محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855370699
راه اندازی بازار فروش اقساطی کالا/دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای صرافی ها
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
راه اندازی بازار فروش اقساطی کالا/دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای صرافی ها اقتصاد > اقتصاد کلان - رییس کل بانک مرکزی می گوید:اقتصاد پس از هشت فصل متوالی رشد منفی در سالهای 1391 و 1392، برای تمامی فصول سال 1393 رشد مثبت را به میزان 3 درصد تجربه کرده است.
رییس کل بانک مرکزی به صرافان توصیه کرد که با توجه به محدود بودن زمان مجوزها و احتمال عدم صدور مجوز جدید، از دستورالعمل بانک مرکزی تبعیت کنند. به گزارش خبرآنلاین، ولی الله سیف گفت: با توجه به اینکه مجوزها زمان محدودی دارند، توصیه میکنم صرافیها به موقع در این رابطه اقدام و از این دستورالعمل تبعیت کنند. سیف در حاشیه بیستوششمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به اینکه اگر صرافیها به موقع اقدام نکنند، ممکن است مجددا مجوزی برای آنها صادر نشود،تصریحکرد: با توجه به تغییرات شرایط اقتصادی و تغییر نرخ ارز از زمان مجوز صرافیها تاکنون باید اصلاحاتی در مجوز و اساسنامه آنها اعمال میشد که در این رابطه اقدام کردیم؛ بنابراین اجرای آن الزامی است. سیف همچنین از سیاست اعتباری جدید بانک مرکزی که در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد، خبر داد و گفت: به دنبال سیاست بانک مرکزی مبنی بر اولویت تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی که در سال گذشته آثار مثبتی نیز به همراه داشت و با توجه به انباشته شدن حجم زیادی کالا در انبارها و نبود تقاضای کافی به منظور عرضه آنها، تصمیم گرفتیم با یک سیاست جدید، تامین مالی لازم برای فروش اقساطی کالا را در دستور کار قرار دهیم. به گفته وی سیاست اعتباری جدید این بانک در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد و به زودی تعیین تکلیف میشود. 14 آسیب اجرای بانکداری اسلامی به روایت سیف رییس کل بانک مرکزی در بیست و ششمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی حرکت به سمت طراحی الگوی مطلوب بانکداری اسلامی در کشور را ضروری دانست واز آماده شدن دو لايحه قانون بانکداري و قانون بانک مرکزي برای پيشنهاد به هيات وزيران خبر داد.
سیف با مرور تجربه سایر کشورها در خصوص بانکداری اسلامی و با بیان اینکه به لحاظ تاريخي، جمهوري اسلامي ايران ازجمله نخستين کشورهايي بوده که به صورت جدي در اجراي بانکداري اسلامي ورود کرده است گفت: درايران قانون عمليات بانکي بدون ربا در سال ۱۳۶۲ تصويب شده است و برخلاف بسياري از كشورها، «نظام بانکداري اسلامي سراسري» در آن اجرا ميشود و عليرغم فعاليت هاي زيادي که در طول سه دهه در راستاي اجراي بانکداري اسلامي به عمل آمده است، هنوز هم مشکلات زيادي به لحاظ قانوني و اجرايي وجود دارد. بر اين اساس و بعد از گذشت بيش از سه دهه از تصويب قانون عمليات بانکي بدون ربا، هنوز هم برخي از علما، نخبگان و عامه مردم در رابطه با انطباق فعاليتهاي بانکي با تعاليم شرعي ترديد دارند.
سیف عدم تفکيک بين بانکداري بدون ربا و بانکداري اسلامي در شناسايي آسيبهاي موجود را مهمترين مسئله دانست و تاکید کرد: بانکداري بدون ربا، نازلترين سطح از بانکداري جامع اسلامي است و بايد تدابيري به منظور حرکت از اين سطح حداقلي به سمت الگوي مطلوب بانکداري اسلامي طراحي شود.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به چالش های بانکداری اسلامی در سیزده بند گفت : قانون عمليات بانکي بدون ربا در سه دهه اخير بر اساس نيازها و شرايط جديد اصلاح نشده است. اصلاح اين قانون در شرايط فعلي از اولويت بالايي در قالب تجميع قوانين پولي و بانكي به صورت منسجم و نه به صورت جزيرهاي، برخوردار است.
وی چالش دیگر را عدم طراحي و اجرای استانداردهاي حسابداري و حسابرسي متناسب با عمليات بانکي بدون ربا در کشور و ناسازگاربودن الگوي حسابداري موجود بعضاً با ماهيت عقود برشمرد و افزود:چارچوبهاي نظارتي و مقرراتي ناظر بر فعاليتهاي مؤسسات مالي و اعتباري در حال حاضر با استفاده از دستورالعملهاي بانکداري متعارف تهيه شدهاند و ريسکهاي خاص صنعت بانکداري اسلامي در آنها مورد توجه قرار نگرفته است.
