واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خوشبخت ترین مادران جهان در کدام کشورند؟
نتیجه تحقیقات یک سازمان خیریه معتبر نشان داده مادران نروژی بهترین شرایط زندگی را در جهان دارند. از میان 179 کشور مورد بررسی، ایران رده 84 را به خود اختصاص داده است؛ پایین تر از لیبی، بالاتر از آذربایجان و ترکمنستان.
روزنامه ستاره صبح: نتیجه تحقیقات یک سازمان خیریه معتبر نشان داده مادران نروژی بهترین شرایط زندگی را در جهان دارند. از میان 179 کشور مورد بررسی، ایران رده 84 را به خود اختصاص داده است؛ پایین تر از لیبی، بالاتر از آذربایجان و ترکمنستان.
سازمان خیریه «کودکان را نجات دهید» (Save the Children) با مقایسه وضعیت مادران در سراسر جهان به این نتیجه رسیده است که مادران نروژی بهترین و مادران اتیوپیایی بدترین وضعیت و شرایط زندگی را دارند.
این سازمان برای انجام این تحقیق به بررسی وضعیت مادران در 179 کشور جهان پرداخته است. فاکتورهای اصلی که این تحقیق بر آن استوار شده عبارت بوده اند از: طول عمر مادران، میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، متوسط دوران آموزش مادران، میزان درآمد به ازای هر نفر در خانواده و سهم زنان در دولت هر کشور.
در میان کشورهایی که مورد بررسی قرار گرفته اند، نروژ بالاترین جایگاه را از آن خود کرده است. سال گذشته این جایگاه به کشور فنلاند رسیده بود که امسال دوم شده است.
صدرنشینان جدول امسال نیز همانند سال های گذشته، کشورهای اسکاندیناوی بوده اند: ایسلند جایگاه سوم، دانمارک جایگاه چهارم و سوئد جایگاه پنجم. پس از آنها به ترتیب کشورهای هلند، اسپانیا، آلمان، استرالیا و بلژیک 10 کشور نخست این رده بندی را تشکیل می دهند.
فرانسه و بریتانیا مکان های 23 و 24 این جدول را به خود اختصاص داده اند. ایالات متحده با کسب جایگاهی بسیار پایین تر، در رتبه 33 قرار گرفته. وضعیت مادران آمریکایی از وضعیت مادران لهستانی و اوکراینی نیز بدتر بوده است.
در گزارش سازمان کودکان را نجات دهید آمده در آمریکا از هر 1800 مادر، یکی هنگام زایمان جان خود را از دست می دهد و به این ترتیب این کشور بالاترین نرخ مرگ و میر مادران در میان کشورهای پیشرفته جهان را دارد.
در این فهرست ایران جایگاه 84 را به خود اختصاص داده است. ایران پایین تر از کشورهایی نظیر عمان (63)، ترکیه (65)، صربستان (35)، عربستان سعودی (38) و لیبی (50) ایستاده است.
به گفته کارولین مایلز رییس این سازمان، اطلاعات به دست آمده این امر را تایید می کنند که رفاه اقتصادی یک کشور به تنهایی عاملی برای داشتن مادرانی شاد نیست. برای رسیدن به این هدف باید راهکارهای سیاسی مناسب در دستور کار قرار گیرند.
خانم مایلز، نروژ را نمونه ای موفق نام می برد که به گفته وی نشان داده نه تنها کشوری ثروتمند است بلکه سرمایه گذاری های زیادی را در تامین رفاه حال مادران و کودکان انجام داده و این موضوع از اولویت بالایی برخوردار است.
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]