واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۱۷ب.ظ)
رييس نظام پزشکي کشور: دريافت هاي متخصصان بيهوشي منصفانه نيست موج- رييس نظام پزشکي کشور گفت: نگاه حرفه اي و منصفانه اي نسبت به متخصصان بيهوشي وجود ندارد و به همين دليل تعرفه هاي بيهوشي در پايين ترين سطح خود است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عليرضا زالي در نشست خبري رييسکل سازمان نظام پزشکي و رييس انجمن بيهوشي بابيان اينکه رشته بيهوشي امروز از متعاليترين و تخصصيترين رشتههاي کشور است، گفت: 5 هزار متخصص بيهوشي فعال در حوزه سلامت در حال خدمترساني هستند.
وي اظهار کرد: در سال 93 بالغبر 4 ميليون عمل اصلي و بزرگ در کشور انجام شد که بدون متخصص بيهوشي غيرممکن بود و البته اين عملها حداقل عوارض ممکن را داشت.
زالي در خصوص مشکلات متخصصين بيهوشي کشور نيز خاطرنشان کرد: نگاه حرفهاي و منصفانهاي نسبت به متخصصان بيهوشي وجود ندارد و به همين دليل تعرفههاي بيهوشي در پايينترين سطح خود است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينم که در ساليان متمادي، بيهوشي با تغيير آنچناني مواجه نبوده است و شيب تغير تعرفهها ملايم بوده است اظهار کرد: تعرفه گذاري يک کار پيچيده و چندوجهي است و اين چندوجهي بودن بسيار مهم است.
وي ادامه داد: گروه بيهوشي در تراز تعرفهبنديها آسيبديده است.
به گفته زالي محدوديت مهر براي متخصصان بيهوشي يکي ديگر از مشکلات اين متخصصين است که علاوه بر اينکه به شأن آنها ضربه وارد ميکند به بيماران هم آسيب ميزند.
رييس سازمان نظام پزشکي خدمات متخصصين بيهوشي را بسيار گسترده دانست و گفت: ديگر نبايد نگاه سنتي به اين حوزه داشت چراکه اين متخصصين قبل و بعد از عمل در بسياري از امور مانند مديريت درد حاد، مديريت درد مزمن و... مداخله ميکنند.
وي افزود: کار بيهوشي وابستگي زيادي به تجهيزات نوين پزشکي دارد.
زالي به طرح «گلوبال» اشاره کرد و گفت: در طرح گلوبال هم همکاران بيهوشي آسيب خوردند بهطوريکه ازنظر مقايسهاي قبل از اجراي کتاب فاصله متخصصين بيهوشي از 3.6 به ضريب 18 رسيد .
وي ادامه داد: اگر خدمات بيهوشي را بر اساس عدد پايه تعرفه تخمين کنيم عدد 20 k به دست ميآيد درحاليکه خدمات بيهوشي در برخي حوزهها به صفر رسيده است.
اين مقام مسئول بابيان اينکه رشد غيرمعمول تعرفههاي بيهوشي به دليل منجمد بودن اين تعرفهها در ساليان گذشته بوده است تصريح کرد: جايگاه فعلي بيهوشي در کشور در تراز اول منطقه و در بسيار از روشهاي جراحي از سوي ديگر کشورها الگوبرداري ميشود.
سيد سجاد رضوي مشاور وزير بهداشت و دبير سياستگذاري دوازدهمين کنگره انجمن بيهوشي کشور نيز در ادامه اظهار کرد: تعرفهها بايد با عدالت اصلاح شود.
وي با اشاره به موفقيتهاي طرح تحول سلامت در کاهش پرداخت از جيب مردم گفت: يکي از علتهاي عمده افزايش زايمان سزارين و کاهش زايمان طبيعي در کشور عدم توجه به زايمان بيدرد بوده است که متخصصين بيهوشي در آن بسيار مؤثر هستند.
وي افزود: در تلاشيم آشنايي متخصصين بيهوشي به زايمان بيدرد را افزايش دهيم.
دبير سياستگذاري دوازدهمين کنگره انجمن بيهوشي کشور بابيان اينکه استفاده از تجهيزات و وسايل جديد پزشکي جز مشکلات ماست تا بيهوشي ايمني را براي بيماران فراهم کنيم تأکيد کرد: اطلاعات بيهوشي مردم کم است و هرچقدر بيمار بااطلاع و آمادگي بيشتري وارد اتاق عمل شود، جراحي بهتري خواهد داشت.
وي با اعلام اينکه سالانه حدود 250 نفر در کشور از رشته بيهوشي فارغالتحصيل مي شوند اظهار کرد: تعداد متخصص بيهوشي بايد مطابق با اتاق عمل و ICU باشد.
رضوي ادامه داد: 250 فارغالتحصيل اين رشته ميتوانند نياز کل کشور را فراهم کنند و باوجود 4 هزار 500 نفر متخصص در کشور نياز مبرمي وجود ندارد.
وي اعلام کرد: در حال حاضر تمامي اتاق عملهاي کشور با متخصص بيهوشي جراحي انجام ميدهند و جذب نيروهاي کارشناس بيهوشي هم در حال انجام است و افزود: بهزودي تمامي کاردانهاي فعال در اتاق عمل تبديل به کارشناس خواهند شد.
مشاور وزير بهداشت در خصوص جراحيهاي زيبايي نيز گفت: سالانه 3 ميليون عمل جراحي زيبايي در کشور انجام ميشود و ممکن است بر اساس شرايط بيمار و نوع عمل مشکلاتي به وجود بيايد.
وي تصريح کرد: برخي مردم فکر ميکنند در جراحي زيبايي مشکلي پيش نميآيد درحاليکه اين عمل هم مانند ديگر عملهاي جراحي داراي مخاطراتي است.
رييس نظام پزشکي کشور يادآور شد: در کل شکايات واصله به اين سازمان تنها 7 درصد از آنها مربوط به جراحيهاي زيبايي است.
دبير سياستگذاري دوازدهمين کنگره انجمن بيهوشي کشور درباره آمبولي پس از عمل خاطرنشان کرد: برخي بيماران مستعد آمبولي پس از عمل هستند و پزشک و جراح موظفاند پيش از عمل تذکرات لازم را به بيمار بدهند.
رييس نظام پزشکي با اعلام اين خبر که سال گذشته پروتکل ملي با مشارکت 12 انجمن و سازمان نظام پزشکي در رابطه با خطر آمبولي نوشتهشده است گفت: اين پروتکل به وزارت بهداشت ارسالشده و در انتظار تاييد اين وزارتخانه است.
محمد قيامت رييس انجمن بيهوشي کشور نيز با تاييد اين خبر تصريح کرد: تنها ايران در منطقه صاحب پروتکل است
وي بابيان اينکه اعتباربخشي بيمارستانها بر اساس ارزيابيها در حال انجام است گفت: درجهبندي بيمارستانها بر اساس ارزيابي و نظارت مشخص خواهد بود.
وي با تأکيد بر اينکه تمامي بيمارستانهاي کشور مورد ارزيابي قرار خواهند گرفت گفت: بر اساس پروتکل تعهدات قبل از عمل جراحي بايد رضايت آگاهانه بيمار را جلب کرده و جراح درباره عمل و عوارض آن بيمار را آگاه کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]