واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۵ق.ظ)
مديرعامل شرکت ملي پتروشيمي: ساسول آفريقاي جنوبي تمايل دارد به ايران بازگردد / شرکت ساسول: برنامه اي براي بازگشت به ايران نداريم موج - درحاليکه چند روز پيش مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران بعد از ديدار با مقامات کشور آفريقاي جنوبي از تمايل بازگشت ساسول به ايران خبر داد اما حالا يکي از مسوولان اين شرکت اعلام کرد که تا امروز، نه مشارکتي در اين زمينه داريم و نه علاقمندي خودمان را براي سرمايه گذاري مجدد در ايران به اطلاع مقامات ايران رسانده ايم.
به گزارش خبرگزاري موج، اينطور که پايگاه خبري ترند نوشته است شرکت ساسول آفريقاي جنوبي اعلام کرد، هنوز هيچ اقدامي براي ورود مجدد به بازار ايران پس از لغو تحريم ها انجام نداده است.
بر اساس اعلام ساسول، اين شرکت به صورت منظم پتانسيل هاي فرصت هاي سرمايه گذاري جهاني را مورد ارزيابي قرار مي دهد تا بتواند از نظر استراتژيک تصميمات درستي بگيرد، اما در مرحله کنونِي، ساسول هيچ چشم اندازي را در ايران دنبال نمي کند.
فليتوود گروبلر معاون اجرايي ساسول در همين زمينه گفت: هرچند ساسول معتقد است که پروسه بازگشت ايران به عرصه تجارت بين الملل موجب ارتقاء تجارت جهاني در منطقه خواهد شد، اما ما نه مشارکتي در اين زمينه داريم و نه علاقمندي خودمان را براي سرمايه گذاري مجدد در ايران به اطلاع مقامات ايران رسانده ايم.
مديرعامل شرکت ملي پتروشيمي: ساسول تمايل دارد به ايران بازگردد
اين درحاليست که چندي پيش عباس شعري مقدم معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از ابراز تمايل دوباره شرکت ساسول آفريقاي جنوبي براي حضور در صنعت پتروشيمي کشورمان خبر داده بود و گفته بود: با کاهش جهاني قيمت نفت، پروژه هاي تبديل گاز به فرآورده هاي نفتي اين شرکت در آمريکاي شمالي ديگر توجيه اقتصادي نداشته، از اين رو اين شرکت با توجه به تجربه موفقي که در ايران داشته به دنبال سرمايه گذاري با سود بالاتر در طرحهاي پتروشيمي ايران است.
البته شعري مقدم پيش تر هم گفته بود: تجربه حضور شرکت ساسول آفريقاي جنوبي در پتروشيمي آرياساسول نمونه اي براي همکاري با شرکتهاي خارجي در اين صنعت است.
وي در جريان نمايشگاه نفت، گاز و پتروشيمي که بهار امسال برگزار شد، با نمونه دانستن تجربه همکاري با آفريقاي جنوبي در جريان راه اندازي پتروشيمي آرياساسول، آن را بهترين تجربه همکاري ايران با يک کشور خارجي در زمينه پتروشيمي دانست.
اما بعد از سفر معاون وزير انرژي آفريقاي جنوبي به ايران و گفت و گو با مقامات وزارت نفت کشورمان، حالا مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي از سفر هياتي از سوي وزارت نفت براي ادامه مذاکرات به آفريقاي جنوبي تا يک ماه آينده خبر داده و در همين زمينه گفت: مسئولان اين کشور توانايي ايجاد رقيب براي غول پتروشيمي آفريقاي جنوبي يعني ساسول را دارند.
وي با بيان اين که کشور آفريقاي جنوبي در زمينه GTL داراي دانش فني روز دنيا به شمار مي روند، افزود: صنعت نفت در زمان دولت اصلاحات نيز قرار بود در اين زمينه با اين کشور همکاري داشته باشد اما به دلايل مختلف ميسر نشد.
ساسول در زمينه پتروشيمي فعاليت نمي کند
تسيليسو ماگوبلا معاون مديرکل نفت و فرآورده هاي نفتي در سفري که دوشنبه هفته گذشته به ايران داشت، در رابطه با پيشنهاداتي که مطرح شده است، گفت: در حال حاضر ساسول در زمينه پتروشيمي فعاليت نمي کند و اين شرکت به بخش خصوصي تعلق دارد بنابر اين دولت تصميم دارد تا خود به صورت مستقيم وارد عمل شده و در اين زمينه سرمايه گذاري کند و رشد اقتصادي کشور خود را در گرو رشد صنعت نفت و پتروشيمي خود مي داند.
وي افزود: بر همين اساس به ايجاد همکاري بين دو کشور در زمينه پتروشيمي بسيار نياز داريم و مي خواهيم در زمينه پتروشيمي به سطح رشد و پيشرفت شرکت ملي صنايع پتروشيمي برسيم.
مديرکل نفت و فراورده هاي نفتي آفريقاي جنوبي با بيان اينکه در حال حاضر عمده ترين محصول مورد نياز ما GTL است، اظهار کرد: امکانات لازم براي توسعه اين محصول در ايران را نيز داريم و در اين زمينه مي خواهيم در ايران سرمايه گذاري داشته باشيم حتي مي توانيم محصول توليد شده در ايران را به افريقاي جنوبي صادر کنيم و در زمينه دانش و فناوري نيز از هيچ اقدامي فروگذار نخواهيم بود و در اين زمينه نيز هزينه خواهيم کرد.
پتروشيمي آرياساسول محصول همکاري با ايران
طرح الفين نهم (پتروشيمي آرياساسول) بزرگترين واحد الفين گازي به شمار مي رود که در زميني به مساحت بيش از ٧٨ هکتار در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس واقع شده است.
در راستاي سياستگذاري هاي اقتصادي برنامه سوم توسعه و با توجه به اعلام آمادگي شرکت ساسول آفريقاي جنوبي در مشارکت و سرمايه گذاري پروژه الفين نهم، شرکت پليمر آريا ساسول با مشارکت مساوي ٥٠ درصدي شرکت آفريقايي و شرکت ملي صنايع پتروشيمي تاسيس شد.
مجتمع پتروشيمي آرياساسول با هدف توليد سالانه يک ميليون تن اتيلن، ٣٠٠ هزار تن پلي اتيلن سبک و ٣٠٠ هزار تن پلي اتيلين متوسط و سنگين احداث شده است.
اما ساسول در نهايت در سال 2006 به دليل مسائل فني و فشارهاي خارجي ناشي از تحريم ها از اين طرح کنار کشيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]