واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعداد دقیق شهرهای ایران اعلام شد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 1148 شهر داریم، گفت : همه شهرها دارای طرح های جامع یا هادی است که البته ممکن است نقدی هم بر این طرح ها وارد شود اما مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری عین قانون است و باید رعایت شود.
کد خبر: ۵۲۸۲۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۰ - 01 September 2015
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 1148 شهر داریم، گفت : همه شهرها دارای طرح های جامع یا هادی است که البته ممکن است نقدی هم بر این طرح ها وارد شود اما مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری عین قانون است و باید رعایت شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان: پیروز حناچی شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه شهرداریها برای اداره امور شهری تا حدودی به درآمدهای فروش تراکم وابسته هستند گفت: اصلی ترین بهانه برای ساخت و ساز در مناطق حادثه خیز شهری و در حریم گسل های زلزله خیز به مسائل مالی و ناپایداری آن مربوط می شود.
وی افزود: در تهیه طرح های تفصیلی و طرح جامع شهری مناطق وجود گسل ها و حریم آنها شناسایی شده است و باید در صدور مجوزها این ضوابط اعلام شود اما باز هم ساخت و ساز در این مناطق دیده می شود.
وی با بیان اینکه ایران بر روی کمربند زلزله قرار دارد و در طول تاریخ زلزله های شدیدی رخ داده و شهرها را ویران کرده است، گفت: باید این واقعیت را بپذیریم و متناسب با آن طوری در شهرها برنامه ریزی کنیم که خسارت احتمالی وقوع زلزله به حداقل برسد.
وی افزد : در طرح هایی که در پایتخت تهیه و اجرا می شود گسل های اصلی و فرعی شناسایی شده است و باید نظارت بر اجرای این طرح به طور دائمی انجام شود.
حناچی گفت: متاسفانه به دلیل اینکه شهرداریها درآمد ناپایداری دارند در بیشتر شهرها به فروش تراکم روی می آورند و گاهی ساخت و ساز در مناطق حادثه خیز نیز دیده می شود.
حناچی گفت: در صورتیکه ساخت و ساز در مناطق حریم گسل ها مجوز بگیرد باید بارگذاری تراکم کنترل شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 75 درصد درآمد شهرسازیها وابسته به ساخت وساز است گفت : باید منابع مالی و درآمدی شهرداریها وابسته به منابع پایدار باشد و انضباط مالی نیز رعایت شود اما برخی شهرداریها برای تامین حقوق کارکنان خود هم به فروش تراکم وابسته هستند.
وی افزود: در دولت یازدهم نظارت ها خیلی جدی تر شده است و شهرداری تهران هم همکاری می کند و امیدواریم موارد تخلف به حداقل برسد و حذف شود اما باید منابع مالی شهرداریها را تقویت کنیم.
در ادامه معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم گفت : طرح جامع شهر تهران از سال 91 اجرایی شده است و صدور هر گونه مجوز ساخت و ساز طبق ضوابط است و از راهبردهای طرح جامع شهری ناشی می شود.
پژمان پشمچی گفت: در پهنه های متاثر از گسل ها و حریم گسل ها مجوز ساخت و ساز طبق ضوابط است و به هیچ وجه شهرداری به خاطر کسب درآمد مجوز نمی دهد و در صورتیکه مجوز ساخت و ساز در این مناطق داده شود این موضوع به صاحب ملک و مهندسان ناظر و سایر عوامل گوشزد می شود و همه تحولات به خوبی قابل رصد است.
علیرضا خسروی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت : ما از نهادهای مسئول انتظار نداریم که فقط به ما گزارش بدهند بلکه باید با هر گونه ساخت وساز غیر قانونی مقابله شود.
وی افزود : متاسفانه بیشتر مسئولان اعتقادی به طرح جامع و تفصیلی ندارند و کمیسیون ماده 5 هم به صورت قانونی بستر تخلف را فراهم می آورد و با این روند نمی توان ساخت و سازهای غیر مجاز را حتی در گردنه حیران حذف کرد.
خسروی افزود: دولت باید از شهرداریها حمایت کند تا درآمد آنها پایدار باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]