تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827472516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انواع غذاهای آلرژی ‌زا را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: آلرژی غذایی عبارت از واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین غذایی است. این مشکل با سایر واکنش‌های غذایی مثل عدم تحمل غذا، واکنش‌های دارویی و واکنش‌های مسمومیتی تفاوت دارد.

انواع غذاهای آلرژی ‌زا را بشناسید
آلرژی غذاییآلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری را برای مسئولان و والدین به وجود آورده‌اند و این نگرانی به حدی رسیده که عرضه برخی خوردنی‌ها مثل محصولات بادام زمینی که یک ماده آلرژی ‌زا است در موسسات آموزشی انگلیس و آمریکا و همچنین در برخی از فرودگاه‌های خارجی این کشورها ممنوع شده است.
آلرژی غذایی عبارت از واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین غذایی است. این مشکل با سایر واکنش‌های غذایی مثل عدم تحمل غذا، واکنش‌های دارویی و واکنش‌های مسمومیتی تفاوت دارد.
دکتر ریچارد آناند، متخصص تغذیه در این باره می ‌گوید: علائم آلرژی غذایی شامل خارش، تورم صورت، لب ‌ها، زبان و یا چشم ‌ها، اسهال، استفراغ، خارش و گرفتگی گلو، مشکل در تنفس، انقباض عضلانی، عطسه و در موارد شدید حتی شوک خطرناک هستند. این علائم گاهی خفیف و گاهی بسیار تهدید کننده هستند.
به گزارش روزنامه ایندیااکسپرس، دکتر پورا دوگال یکی دیگر از متخصصان تغذیه در هند می‌ گوید: هرچند آلرژی‌ های غذایی بسیار نادر هستند اما اغلب در بین کودکان زیر چهار سال شایع‌ تر هستند. اکثر کودکانی که به شیر، تخم مرغ، گندم یا سویا آلرژی دارند از سن پنج سالگی به بعد این مشکل را پشت سر می‌ گذارند و حساسیت آن ‌ها برطرف می ‌شود. اما انواع دیگری از آلرژی‌ های غذایی مثل حساسیت به ماهی یا صدف دریایی معمولاً در سنین بالاتر بروز می‌ کند و احتمال از بین رفتن آن با افزایش سن تقریباً وجود ندارد.
به گفته متخصصان، علت دقیق افزایش آلرژی‌ ها در کودکان هنوز نامعلوم است اما مطالعات پزشکی فزاینده نشان می ‌دهند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیط زیستی، عوامل اصلی بیشتر آلرژی‌ های دوران کودکی هستند.
آمار سازمان غذا و داروی آمریکا نشان می ‌دهد که حدود دو درصد از بزرگسالان و هشت درصد از کودکان خردسال به نوعی از آلرژی ‌های غذایی مبتلا هستند. بنابراین گزارش، شایع ‌ترین مواد غذایی آلرژی ‌زا عبارتند از:
*‌ شیر گاو، شیر بز، شیر سویا و تمام فرآورده‌ های شیر شامل کره، پنیر، خامه و ماست
*‌ تخم مرغ و تمام مواد غذایی که از تخم مرغ تهیه می‌ شوند مثل کیک‌ ها، کلوچه‌ ها و حتی نان خانگی
*‌ دانه سویا و فرآورده ‌های آن شامل شیر سویا
*‌ گندم که به ویژه در افراد مبتلا به آرتریت خوردن آن ممنوع است و باید برنج را جایگزین آن کرد.
* بادام زمینی و تمام مواد غذایی که از این مغز خشکبار تهیه می‌ شوند. افرادی که به بادام زمینی آلرژی دارند می‌ توانند سایر مغزها مثل گردو، بادام درختی و فندق را جایگزین آن کنند.
* ذرت و نوشیدنی‌ها و خوردنی‌هایی که حاوی شربت ذرت هستند.
* رنگ ‌ها به ویژه خوردنی ‌هایی که رنگ ‌های نارنجی، سبز، قرمز و دیگر رنگ ‌های مصنوعی را دارند.
اکثر کودکانی که به شیر، تخم مرغ، گندم یا سویا آلرژی دارند از سن پنج سالگی به بعد این مشکل را پشت سر می‌ گذارند و حساسیت آن ‌ها برطرف می ‌شود. اما انواع دیگری از آلرژی‌ های غذایی مثل حساسیت به ماهی یا صدف دریایی معمولاً در سنین بالاتر بروز می‌ کند و احتمال از بین رفتن آن با افزایش سن تقریباً وجود ندارد
* مواد غذایی با ماندگاری بالا به دلیل داشتن مواد افزودنی و شیمیایی باعث عوارض گوارشی و آلرژی در کودکان زیر ۲ سال می ‌شود. به طور کلی برای تغذیه کودکان زیر 2 سال باید از غذاهای تازه یا مواد غذایی بسته ‌بندی که تاریخ مصرف کوتاه و چند روزه دارند استفاده کرد. موادی که دارای ماندگاری بیش از یکی دو روز هستند برای آن که بتوانند ماندگاری بیشتری داشته باشند مسلماً در ساخت آن ها از مواد شیمیایی و مواد افزودنی استفاده شده است که در آینده باعث عوارض گوارشی و آلرژی در کودکان خواهد شد. از طرفی در بسیاری از آب میوه‌های صنعتی از مواد شیرین ‌کننده زیاد استفاده می ‌کنند که هم در ذائقه کودک تأثیر می‌ گذارد و هم مانع از خوردن غذاهای اصلی در کودک و به اسهال منجر می‌ شود. در واقع وجود مواد رنگی و افزودنی در مواد بسته ‌بندی شده زمینه بروز آلرژی و آسم در کودکان است.
به مادران کودکان 6 ماهه توصیه می‌ شود که برای کودک فرنی درست کنند اما متأسفانه می ‌بینیم که از پودرهای فرنی آماده در بازار استفاده می ‌کنند که باید به این مادران بگویم که اگر در بسته ‌بندی هر چقدر بهداشت رعایت شود باز هم امکان آلودگی عفونی وجود دارد. بسته ‌بندی فلزی در کنسرو و کمپوت‌ ها هم فلزات سنگین را به همراه دارند. پس بهتر است در کودکان زیر 2 سال از مواد غذایی تازه استفاده شود تا سلامت کودکان بیش از پیش حفظ شود.
اگر احساس می‌ کنید به غذای خاصی آلرژی دارید نکات زیر را حتماً رعایت کنید:
*‌ این خوردنی را حتماً از رژیم غذایی خود حذف کنید.
* تست حساسیت پوستی را انجام دهید.
* حتماً در مورد آلرژی خود با پزشک مشورت کرده و برای کنترل مشکل خود از وی راهنمایی بگیرید.

ایسنا - فارساخبار مرتبط :آلرژي زا ترين مواد غذايي در شيرخوارانبا انواع غذاهای آلرژی زا آشنا شویدغذای مفید و مضر برای مبتلایان به آلرژی


یکشنبه 15 شهریور 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن