واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اولین موزه زرتشتیان جهان در کجا قرار دارد؟
موزه زرتشتیان کرمان، نخستین موزه اختصاصی پیروان دین زرتشتی در سراسر دنیاست.
باشگاه خبرنگاران: موزه زرتشتیان کرمان، نخستین موزه اختصاصی پیروان دین زرتشتی در سراسر دنیاست.
در تمامی کشورهای دنیا موزههایی وجود دارند و همواره در خصوص اهمیت و جایگاه آنها صحبتهای زیادی میشود.
موزهها بدون دنبال کردن اهداف مادی در جهت گردآوری و حفظ آثار فعالیت کرده و نمایانگر هویت و اصالت تاریخ یک کشور در تمامی زمینهها هستند.
بازدید از موزهها بعنوان شناسنامه ملتها، موجب میشود با فرهنگ، آداب و رسوم کشورهای مختلف آشنا شویم.
موزهها ما را به سفری در گذشته مهمان میکنند، گویی با افرادی از تمامی نسلها و هزارهها زندگی کرده و تجربه به دست آوردهایم. تجربیاتی که اگر همه عمر خود را هم صرف میکردیم نمیتوانستیم به تمام آنها دست پیدا کنیم.
البته موزه های بسیاری در دنیا به موضوعات غیر معمول پرداخته و مجموعهای از آثار عجیب و غریب را گردهم آوردهاند. موزههایی که آشنایی با آنها قطعا خالی از لطف نخواهد بود در «معرفی موزه» تلاش خواهیم کرد تا امکان بازدیدهای مجازی از موزههای جالب و دیدنی ایران و دیگر کشورهای جهان را برای شما فراهم کنیم.
موزه زرتشتیان در شهر کرمان اولین موزه مردم شناسی زرتشتیان جهان است که تا فروردین ماه 1394 و پیش از افتتاح موزه تاریخ و فرهنگ و هنر شهر یزد، تنها موزه اختصاصی زرتشتیان نیز بود.
در سال 1370 و به اهتمام «بهدنیان فرزانه»، «هرمز اشیدری» و «مهیندخت سیاوشیان» ساخت این موزه آغاز و پس از حدود یک دهه در سال 1380 به اتمام رسید و در مراسم جشن تیرگان سال 1384 رسما توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افتتاح شد. این موزه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هر بخش به یکی از جنبههای آداب و رسوم زرتشتیان میپردازد. قسمتی از این موزه به انواع آتشدان، روغن سوز، پیه سوز و چراغ لاله اختصاص دارد که آتشدانی دستی متعلق به سال 1207 در آن نگه داری میشود.
در بخش اسناد و فرتور، قدیمیترین شی موجود در این موزه یعنی یک جلد کتاب دستنویس گاها با قدمتی بیش از 200 سال نگهداری میشود. فرتورهای انجمن ناصری زرتشتیان کرمان و رفسنجان و همچنین فرتورهای شناخته شدهای همانند «ارباب کیخسرو شاهرخ»، «میرزا بروزآمیغی» نیز از دیگر آثار گرانبهای این بخش از موزه هستند.
بخش «لباس های زنان زرتشتی» از بخشهای جالب این موزه است، قدمت لباسهای این بخش بین 50 تا 150 سال بوده و انواع مختلفی از پوشش زنان زرتشتی همچون مخنا، لچک، چارقد، کت، پیراهن و شلوار گلدوزی شده را شامل میشود.
در حال حاضر، محل نیایش زرتشتیان از دیگر قسمتهای جدا شده تا پیروان این دین در فضای آرام به عبادت بپردازند.
در ایام نوروز این موزه یکی از مکانهایی است که مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. از این رو عدهای از جوانان برای ارتقا دانش بازدیدکنندگان به ارایه اطلاعات در خصوص آیینهای دینی زرتشتیان و نیز اشیا موزه میپردازند.
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]