واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: خطر ابتلا به بیماریهای متنوع برای مبتلایان کبد چرب
کبد چرب بیماریشایعی است که زنگ خطر دیگر بیماری های خطرناک برای مبتلایان آن وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کبد چرب بیماری خاموشی است که در حال حاضر شیوع بالایی دارد این بیماری که زمینه ژنتیکی نیز در بروز آن نقش دارد بر اثر تجمع در سلولهای کبد به وجود میآید.
گفتنی است که کبد چرب غالبا بدون علائم خاصی بوده و در صورت شدت یافتن باعث فوت فرد میگردد.
در بیان سادهتر، وجود چربی در کبد امری نرمال و طبیعی است، اما زمانی که میزان آن بیش از 5 تا 10 درصد باشد نگران کننده بوده و بیماری کبد چرب پررنگ میشود.
درحال حاضر درمان قطعی و موثر برای بیماری کبد چرب وجود ندارد، با این وجود این بیماری قابل برگشت میباشد، معمولا با تغییرات ساده در سبک زندگی، تغییراتی در رژیم غذایی میتوان تا حد زیادی آن را درمان کرد.
خطر ابتلا به بیماریهای رنگارنگ برای مبتلایان کبد چرب
پروفسور علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: کبد چرب برای مبتلایان زنگ خطری است که نشان میدهد متابولیسم بدن مناسب نیست.
وی ادامه داد: خطرات دیگری چون فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سکتههای مغزی افراد مبتلا به این بیماری را تهدید میکند.
علویان عنوان کرد: کبد چرب حاصل زندگی شهر نشینی و نتیجه تغییر رفتار تغذیهای مردم میباشد.
40 درصد افراد بزرگسال به کبد چرب مبتلا هستند
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به روند رو به رشد این بیماری در ایران خاطر نشان کرد: حدود 40 درصد افراد بزرگسال سنین بالای 40 سال دچار کبد چرب هستند که این موضوع در مناطق شهرنشین وسیعتر است.
علویان با ابراز تاسف درباره نوع تغذیه افراد گفت: در حال حاضر شمار بالایی از افراد به جای روی آوردن به غذاهای مناسب، بد غذا شدهاند . به طوری که مصرف برخی مواد غذایی ضروری چون گوشت و مواد نشاستهای را از برنامه غذایی خود حذف کرده اند.
گفتنی است که برای درمان این بیماری بایستی در رژیم غذایی تعادل وجود داشته و تا حد امکان مصرف مواد قندی را به صفر رساند. همچنین لازم است که غذاهای دریایی چون ماهی و همچنین میوه و سبزیجات را در صدر برنامههای غذایی قرار داد.
وی با اشاره به راه دارو درمانی افزود: به فردمبتلا با توجه به بالا بودن میزان قند، چربی خون و اسید اوریک داروهای مناسب تجویز میگردد.
حداقل 30 دقیقه در روز ورزش هوازی انجام دهید
علویان توصیه داشت: در قدم نخست برای درمان، داشتن تحرک فیزیکی مناسب و هوازی به مدت 30 تا 40 دقیقه در روز لازم است.چرا که بر اساس مطالعات جدید به عمل آمده بحث تحرکات فیزیکی نقش حیاتی را در درمان بازی کرده است.
زمانی که در مطالعات اخیر 3 راه درمانی دارویی، ورزش های هوازی و رژیم غذایی را بررسی کردیم به اهمیت تحرک و اینگونه ورزشها پی بردیم.
گزارش از الهام رضایی
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
کبد و صفرا را بیشتر بشناسیم
در یکی از مدارس سطح پایین جنوب شهر درس خواندم
آمار مبتلایان به کبد چرب در ایران بیش از 40 درصد است
چگونه چاق نشویم؟
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]