واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضرورت مشاركت جهاني جامعه هنرمندان عليه داعش
همان گونه كه رهبر بصير و فرزانه انقلاب اسلامي در بيانات مختلف خود اشاره داشتهاند بهترين راه مقابله با فرهنگهاي مهاجم رسانههاي قوي است، اثري كه امروزه به فرموده ايشان رسانهها بر تغييرات شاكله جهان ميگذارند بمبها و موشكهاي پيشرفته نميگذارند.
نویسنده : سيدمجتبي نوريان
همان گونه كه رهبر بصير و فرزانه انقلاب اسلامي در بيانات مختلف خود اشاره داشتهاند بهترين راه مقابله با فرهنگهاي مهاجم رسانههاي قوي است، اثري كه امروزه به فرموده ايشان رسانهها بر تغييرات شاكله جهان ميگذارند بمبها و موشكهاي پيشرفته نميگذارند.
از ديگر سو امروزه بر كسي پوشيده نيست كه در اين جهان پرتزوير و پر غوغا، رسانهها نقش بيبديلي در هدايت افكار عمومي دارند.
جبهه استكبار جهاني نيز بر اين اساس از رسانه به بهترين شكل استفاده كرده و ميكند و با در اختيار قرار دادن و تجهيز مادي رسانهها از آنها در جهت پروپاگانداي اهداف شوم خود استفاده ميكند. گروهكي كه با حمايت مختلف مادي و معنوي جبهه استكبار و تشجيع تسليحاتي مثلث شوم عبري، عربي، غربي و پشتيباني مجامع منفعل بينالمللي، سعي در اضمحلال چهره نوراني و قدسي اسلام رحماني دارد و اهداف مزدورانه خود را در عرصههاي سياسي، مذهبي و اقتصادي در سطح معادلات جهاني بازي ميكند. اين گروهك كه با حمايتهاي كلان دول عربي و با دلارهاي نفتي آنان نضج گرفته است، از رسانه و قدرت آن در شبكههاي مختلف اجتماعي و سايتهاي مجازي و شبكههاي ماهوارهاي با وقاحت تمام به انعكاس و نشر اقدامات پليد خود ميپردازد.
اقدامات و جناياتي كه بعضاً آنچنان هولناك و ددمنشانه است كه كمتر انساني حاضر به ديدن مجدد آنهاست. شايد رقم 4 ميليارد و 500 ميليون دلاري تنها يكي از ارقام مطرح شده درباره عمليات رسانهاي داعش طي كمتر از دو سال باشد كه قطعاً با گسترش نفوذ و اقدامات اين گروهك خطرناك تروريستي رو به فزوني ميرود و مبالغ بسيار هنگفت و سرسامآوري صرف اقدامات داعش ميشود. از سويي جذب مخاطب و نيروي انساني يكي از اهدافي بوده كه بهواسطه تبليغات گسترده رسانهاي توسط داعش در سطح وسيع بينالمللي انجام پذيرفته و هم اينك هم دنبال ميشود. بهراستي چگونه است كه اين گروهك تروريستي با برنامهريزي و پلان رسانهاي منسجم حتي در دورافتادهترين نقاط نيز نشريات مكتوب خود را علاوه بر شبكههاي ماهوارهاي نفوذ داده است؟ چگونه است و بر اساس كدامين طرح و نقشه آماده شده قبلي است كه بنابر آمار ارائه شده و بررسي شده از 2 هزار شبكه اجتماعي در فضاي مجازي براي اين گروهك تروريستي فعاليت كرده و به هر نحوي نام و ياد اين گروهك را در فضاي مجازي طنين انداز ميكنند؟
اگر عضوهاي اين شبكهها را در نظر بگيريم خواهيم ديد كه آنان از رسانههاي مختلف چه استفادهاي در اقصي نقاط عالم ميكنند و چقدر در جذب افراد و افكار، كار رسانهاي و تبليغاتي مينمايند. در اين ميان وظيفه ما چيست؟ وظيفه هنرمندان و اصحاب سانه در اين ميان چيست ؟ آيا بايد تسليم فضاي رعب آور داعش و داعشيان شد؟ آيا جبهه هنري، رسانهاي و فرهنگي انقلاب ما ظرفيت مقابله با چنين تهديدي را دارد؟ آيا هنرمندان، اصحاب رسانه، شخصيتهاي فرهنگي آمادگي مقابله با چنين هجمههايي را دارند؟ و آيا در صورت آمادگي، عمق تأثير گذاري اقدامات آنان در چه حد خواهد بود؟ چندي پيش و به همت انجمن هنرهاي تجسمي انقلاب و دفاعمقدس وابسته به بنياد فرهنگي روايت و سازمان هنري رسانهاي اوج نخستين مسابقه بينالمللي كارتون و كاريكاتور داعش در تهران برگزار شد. 1072 اثر از هنرمندان 43 كشور دنيا بيانگر اين موضوع مهم بود كه در صورت مهيا كردن فضا، فطرت پاك انسانهاي آزاده و وجدان بيدار بشري ميتوانند به عنوان عنصري تاثيرگذار در اين عرصه به درستي نقش خود را ايفا كنند و به عنوان نيروي انساني استراتژيك در سراسر جهان اقدامات ضد بشري و ننگين خلاف حقوق بشر را تقبيح كنند. انعكاس اين مسابقه در سطح رسانههاي خارجي و بينالمللي بسيار چشمگير بود، به حدي كه اكثر رسانههاي مطرح جهان برگزاري اين مسابقه را پوشش دادند و حتي انعكاس رسانهاي اين مسابقه بينالمللي به حدي بود كه خشم سردمداران داعش را نيز در بر داشت، بهطوري كه حتي تهديد جدي برخي از شركت كنندگان در اين مسابقه را در پي داشت، كه نشان از برگزاري موفق اين رخداد فرهنگي داشت. روزنامه اينديپندنت انگلستان نوشت: ايران براي نشان دادن چهره واقعي دولت اسلامي، مسابقه كاريكارتور ضد داعش برگزار كرد. وايس اسرائيل طي گزارشي اين موضوع را مطرح كرد: كاريكاتورهاي اعتراضي عليه دولت اسلامي در ايران راهاندازي شد. روزنامه تايمز امريكا نوشت: برترين كاريكاتور ضد تروريستي ورزشي جهان رونمايي شد.
جروزاليمپست اسرائيل نوشت: مسابقه كاريكاتور در ايران داعش را به امريكا و اسرائيل مرتبط كرد.
به جاست با حمايتهاي نهادهاي ذي ربط همچون سپاه پاسداران، حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و دهها سازمان و نهاد مرتبط با اين موضوعات، از طريق رايزني و ديپلماسي فرهنگي شرايطي فراهم شود كه نه تنها در ايران بلكه در سطح بينالمللي شاهد مشاركت عمومي هنرمندان آزاده جهان باشيم و عمق استراتژيك فرهنگ انقلاب خود را كه همواره مورد تأكيد رهبري معظم و فرزانه انقلاب بوده است در سراسر گيتي گسترش و نفوذ دهيم تا با ياري خداوند شاهد زمينهسازي حكومت عدل مهدوي (عج) و برچيده شدن بساط ظلم و ستم بر انسان معاصر باشيم.
مدير ارتباطات و امور رسانه
بنياد فرهنگي روايت
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]