واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۴۱ق.ظ)
سردرد با بالاترين درصد ابتلا، کمترين توجه موج - رئيس انجمن سردرد ايران گفت: افراد زير 5 سال و بالاي 50 سال، کساني که براي اولين بار در دوران بارداري يا چند هفته پس از آن دچار سردرد مي شوند، حتما به پزشک مراجعه کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مجيد غفارپور، رئيس مرکز تحقيقات علوم اعصاب در نشست خبري چهارمين کنگره سردرد ايران با اشاره به اينکه سردرد از ناراحتي هايي است که به دليل شيوع بالا جزو مهم ترين مسائل پزشکي محسوب مي شود، گفت: ميگرن يکي از شايع ترين انواع سردرد است که در ميان هر صد نفر مرد شش نفر مبتلا و در ميان هر صد نفر زن 15 نفر مبتلا را به خود اختصاص داده است.
وي افزود: هشت تا ده درصد جامعه مبتلا به ميگرن هستند.
غفارپور با بيان اينکه برخي از سردردها اگر خوب مديريت و درمان نشوند عوارض جبران ناپذيري خواهند داشت، اظهار کرد: پژوهش ها و روش هاي جديد درماني زيادي در اين زمينه در حال انجام است.
رئيس مرکز تحقيقات علوم اعصاب در توضيح ويژگي هاي سردرد مزمن گفت: اگر مبتلا به سردرد نتواند زمان دقيقي براي شروع سردرد خود بيان کند و اين سردرد مکررا تکرار شود، بايد به يک متخصص اعصاب مراجعه کند.
وي معتقد است عوامل ايجاد سردرد مي تواند از اختلالات هيپوتالاموس نشأت بگيرد و باعث تغيير خلق در مبتلا و تمايل به غذاهاي خاص به خصوص غذاهاي چرب و قندي شود.
غفارپور ادامه داد: عده اي از علائم ابتدايي در ميگرن مي تواند قبل از سردرد، تاري ديد باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران اظهار کرد: 99 درصد افراد در طول زندگي حداقل يک بار سردرد را تجربه خواهند کرد و اين به دليل حساسيت بالاي مغز در مقايسه با ديگر عضوهاي بدن است.
وي در خصوص روش هاي پيشگيري از ميگرن اظهار کرد: اگر وضعيت روحي مريض مورد توجه قرار بگيرد پيشگيري آن راحت تر خواهد بود در واقع مسائل روحي در ايجاد ميگرن تاثير بسياري دارد.
منصور تواد، استاد گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي تهران و رئيس انجمن سردرد ايران با اشاره به اينکه انجمن سردرد سال گذشته به عضويت انجمن جهاني سردرد و فدراسيون سردرد درآمده است، گفت: سردرد مقوله اي است که کمي مورد اغفال قرار گرفته است.
وي افزود: علي رغم اينکه موارد ابتلا به سردرد و آمار مربوط به آن در جوامع بسيار بالاست و حدود 30 تا 80 درصد جوامع با سردردهاي تنشي و 17 تا 18 درصد با سردردهاي ميگرني مواجهند اما توجه آنچناني به آن نمي شود.
وي تاکيد کرد: سردردها بسيار مهم هستند، اگر فرد بالاي 50 سال دچار سردرد جديد و يک طرفه شود؛ ممکن است به دليل التهاب عروق باشد و منجر به نابينايي شود.
تواد با بيان اينکه زنان پس از زايمان هم مي توانند دچار سردرد پيشرونده شوند، گفت: ابتلا به سردرد پس از زايمان مي تواند يکي از علائم لخته شدن خون در جمجمعه باشد که عوارض شديد و جبران ناپذيري خواهد داشت.
وي در ادامه استفاده از سم اوتولونيوم اکسين (بوتاکس) از روش هاي درمان سردرد عنوان و تصريح کرد: نحوه صحيح تزريق اين سم بسيار مهم است که در چهارمين کنگره سردرد که در تاريخ 25 تا 27 شهريور برگزار مي شود، نحوه تزريق آن بر قالب کارگاهي به پزشکان آموزش داده مي شود.
وي خاطرنشان کرد: تنها سم اوتولونيوم اکسين مورد تاييد سازمان غذا و دارو از کشورهاي انگلستان و کره وارد مي شود و داروي چيني مورد تاييد نيست.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص روش بلوک عصبي براي درمان سردرد، گفت: در نزديکي عصب هايي که تحريکشان باعث سردرد مي شود، مي توان بلوک عصبي را تزريق کرد که اين روش هم در کارگاه کنگره آموزش داده خواهد شد.
تواد با تقسيم سردردها به دو نوع اوليه و ثانويه خاطرنشان کرد: سردردهاي ثانويه خطرناک و نيازمند درمان هستند.
وي عوامل خطر و نشانه هاي سردردهاي ثانويه را سردردهاي پيشرونده، سردردهاي افراد زير 5 و بالاي 50 ساله سردردهاي جديد در دوران بارداري و يا چند هفته بعد از زايمان، سردردهاي شديد ناگهاني و همچنين سردرد در ميان افراد داراي نقص ايمني عنوان کرد و افزود: عوارض سردردهاي اوليه مي تواند عارضه نابينايي و اختلالات عصبي باشد.
در ادامه اين نشست سميه باقرزاده متخصص نورولوژي و عضو کميته اجرايي برگزاري چهارمين کنگره سردرد، سردردهاي تنشي را شايع ترين نوع سردرد عنوان کرد که به دو نوع ضعيف و متوسط تقسيم مي شود.
وي با بيان اينکه سردرد اوليه علائم خطرناک ندارد تصريح کرد: اين سردردها به دو دوره مزمن تقسيم مي شوند که سردرد دوره اي با تکرار کم و نوع متفاوت در افراد رخ مي دهد اما سردردهاي مزمن اين طور نيست، ممکن است مزمن ها بيش از 15 روز در ماه فرد مبتلا را گرفتار کند.
باقرزاده سردرد ميگرني را جزو ده بيماري ناتوان کننده دانست که با وجود شيوع بالا هنوز دليلي براي آن شناخته نشده است.
علي اصغر اخوت، عضو انجمن سردرد با اشاره به اينکه سردردهاي ميگرني در ميان زنان شايع تر است، يادآور شد: زمان قاعدگي و يا تخمک گذاري امکان تشديد حملات ميگرني بيشتر است و مي توان نتيجه گرفت زمينه هاي هورموني در بروز ميگرن وجود دارد.
وي داروهاي داراي پايه هرموني مانند داروهاي ضدبارداري را از عوامل تشديدکننده سردردهاي ميگرني عنوان کرد.
اخوت طب سوزني و ساير روش هاي پزشکي مکمل را در درمان سردردهاي مزمن مفيد دانست و گفت: اين روش ها مي تواند به دردهاي مزمن و کاهش آنها کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]