واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتي زلزله آمد، در پارك بخوابيد!
نویسنده : محمدرضا هادیلو
اوايل بامداد چهارشنبه زمين لرزهاي 4/6 ريشتري فيروزكوه را لرزاند كه بر اساس گزارشها خسارت جاني و مالي در بر نداشت. البته اين پايان ماجرا نبود، چون پس از آن و تا حوالي ظهر روز گذشته اين منطقه 9 بار ديگر لرزيد كه البته مقياس لرزشها سير نزولي را نشان ميداد.
مديركل بحران استان تهران كانون زمينلرزه فيروزكوه را در 115كيلومتري پايتخت اعلام كرد و مدعي شد به نظر نميرسد كه اين زمينلرزه ارتباطي با پايتخت داشته باشد.
با اين حال هادي رحمتي به تشكيل جلسه شوراي مديريت بحران در فرمانداري فيروزكوه اشاره كرد و گفت: در اين جلسه مقرر شد تمامي دستگاههاي امدادي تا 24 ساعت آينده در آمادهباش كامل باشند. همچنين به فرمانداري شهرهاي اطراف نظير پرديس، دماوند و. . . نيز ابلاغي براي آمادهباش صادر شد.
كارشناسان معتقدند اكثر زلزلهها در مواقع تغيير فصل رخ ميدهد و در اين ايام تعداد زمينلرزهها بيشتر ميشود. با اين تفاسير در حال حاضر در فصل زمينلرزهها هستيم.
رئيس سابق مديريت بحران شهر تهران با اشاره به زلزله دماوند گفته اين زلزله در موقعيت شرق دماوند بين مرز استان تهران و سمنان رخ داده است.
سيد مازيار حسيني با بيان اينكه تقريباً زلزله به سمنان نزديكتر بوده است، گفت: نكتهاي كه وجود دارد، اين است كه اين اتفاقات طبيعي است و آماده نبودن در قبال اين حوادث غيرطبيعي است.
از توكيو تا تهران
ميگويند زمينلرزه فينفسه خسارت نميزند بلكه اين ساختمانهاي سست و بيپي و بن هستند كه فجايع را به بار ميآورند.
در سال 2010 زلزلهاي در ژاپن به وقوع پيوست كه بزرگي آن 9 ريشتر بود ولي به دليل مقاومسازي ساختمانها هيچ اتفاقي نيفتاد، فقط يك پل تخريب شد كه آن هم بر اثر زلزله نبود بر اثر سيلاب بود.
اين در شرايطي بود كه زلزله سال 1923 توكيو خسارت زيادي برجاي گذاشت. از آن سال به بعد توكيو هر سال براي زلزله آمادهتر ميشود و سالانه مانور سراسري با رهبري نخستوزير كشورشان انجام ميدهند تا مشكلي در هنگام وقوع زلزله نداشته باشند.
گسلهاي زيادي تهران پرجمعيت را احاطه كردهاند و هر كدام از آنها ميتواند خطراتي ايجاد كند. البته گسل اخير ربطي به گسلهاي تهران نداشته است.
نكته حائز اهميت اين است كه نبايد نسبت به موضوع زلزله احساسي عمل كرد بلكه بايد آن را منطقي مورد بررسي قرار داد.
حال سؤال اين است كه اگر زلزله كوچكي همانند زلزله 6/4 ريشتري فيروزكوه در تهران رخ دهد، چه اتفاقي ميافتد. آيا جمعيت 8 ميليوني كه با جمعيت اطراف آن به حدود 12 ميليون نفر ميرسند، ميدانند كه در آن هنگام چه بايد بكنند؟
كم اطلاعي مردم در مورد كارهاي بعد از زلزله، خطري به مراتب بزرگتر از خود زلزله به شمار ميآيد. اگر امروز مديركل بحران استان تهران با توجه به مساعد بودن هوا از ساكنان مناطق زلزلهزده فيروزكوه خواسته كه شب را در بيرون از منازل خود سپري كنند، آيا بعد از زلزله تهران هم تنها خواسته مسئولان از مردم اين خواهد بود كه در زمان زلزله از شهر خارج شوند يا شبها در پاركها بخوابند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]