سیف، مقرراتگذاري خاص در زمينه حاکميت شرکتي، چارچوب نظارتي مناسب براي اطمينان از انطباق عمليات بانکي با موازين شرعي،جایز نبودن تعيين دستوري نرخهاي سود سپردهگذاري و تسهيلات در بانکداري اسلامي، عدم عمق کافي بازارهاي مالي در ايران از حيث وجود ابزارهاي مالي منطبق با شريعت، فقدان شبکههاي امنيتي (Safety Nets) منطبق با شريعت،نبود چارچوب مقرراتی لازم برای انحلال یا ادغام بانک ها مبتنی بر شرع، نداشتن عمق بازار ساختاريافته بدهي اسلامي و صکوک و عدم توجه به مسائل مالياتي مرتبط با تأمين مالي اسلامي را از دیگر چالش های بانکداری اسلامی در کشور برشمرد.
سیف با اشاره به اینکه علیرغم مشکلات موجود، در چند سال اخير تلاشهاي گوناگوني برای اصلاح قانون عمليات بانکي بدون ربا صورت گرفته است، تصریح کرد: در نهايت بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران با مشارکت و همکاري وزارت امور اقتصادي و دارايي ضمن تشخيص ضرورت اصلاح قانون عمليات بانکي بدون ربا، با بهرهمندي از نظرهای صاحبنظران و خبرگان شبکه بانکي و توجه به سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي، دو لايحه قانون بانکداري و قانون بانک مرکزي را به منظور پيشنهاد به هيات وزيران تهيه کرده است که در صورت تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه خواهد شد.
رییس کل بانک مرکزیتدوين يک سند راهبردي بلند مدت براي هدايت و جهتدهي به تحقيقات و مطالعات علمي و کاربردي در حوزه بانکداري اسلامي و ترغيب و تشويق نوآوريهاي مالي در اين زمينه و ضرورت تقويت جايگاه کشور در صنعت بانکداري و مالي اسلامي در سطح بينالملل به ويژه پس از رفع تحريمها را ضروري دانست و افزود: «سند راهبردي بانکداري اسلامي» عملاً نقشه راه بانکداري اسلامي است که به صورت رسمي توسط بانک مرکزي و با همکاري مراکز پژوهشي فعال تهيه شده و مسير نظام بانکي کشور در بازه زماني مشخص به سمت توسعه بانکداري اسلامي را تعيين ميکند.
رییس شورای پول و اعتبار ، بانک مرکزي را همچنان اصليترين متصدي اصلاح مقررات و ضوابط مورد عمل در نظام بانکي کشور از منظر انطباق با شريعت و اولين مسئول اجراي قانون عمليات بانکي بدون ربا خواند و افزود: از تمام استادان، پژوهشگران و فعالان صنعت بانکداري اسلامي، در جهت مشارکت در تدوين نقشه راه بانکداري اسلامي و حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب، دعوت به عمل ميآوریم و اميدواریم روزي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران به عنوان الگوي ايدهآل اجراي بانکداري اسلامي در سطح بينالمللي شناخته و معرفي شود.
کنترل رشد نقدینگی
سیف در خصوص دستاورد فعالیت های دولت یازدهم در دو ساله اخیر به کنترل رشد نقدينگي اشاره کرد و گفت: حجم نقدينگي در پايان تير 1394 به رقم 833 هزار میلیارد تومان رسيد که نسبت به اسفند و ماه مشابه سال قبل به ترتيب معادل 6.4 و 22.7 درصد رشد نشان ميدهد.
تامین سرمایه در گردش جهت گیری سیاست های اعتباری بانک مرکزی
سیف جهتگيري سياست هاي اعتباري بانک مرکزی در دولت تدبیر و امید را تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خواند و تصریح کرد: با توجه به رکود اقتصادی در سالهاي گذشته و به منظور فعالسازي هرچه سريعتر ظرفيتهاي توليدي موجود، جهتگيري کلي سياستهاي اعتباري بانک مرکزي در دو سال گذشته بر تامين مالي سرمايه در گردش واحدهاي توليدي متمرکز بوده است. حجم تسهيلات پرداختي شبکه بانکي در چهار ماهه سال جاري به 94 هزار ميليارد تومان رسيده که در مقايسه با رقم مشابه سال قبل (81 هزار ميليارد تومان طي چهار ماهه اول سال 1393) حدود 16.4 درصد رشد داشته است.
برقراري ثبات و آرامش در بازار ارز و زمينهسازي براي يکسانسازي نرخ ارز
رییس کل بانک مرکزی تحولات بازار ارز در اين دوره را به لحاظ کاهش نوسانات نرخ ارز و ثبات حاکم بر بازار، حايز اهميت دانست و تصریح کرد: انحراف معيار نرخ دلاردر بازار آزاد نيز در پنجماهه اول سال 1394، نسبت به رقم مشابه سال قبل معادل 57.3 درصد کاهش داشته که به خوبي بيانگر کاهش قابلملاحظه نااطميناني در بازار ارز است.
وی افزود: در حال حاضر با عنايت به لغو تحريم ها، دسترسي آزادانه به داراييهاي ارزي و تقويت جريان درآمدهاي ارزي، چشم انداز يکسان سازي نرخ ارز کاملا روشن است و بانک مرکزي دستيابي به نظام ارز تک نرخي را به دور از شتابزدگي و با تکيه بر کار کارشناسي در آينده نزديک محقق خواهد کرد.
دستيابي به تورم تک رقمي پايدار
سیف با اشاره به اینکه از نيمه دوم سال ۱۳۹۲ با اتخاذ سياست کنترل نقدينگي و حفظ ثبات ارزي نرخ تورم در مسیر نزولي قرار گرفت به طوري که از محدوده بالاي ۴۰ درصد در مهر ۱۳۹۲ به 15.4 درصد در مرداد ماه سال 1394 رسيد، افزود: دستيابي به نرخ تورم تکرقمي به صورت پايدار و با ثبات يکي از اولويتهای جدی است و در راستاي دستيابي به اين هدف، کنترل پايه پولي و نقدينگي از اهميت زيادی برخوردار خواهد بود. روند تورم در پنج ماهه ابتداي سال ۱۳۹۴ و کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه در مرداد ماه به سطح 12.6 درصد به خوبي حاکي از استمرار کاهش نرخ تورم است؛ اين امر چشم انداز مناسبي براي کاهش بيشتر نرخ تورم و تحقق هدف تک رقمي مورد نظر بدست ميدهدو خوشبختانه مقام معظم رهبری در ملاقات اخير اعضاء دولت، ضمن اظهار رضايت از کاهش تورم و ايجاد ثبات و آرامش در اقتصاد طي دوره اخير بر اهميت حفظ و تداوم آن تاکيد فرمودند. بر اين اساس در آينده نيز همین مسیر با تاکید بیشتر تداوم خواهد داشت.
تقويت رشد اقتصادي و سرمايهگذاري رییس کل بانک مرکزی از بهبود فضای کسب و کار خبر داد و گفت: به دنبال بهبود فضاي اقتصادي کشور و هدايت مناسب منابع بانکها به سمت واحدهاي توليدي، زمينه بهبود توليد و افزايش رشد اقتصادي فراهم شد؛ به طوري که اقتصاد پس از هشت فصل متوالي رشد منفي در سالهاي 1391 و 1392، براي تمامي فصول سال 1393 رشد مثبت را به ميزان 3 درصد تجربه کرده است.
وی افزود: لازم ميدانم بر عزم و توجه دولت بر خروج از رکود و تحريک فعاليتهاي اقتصادي در دوره پيشرو تاکيد نمايم. در همين راستا و از سال گذشته بانک مرکزي با صدور بخشنامههاي لازم و ارتباط با استانداران محترم بر لزوم کمک به فعالان اقتصادي و توليدکنندگان و اتخاذ تمهيدات لازم جهت مساعدت شبکه بانکي با توليدکنندگان، جهت گیریها را تبیین نموده و در آينده نيز در همين مسير گام برخواهد داشت. وی تصریح کرد: در تخصيص اعتبارات به عنوان منابع کمياب، لازم است تسهيلات بانکي به سمت فعاليتهاي مولد و داراي توجيه اقتصادي که منجر به خلق ارزش بیشتر میشوند، هدايت شود و در اين زمينه دقت وافري به عمل آيد.
بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی با حضور مدیران عامل، کارشناسان نظام بانکی، صاحبنظران و استادان دانشگاه با عنوان «تجربه جهانی بانکداری اسلامی : روش های تامین مالی ،ابزارها ،خدمات و محصولات » امروز دهم و فردا یازدهم شهریورماه در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار می شود. 3535
کلید واژه ها: بانکداری اسلامی - نرخ سود بانکی - نقدینگی - بدهی معوق سیستم بانکی - کاهش اختلاف سود تسهیلات و سپرده بانکی - تسهیلات بانکی - تورم - بانک مرکزی -
سه شنبه 10 شهریور 1394 - 12:14:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد تأمین مالی فروش اقساطی کالاها سیاست جدید بانک مرکزی/ صرافیها از دستورالعمل بانک مر
رئیس کل بانک مرکزی خبر دادتأمین مالی فروش اقساطی کالاها سیاست جدید بانک مرکزی صرافیها از دستورالعمل بانک مرکزی تبعیت کندرئیس کل بانک مرکزی از سیاست جدید بانک مرکزی برای تقویت بخش تقاضا خبر داد و گفت پیشنهاد تأمین مالی فروش اقساطی محصولات تولید داخل در شورای پول و اعتبار مطرح خرئیس انجمن سکه و صراف تهران: دستورالعمل صرافیها بازار را به انحصار صرافی بانکها درمیآورد
رئیس انجمن سکه و صراف تهران دستورالعمل صرافیها بازار را به انحصار صرافی بانکها درمیآوردرئیس انجمن سکه و صراف تهران با اشاره به موارد نقض قوانین بالادستی در دستورالعمل تأسیس فعالیت و نظارت بر صرافیها گفت این دستورالعمل بازار ارز را به انحصار صرافیهای بانکها در میآوردنسل جدیدی از بانکداری تعاونیها در بازار پول در راه است
در پاسخ به مهر اعلام شد نسل جدیدی از بانکداری تعاونیها در بازار پول در راه است شناسهٔ خبر 2899136 - یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۴ اقتصاد > کار و تعاون معاون وزیر کار با تاکید بر اینکه تعاونیها باید خود را از وابستگی به دولت رها کنند گفت زمینه ورود نسل جدیدی از بانکداری تعگزارش جدید بانک مرکزی از حجم نقدینگی
گزارش جدید بانک مرکزی از حجم نقدینگی شناسهٔ خبر 2899063 - یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۴ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان خردادماه ۹۴ را با رشد ۲۲ ۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۹۳ بیش از ۸۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد به گزارش خبرنگار مهر بانکگزارش جدید بانک مرکزی از حجم نقدینگی |اخبار ایران و جهان
گزارش جدید بانک مرکزی از حجم نقدینگی بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان خردادماه ۹۴ را با رشد ۲۲ ۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۹۳ بیش از ۸۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد کد خبر ۵۲۷۸۶۲ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۶ - 30 August 2015 بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان خردادتلاش زيرپوستي صرافان براي لغو دستورالعمل بانک مرکزي
تلاش زيرپوستي صرافان براي لغو دستورالعمل بانک مرکزي مسئولان بانک مرکزي موضوع قدمت صرافان و سابقه فعاليت آنها را يک امتياز برايشان تلقي کردهاند و در جزئيات به اين موارد توجه شده است مسئولان بانک مرکزي موضوع قدمت صرافان و سابقه فعاليت آنها را يک امتياز برايشان تلقي کردهاند و درراهاندازی بورس ارز بازار را کنترل میکند
راهاندازی بورس ارز بازار را کنترل میکند نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد شکلگیری بورس ارز با طراحی ابزارهای مالی مانند فیوچر و آپشن قابل اجرا بوده و تاثیر فوق العادهای در مدیریت ارز موجود در کشور خواهد داشت محمدرضا پور ابراهیمی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای ابانک مرکزی: قیمت مسکن در یک سال اخیر ۲.۸ درصد کاهش یافته است/میانگین فروش هر متر مربع آپارتمان ۳۸.۵ میلیون ریا
بانک مرکزی قیمت مسکن در یک سال اخیر ۲ ۸ درصد کاهش یافته است میانگین فروش هر متر مربع آپارتمان ۳۸ ۵ میلیون ریالبانک مرکزی اعلام کرد در مرداد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 38 5 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماهیک کارشناس بازار پتروشیمی مطرح کرد آرامش بازار در پی افزایش فروش اعتباری پتروشیمی ها در بورس کالا
یک کارشناس بازار پتروشیمی مطرح کردآرامش بازار در پی افزایش فروش اعتباری پتروشیمی ها در بورس کالااین روزها فروش اعتباری برخی از مجتمع های پتروشیمی در بورس کالای ایران افزایش یافته که اگر سایر مجتمع های پتروشیمی نیز در تعامل با مصرف کنندگان مواد اولیه به فروش اعتباری و مدت دار رویبورس کالا بهترین گزینه برای راهاندازی بورس آتی و نقدی ارز
بورس کالا بهترین گزینه برای راهاندازی بورس آتی و نقدی ارز نائب رییس اتاق بازرگانی گفت با وجود نبود شفافیت در بسیاری از فعالیتهای اقتصادی کشور اما بورس کالای ایران تجربه موفقی در بازار کالا و حوزه بازار مشتقه داشته و میتواند گزینه مناسبی برای راهاندازی بورس آتی و نقدی ارز در-
اقتصادی
پربازدیدترینها