تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833292698
بازار به زانو درآمد
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقتصاد؛
بازار به زانو درآمد
چیزی تا پایان نیمه اول سال باقی نمانده است. سالی که رییسجمهور آن را سال رونق و شکوفایی اقتصادی نامیده بود اما در کمتر بازاری، خبر از رونق و شکوفایی اقتصادی است.
به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیوز"، بازار دو سال است که آرامش ندارد. فعالان اقتصادی و کسبه براین باورند که شرایط سیاسی و اقتصادی بعد از روی کار آمدن دولت روحانی بیشترین ضربه را به تجار و بازار زده است، در حال حاضر تجار نمیتوانند آینده را پیشبینی کنند. اگر توافق نمیشد یک تاثیر و حالا هم این شرایط جور دیگری بر اقتصاد تاثیر گذاشته است.
گشت و گذاری در بازار کالاهای اساسی و مصرفی مورد نیاز مردم نشانگر این است که تولیدکنندگان برای رونق فروش کالاهایشان، دست به هر کاری میزنند اما با توجه به اینکه قدرت خرید مردم کاهش چشمگیری پیدا کرده کسی خرید نمیکند و همچنان خبری از رونق در بازار نیست و همچنان کسی نمیداند چه زمانی آرامش به بازار برمیگردد. بازار کالاهای اساسی، پوشاک، مواد غذایی، فرش و لوازم خانگی در این روزها در رکود عجیب و غریبی فرو رفته است اما این یک طرف قضیه است و به نظر میرسد اوضاع در بخش تجارت خارجی هم به همین شکل باشد.
آمارهای منتشر شده از سوی گمرک گویای کاهش 36 درصدی تجارت خارجی ایران در چهار ماهه اول امسال است به طوری که در این مدت صادرات 20/15 درصد و واردات 18/20 درصد کاهش داشته است.
چندی پیش رییس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه روند کاهنده تجارت خارجی رو به بیشتر شدن است، اظهار کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت باید پاسخگو باشند که چرا چنین اتفاقی در حال رخ دادن است.
اقبال لاهوتی گفته بود: در چهار ماهه اول امسال 15 درصد کاهش صادرات بسیار نگرانکننده است. دغدغه کاهش تجارت را ما از ماهها قبل که تجارت رو به کاهش گذاشته بود با مسوولان مطرح کرده بودیم اما تنها جواب آنها این بود که در مقابل کاهش 30 درصدی صادرات میعانات گازی صادرات پتروشیمی در حال افزایش است.
لاهوتی با بیان اینکه مسوولان معتقد هستند قیمتهای جهانی رو به کاهش است، تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت اعلام کرده بود که در سال جاری حمایت از صادرات غیر نفتی را در برنامه خود گنجانده است و حتی پیشبینی صادرات 60 میلیارد دلاری شده بود اما این اتفاق نیفتاد. وی افزود: از طرف دیگر در بسیاری از بخشها مثل معدن تصمیمات اشتباهی گرفته شد که به کاهش صادرات منجر شد.
سال قبل با وضع عوارض صادراتی بازارهای جهانی را از دست دادیم و دیگر نتوانستیم جایگاه خود را در این بازارها پیدا کنیم.
اگرچه دولت نسبت به مثبت شدن تراز تجاری ابراز خوشحالی میکند در حالی که از سوی دیگر، کارخانجات و تولیدکنندگان از مشکلات ارزی و کمبود نقدینگی خود برای واردات مواد اولیه کالاهایشان نالان هستند. این در شرایطی است که دولت طی ماههای گذشته همواره از واردات خود دفاع کرده و اعلام کرده که به هیچ عنوان واردات کالاهای صورت گرفته مصرفی نبوده است.
روز ملی صادرات پارسال بود که معاون اول رییسجمهور از کاهش سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی خبر داد، موضوعی که هنوز هم محقق نشده است و البته سد بزرگی به نام رییس کل بانک مرکزی دارد که معتقد است این امر بار تورمی دارد و دولت باید به تدریج برای آن چارهاندیشی کند.
از سوی دیگر رییسجمهور بارها و بارها تاکید کرده که باید همه سدهای پیش روی صادرات کشور برداشته شود تا بتوان صادرات را رونق داد در حالی که حرف دل صادرکنندگان از مشکلات و سدهای پیش رویشان هم شنیدنی است.
بدبینی مردم به دولت
درست ۲۷ مهرماه سال گذشته بود که محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که باید هدفگذاریها به نحوی باشد که صادرات رونق گیرد، جایزه صادراتی پرداخت شود و راه برای تولید صادراتی در کشور باز شود، موضوعی که حداقل به نظر نمیرسد خود را در آمارهای تجارت خارجی کشور نشان داده باشد.
در همین رابطه پدرام سلطانی عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در رابطه با ارزیابی عملکرد اقتصادی دولت روحانی در دو سال گذشته گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم و تدابیر وی، در وضعیت اقتصادی تا حدی ثبات به وجود آمد و نرخ ارز ثابت و قابل پیشبینی شد و در مسیر افزایشی قرار نگرفت. این موضوع باعث شد تا در سال اول، صادرات با اتکا به نرخ ارز و با توجه به اینکه رکود اقتصادی کسب و کار بهبود پیدا کرده بود، با مقداری رشد مواجه شود.
وی گفت: با توجه به ثابت بودن ارز، نرخ تورم 15 تا 16 درصد افزایش داشت و این موضوع سبب شد تا رشد صادرات ادامه پیدا نکند زیرا هزینه تمام شده برای صادرکنندگان افزایش پیدا کرد، در صورتی که نرخ ارز ثابت باقی مانده بود.
وی ادامه داد: همچنین سایر مولفههای محیط کسبوکار برای تولید، شرایطی را به وجود آورد تا تولید با رکود مواجه شود و تولیدی که در رکود به سر ببرد، در خصوص ظرفیتسازی صادرات هم نمیتواند عملکرد خوب و افزایشی داشته باشد بنابراین عامل اصلی در عدم رشد صادرات کشور، رکود حاکم بر تولید بوده و شرایط کنونی را به وجود آورده است.
سلطانی در ادامه سخنان خود بیان کرد: بخش عمده کالاهای وارداتی کشور ما، کالاهای واسطهای و مواد اولیه است. زمانی که میزان تولید کم باشد، مصرف مواد اولیه هم کاهش پیدا کرده و طبیعتا در واردات هم شاهد روند افزایش نخواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: کاهش قیمت نفت، پتروشیمی و محصولات معدنی در دنیا باعث شد تا قیمت واحد کالاهای صادراتی کشور که بخش اعظم آنها همان نفت، پتروشیمی و... است نیز کاهش پیدا کند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معدن ایران در رابطه با بدبین بودن مردم نسبت به وضعیت اقتصادی موجود و مهار نشدن تورم بالای حاکم بر اقتصاد جامعه گفت: یکی از توفیقات دولت کنونی، کنترل تورم بوده است اما مشکل اصلی حاکم بر اقتصاد جامعه، رکود است.
وجود رکود باعث میشود تا برای ایجاد شغل و افزایش درآمد حقوقبگیران اقدامی صورت نگیرد. هم چنین رکود باعث میشود تا تولیدات با چالشهای جدی مواجه شوند بنابراین همه اقشار جامعه تبعات منفی رکود را در زندگی خود حس میکنند.
وی گفت: اقتصاد کشور ما با تورم 10 تا 15 درصدی خو گرفته و عاملی که باعث آزار مردم شده است، عامل تورم نیست بلکه رکود حاکم بر کشور است.
پدرام سلطانی ادامه داد: علاوه بر موضوعاتی که به آن اشاره شد، تنگناهای تامین مالی تا کنون موجب شد که شرکتهای مالی برای تامین سرمایههای در گردش خود بابت ایجاد ظرفیتسازی تولید با مشکل مواجه شوند. از طرف دیگر شرکتهای مالی با توجه به محرومیت سیستم اعتبارات اسنادی هم نتوانستند تامین مالی خود را انجام دهند به همین جهت همه این عوامل باعث شد تا اثرات منفی بر تجارت کشور بارز شود و انتظار لازم برای رشد و توسعه تجارت میسر نشده است.
وی در رابطه با اینکه آیا ممکن بود دولت دیگر و با عملکردی متفاوت بتواند شرایط را مدیریت کند نیز گفت: مشخص نیست دولت دیگر چگونه دولتی باشد و کابینه آن را چه افرادی تشکیل دهند اما مدیران ارشد دولت روحانی، باتجربه و کارکشته هستند و به نظر میرسد در شرایط موجود کنونی، دولت دیگری نتواند ترکیب بهتری ایجاد کرده و عملکرد بهتری داشته باشد.
تقصیر دولت قبل است!
با اینکه بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم میکنند، ابراهیم نکو، نماینده مجلس در خصوص عملکرد دولت روحانی در این دوسال اظهار کرد: در این زمینه نباید تابع احساسات و برخی مسایلی که منتقدان و رقبا مطرح میکنند، قرار گرفت.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس عملکرد دولت را همچنین در مقایسه با دولت قبل مثبت دانست و افزود: اگر دولت یازدهم رویه دولت گذشته را ادامه میداد امروز شاهد به هم ریختگی بازار اقتصادی و افزایش تورم در کشور بودیم.
وی افزود: در زمینه اجرای برخی برنامهها مانند هدفمندی یارانهها دولت قبل بسیار ضعیف عمل کرد و به بینظمیها دامن زد اما دولت فعلی در اجرای این قانون عملکرد مثبتی داشت.
نکو در عین حال تصریح کرد: آن چیزی که از زبان مردم باید قضاوت کرد، این است که هنوز آثار مثبت اقدامات دولت به سفرههای مردم نرسیده است که البته ریشههای این مساله مربوط به دولت قبل میشود.
این نماینده مجلس افزود: با توجه به این موضوع و ملموس نبودن اقدامات دولت در زندگی مردم شاید آنها نمره عالی به دولت ندهند اما در صورتی که مردم آثار اقدامات مثبت دولت را به صورت مستقیم در زندگی خود مشاهده کنند در آن صورت دولت را بسیار موفق خواهند دید.
وی همچنین معتقد است: دولت یازدهم در حال پاکسازی مشکلات عدیدهای مربوط به دولت قبل است که به دنبال این پاکسازی بازسازی صورت خواهد گرفت و از نگاه مردم این بازسازی مهم است و تصور میکنم در آینده دولت به این موضوع خواهد پرداخت./جهان صنعت/110
۰۴/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سنندج عنوان کرد ضرورت دقت بازاریان در معاملات/ درآمد از راه حرام در کنار
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سنندج عنوان کردضرورت دقت بازاریان در معاملات درآمد از راه حرام در کنار قتل نفس قرار میگیردمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سنندج گفت درآمد و سود تنها باید از راه حلال باشد و در غیر اینصورت در کنار قتل نفس قرار میگیرد به گزارش خبرگزازنگ خطر در بازارهاي جهاني به صدا درآمد
۲ شهريور ۱۳۹۴ ۱۴ ۲ب ظ با تداوم سقوط سهام چين زنگ خطر در بازارهاي جهاني به صدا درآمد موج - خبرگزاري رويترز در گزارشي با اشاره به کاهش ارزش سهام چين از وقوع بحران در بازارهاي جهاني خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج رويترز در گزارشي نوشت زنگ خطر در بازارهاي جهانيجک J5 اتوماتیک 59,500,000 تومان در بازار+ جدول
کرمان خودرو جک J5 اتوماتیک 59 500 000 تومان در بازار جدول قیمت جک J5 اتوماتیک 59 500 000 تومان در بازار 57 900 000 تومان در کارخانه می باشد کرمان خودرو نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان لیفان 620 موتور 1 8 45 000 000 44 500 000 جک توجوی هاچ بک J3 ناموجود 33اونس، هیجان را به بازار آتی سکه برگرداند
اونس هیجان را به بازار آتی سکه برگرداند خیزش طلا و رسیدن آن به بالای مرز ۱۱۰۰ دلاری شرایط را برای جهش قیمت سکه نقدی و آتی در بازار داخلی فراهم کرده و شواهد نشان می دهد که این اتفاق زمینه ساز جذب سرمایه ها به بازار طلا شده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان رشد بهاپراید 151 SL در بازار 15,900,000 تومان + جدول
سایپا پراید 151 SL در بازار 15 900 000 تومان جدول قیمت پراید 151 SL در بازار 15 900 000 تومان و 15 919 000 در کارخانه می باشد سایپا نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان سایپا 151 SE --- --- سایپا 151 TL 16 700 000 17 169 000 سایپا 151 SL 15 900 000 15 919 000 سایرنو پارس تندر 40,700,000 تومان در بازار + جدول
پارس خودرو رنو پارس تندر 40 700 000 تومان در بازار جدول قیمت رنو پارس تندر 40 700 000 تومان در بازار و 38 184 000 تومان در کارخانه می باشد پارس خودرو نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان کولیوس تیپ 1 153 000 000 155 610 000 کولیوس تیپ 2 161 000 000 168 000 000 نیرنو پارس تندر در بازار 40,700,000 تومان + جدول
نبض بازار رنو پارس تندر در بازار 40 700 000 تومان جدول قیمت رنو پارس تندر در بازار 40 700 000 تومان و 38 184 000 تومان در کارخانه می باشد پارس خودرو نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان کولیوس تیپ 1 153 000 000 155 610 000 کولیوس تیپ 2 161 000 000 168 000 000بی بی سی: افت شدید بازار سهام در چین ادامه دارد
بازار سهام چین بی بی سی افت شدید بازار سهام در چین ادامه دارد افت شدید بازار سهام در چین در روز دوشنبه نگرانی در خصوص کاهش رشد اقتصادی این کشور را بیشتر کرده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بخش فارسی وبسایت دولتی بی بی سی BBCPersian در گزارشی با عنوان "افت شبی بی سی: داریم در بازار ایران از بقیه اروپا جا می مانیم
اقتصاد ایران و انگلیس بی بی سی داریم در بازار ایران از بقیه اروپا جا می مانیم رئیس اتاق بازرگانی انگلیس از من خواستند که با آقای فیلیپ هاموند برای باز شدن سفارت بروم ولی من نمی توانستم بروم و به جای آن رفتم به باز شدن سفارت ایران در بریتانیا جایی که بارها آنجا بودم ولی امیدواقیمت انواع محصولات لکسوس در بازار و نمایندگی + جدول
بازار خودرو قیمت انواع محصولات لکسوس در بازار و نمایندگی جدول قیمت انواع محصولات لکسوس در بازار و نمایندگی را در سرویس اقتصادی جام نیوز پیگیری کنیم Lexus نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت نمایندگی تومان RX 350 فول کامل --- --- RX 350 اتاق جدید پاناروما 450 000 000 372-
اقتصادی
پربازدیدترینها