تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836950036




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بوي تند خشكسالي مشام را مي‌آزارد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بوي تند خشكسالي مشام را مي‌آزارد
نویسنده : محمد‌رضا هاديلو 
شايد اگر به چند دهه قبل برگرديم و از خشكسالي در برخي استان‌ها صحبت كنيم، كسي باورش نشود اين حرف‌ها روزي به واقعيت خواهد پيوست. در دهه 40 و 50 و حتي 60 خنده‌دار بود اگر مي‌گفتيم روزي از راه خواهد رسيد كه بخش‌هايي از آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، اردبيل، كردستان، كرمانشاه، ايلام، زنجان و گلستان درگير خشكسالي‌هاي شديد خواهند شد. استان‌هايي كه براي رسيدن به آب، فقط كافي بود چند متري زمين را مي‌كندي، حالا نه تنها آب كافي براي شرب و استفاده در زمين‌هاي زراعي شان ندارند، بلكه بار سنگين خشكسالي را هم بر دوش مي‌كشند.
همين ديروز بود كه رئيس مركز خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي، از بروز خشكسالي شديد در ۱۰ استان طي هفت سال گذشته و ۱۷ استان طي سه ماه گذشته خبر داد.
بر اساس شاخص كوتاه‌مدت SPEI كه به نوعي هم ميزان بارش و هم ميزان تبخير و تعرق را در نظر مي‌گيرد، در دوره سه ماهه گذشته تا پايان مرداد ۹۴ عمده مناطق كشور با خشكسالي مواجه بوده است. در همين راستا و در مدت ياد شده بخش‌هايي از آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، اردبيل، كردستان، كرمانشاه، ايلام، زنجان، قزوين، گلستان، خراسان شمالي، خراسان‌رضوي، خراسان‌جنوبي، سيستان‌وبلوچستان، كرمان، هرمزگان، فارس و سمنان با خشكسالي شديد دست و پنجه نرم كرده‌اند.
البته بازي كم‌آبي فقط به استان‌هاي فوق ختم نمي‌شود بلكه در كنار آنها استان‌هاي همدان، مركزي، البرز، تهران، گيلان، مازندران، اصفهان، چهارمحال‌وبختياري، كهگيلويه‌وبويراحمد، بوشهر و خوزستان خشكسالي خفيف تا متوسط را پشت‌سر گذاشته‌اند.  بر اساس اين شاخص، ساير مناطق كشور كه البته بخش بسيار كوچكي را تشكيل مي‌دهند، در اين مدت در شرايط نرمال بوده‌اند.  اگر به اوايل دهه 80 باز‌گرديم مشخص مي‌شود كه از آن سال به بعد بوي كم‌آبي مشام بسياري از استان‌ها را مي‌آزارد.
اما از سال 85 به بعد بسياري از استان‌ها دچار خشكسالي شديد شدند كه شامل بخش‌هايي از استان‌هاي سمنان، تهران، مركزي، مازندران، خراسان‌رضوي، خراسان‌جنوبي، فارس، بوشهر، خوزستان و كرمانشاه مي‌شود.  اگر بخشي از كم‌آبي و خشكسالي‌ها را به وضعيت جوي و كاهش بارش‌ها ربط بدهيم بايد بخش ديگر را نيز ناشي از سوء مديريت‌ها و ناديده گرفتن اصولي دانست كه اتفاقات امروز را رقم زده‌اند.  به جرئت مي‌توان گفت درياچه اروميه در نتيجه ناديده گرفتن اصول توسعه پايدار خشك شده است.  چندي قبل آقاي كردواني گفته بود كه درياچه اروميه ديگر خشك شده و بايد آن را رها كرد؛ اين حرف زماني درست بود كه درياچه را طبيعت خشك مي‌كرد، اما آنچه مسلم است، اين درياچه را انسان‌ها به سمت بي‌آبي سوق داده‌اند. تأسفبار اينكه اگر يك درياچه اروميه در روي زمين خشك شده، صدها درياچه همانند آن در زيرزمين از بين رفته‌اند.
در تمام دنيا سقف بهره‌برداري از آب‌هاي تجديدپذير نهايتاً 40 درصد است اما ايران جزو معدود كشورهايي به شمار مي‌آيد كه بيش از اين مقدار از آب‌هاي تجديدپذير استفاده مي‌كند. در حوزه درياچه اروميه 70 درصد و در كشور 86 درصد آب‌هاي تجديدپذير استفاده مي‌شود. خشكسالي‌ها تبعات زيادي به همراه دارند كه در تشريح آنها كافي است فقط به يكي از عوارض خشك شدن درياچه اروميه بپردازيم، آن‌هم اينكه در هشت سال جنگ تحميلي، حدود 1/1 ميليون نفر در كشور جابه‌جا شدند كه در همان زمان شاهد وقوع برخي ناهنجاري‌هاي اجتماعي و اخلاقي در بين اين مردم بوديم اما با خشك شدن درياچه اروميه دست كم 4 ميليون نفر مجبور به مهاجرت خواهند شد. حالا ببينيم عمق فاجعه را در ابعادي كلي‌تر.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن