واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ساماندهی مشاغل شهری در اصفهان با فرهنگ سازی و قانون گذاری!
معاون خدمات شهري شهرداري اصفهان تصریح کرد:در بحث ساماندهی نرم افزاری با دو رویکرد فرهنگ سازی و قانون گذاری سعی بر ساماندهی مشاغل داريم.
احمد رضا مصور در جلسه کنترل پروژه های سازمان میادین و سامان دهی مشاغل شهری با اشاره به اینکه شهرها به عنوان بزرگترین مراکزجمعیتی، اجتماعی، اقتصادی، اداری، سیاسی وبعضاً صنعتی کشور دارای عدم تعادلها و نابسامانی هایی می باشند اظهار داشت : از جمله این ناهماهنگی ها در مشاغل شهری بروز انواع مصادیق مزاحمت وآلایندگی ها می باشد که مدیریت شهری را درصدد تعیین چارچوبی برای جلوگیری یا کنترل این روند و نیز ایجاد نظم وساماندهی در وضعیت موجود می نماید.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به مبنای قانونی این اقدام شهرداری ها که عمدتا ًبراستفاده ازمفاد بند 20 ماده 55 قانون شهرداری استوار شده است تصریح کرد :در این بند از قانون شهرداری ها به جلوگيري از ايجاد وتاسيس كليه اماكن كه بنحوي از انحاء موجب بروز مزاحمت براي ساكنين يا مخالف اصول بهداشت درشهرهاست مکلف شده اند وهمچنین شهرداري مكلف است ازتاسيس كارخانه ها–كارگاهها–گاراژ هاي عمومي وتعميرگاهها و دكانها و مراكز دامداري و بطوركلي تمام مشاغل وكسب هائي كه ايجادمزاحمت وسروصدا كنند ياتوليد دود يا عفونت و يا تجمع حشرات وجانوران نمايد جلوگيري كند.
مصور در رابطه با روش کار شهرداری برای مشاغل مزاحم و با اشاره به مشاغلی که می بایست به خارج از شهر منتقل شوند اظهار داشت: بر اساس قوانین زیست محیطی تعدادی از مشاغل به دلیل آلایندگی بالا و ضوابط محیط زیست می بایست به شعاع 50 کیلومتری شهر منتقل شوند که بر اساس آخرین گزارش سازمان محیط زیست شامل 12 رسته می باشند.
وی با تاکید بر مشاغلی که می بایست در داخل و یا حریم شهر به صورت مجتمع های صنفی مستقر شوند تصریح کرد: این مشاغل با توجه به نیاز شهر نمی توانند به خارج از شهر منتقل شوند ولی به دلیل آلایندگی هایی که دارند (آلودگی صوتی، زیست محیطی، ترافیکی و …) می بایست به صورت مجتمع ساماندهی احداث و فعالیت کنند که البته ساخت مجتمع صنفی بر اساس قانون نظام صنفی به عهده صنف می باشد.
رئیس هیات مدیره سازمان میادین و سامان دهی مشاغل شهری در رابطه با لزوم ساماندهی بعضی مشاغل در محل اظهار داشت :این مشاغل باعث پویایی شهر و زنده دلی آن هستند و نیاز روزمره مردم را تأمین می کنند ولی مزاحمت آنها (آلودگی، بو، صدا و ...) می بایست با تدابیری در محل رفع گردد.
مصور در رابطه با برنامه های شهرداری اصفهان در مورد ساماندهی مشاغل شهری با اشاره به دو راهکار نرم افزاری و سخت افزاری تصریح کرد:در بحث ساماندهی نرم افزاری با دو رویکرد فرهنگ سازی و قانون گذاری سعی بر ساماندهی مشاغل می نماییم.
وی افزود: در فرهنگ سازی بر آشنایی شهروندان ، اتحادیه ها، مشاغل با مصادیق مزاحمت و آلایندگی در سطح شهر و چگونگی رفع آن مورد تاکید شهرداری اصفهان می باشد
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان در ارتباط با بروز رسانی اساسنامه اتحادیه ها (مشاغل) گفت: با توجه به اینکه اکثر اساسنامه ها در سال های قبل تنظیم شده و امروزه با رشد شهرها پاسخگوی مسائل نمی باشد، به همین منظور با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت، به روز رسانی اساسنامه ها در دستور کار قرار گرفت که بر اساس آن برای مشاغل شهری یک سری ضوابط زیست محیطی، شهرسازی، ترافیکی و ... دیده شود.
مصور در ادامه با اشاره به ساماندهی سخت افزاری مشاغل شهری تصریح کرد:احداث شهرک مبل در شهرک امیرکبیر ،احداث مجتمع خوار و بار فروشان اصفهان ، ایجاد مجتمع های صنفی ،ساماندهی کارگران ساختمانی و ...از جمله برنامه های سازمان میادین و سامان دهی مشاغل شهری در حوزه ساماندهی سخت افزاری می باشد.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]