حقوق و مزایای کمتری برخوردار باشد و اینگونه تبعیضات که سالیان متمادی است بازار کار کشور را به خود مشغول کرده، باید سریعا رفع شود.

متن ابلاغیه معاون روابط کار به استان‌ها

در ابلاغیه معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها درباره نیروهای شرکتی آمده است: همانگونه که مطلع هستید مهمترین سیاست وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کلیدی‌ترین رویکرد حوزه معاونت روابط کار، اتخاذ تدابیر مبتنی بر پیش‌بینی، آینده‌نگری و تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی تحول‌گرا با هدف صیانت و کرامت‌بخشی به نیروی کاز از طریق کمک به رشد فراگیر اقتصاد ملی با اهرم واگذاری تمامی تصدی‌ها به تشکل‌های تخصصی در بخش خصوصی و ایجاد فضای مناسب و سرشار از اعتماد در جامعه به منظور تحریک و ترغیب سرمایه‌گذاری در بخش تولید و نظارت عالمانه در فرآیند عملیاتی‌سازی برنامه‌های دستاورد محور به منظور جلوگیری از انحرافات احتمالی است.

با توجه به اینکه در شرایط کنونی بسیاری از کارفرمایان خصوصا در بخش‌های دولتی و شبه دولتی، برخی از فعالیت‌های خدماتی را در قالب پیمانکاری و عمدتا بر اساس قراردادهای یکساله و کمتر به شرکت‌های خدماتی، مهندسی و پیمانکاری واگذار می‌کنند، ضرورت دارد در راستای امحای تبعیض در پرداخت‌ها و رعایت عدالت مزدی در کارهای هم‌ارزش بر اساس مقاوله‌نامه بنیادین شماره ۱۰۰ سازمان بین‌المللی کار (ILO) و در اجرای ماده ۳۸ قانون کار مبنی بر ممنوعیت بهره‌کشی، پرداخت مزد و مزایای مساوی به کارهای هم ارزش در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار و اجرای دقیق طرح طبقه‌بندی مشاغل وفق مواد ۴۸، ۴۹ و ۵۰ قانون کار بر موارد ذیل دقیقاً نظارت به عمل آید:

۱- بر اساس مفاد دستورالعمل شماره ۳۸ معاونت روابط کار، کارفرمایان اصلی موظف هستند قبل از انعقاد قرارداد با پیمانکاران، آنها را از تمامی هزینه‌های قانونی مربوط به حق‌السعی نیروی کار ناشی از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و رعایت عدالت مزدی برای کارهای هم ارزش در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار به طور شفاف آگاه ساخته و هزینه‌های پیش‌بینی شده را در مبلغ قرارداد منظور نمایند؛ به گونه‌ای که پیمانکاران علاوه بر دریافت سود عادلانه، به راحتی بتوانند از انجام تمامی تعهدات قانونی خود در برابر نیروی کار برآیند.

۲- چنانچه کارفرمای اصلی یا پیمان‌دهنده به هر دلیلی از برآورد دقیق تمامی مزایای قانونی نیروی کار در انطباق با مقاوله‌نامه بنیادین شماره ۱۰۰ و ماده ۳۸ قانون کار در ارتباط با تمامی مزایای قانونی نیروی کار موضوع قرارداد یا یکسان‌سازی پرداخت‌ها در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار در مشاغل هم ارزش استنکاف ورزیده و نیروی کار پیمانکار مورد اجحاف قرار گیرد و موارد اجحاف به مراجع کشیده شود، کارفرمای اصلی مطابق ماده ۱۳ قانون کار، قانوناً پاسخگوی مطالبات پیمانکار بوده و کارگران پیمانکار حق دارند بر علیه کارفرمای اصلی اقامه دعوا نمایند.

حالا سیدحسن هفده تن؛ معاون روابط کار وزارت کار با تاکیدی دوباره بر موضوع همسان سازی حقوق و دستمزد نیروی کار در مشاغل با ماهیت یکسان و همتراز، گفت: در حوزه روابط کار یکی از مشکلات موجود تفاوت در پرداختی ها است که این موضوع در شورای راهبردی مورد پیگیری قرار گرفته و وزارت تعاون، کار و رفاه تلاش می کند که یکسان سازی پرداختی ها را تا قبل از پایان دولت یازدهم به نتیجه برساند.

۱۰ ساله قدرت خرید کارگران دو سوم کم شد

این مقام مسئول در وزارت کار اظهارداشت: اکنون شکننده ترین وضعیت را کارگران دارند به طوری که حقوق آنان طوری است که نه تنها قدرت پس انداز ندارند، بلکه از سال ۸۴ تاکنون دو سوم قدرت خرید خود را نیز از دست داده و کارفرمایان هم در باتلاق تولید گیر کرده اند.

فرامرز توفیقی در گفتگو با مهر با بیان اینکه چالش اشتغال به کار نیروهای شرکتی و تبعیض حقوقی درباره آنها، هم اکنون در برخی صنایع شدت گرفته است، گفت: می توان گفت پس از یک دوره مقابله با افزایش نیروهای شرگتی در سال های گذشته، حالا رفته رفته پیمانکاران و نیروهای شرکتی در حال بازگشت به بازار کار هستند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهارداشت: امروز با چالش جدی همتراز نبودن حقوق و دستمزد نیروی کار مواجه هستیم و در برخی صنایع مانند لبنیات، فولادسازی، آهن، شهرداری ها، پیمانکاری های بزرگ، کاشی و سرامیک و ... نیروهای شرکتی در حال بازگشت هستند.

توفیقی با تاکید بر اینکه فعالیت پیمانکاران و جذب نیروهای شرکتی در حال گسترش دوباره است، گفت: نباید شرایط بازار کار به نحوی باشد که دو نفر در مشاغل یکسان با مسئولیت های همتراز، دو حقوق متفاوت دریافت کنند؛ بنابراین وزارت کار به دنبال این است که پیمانکاران را ملزم کن تا ضرر و زیان نیروهای شرکتی را بپردازد.

وی تصریح کرد: برآوردها نشان می دهد هم اکنون ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نیروی شرکتی در بخش های مختلف اقتصادی مشغول به فعالیت هستند که در صورت اجرای طرح همترازی حقوق و دستمزد، می توان انتظار داشت شرایط حقوقی بازار کار کشور بهبود یابد. در هر صورت، این اقدام هدف بزرگی است که وزارت کار به دنبال تحقق آن است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن