واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: همسر مرحوم آیت الله احمدی میانجی درگذشت
کد خبر: ۵۲۶۹۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲ - 26 August 2015
"حاجیه خانم بانو شکر زاده، همسر مرحوم آیت الله احمدی میانجی ( استاد اخلاق حوزه علمیه قم) و مادر شهید جعفر احمدی میانجی درگذشت"
ایشان در سن 83 سالگی در بیمارستان دولتی شهید مدرس تهران دار فانی را وداع گفتند. ساده زیستی، خوش خلقی، اخلاق اسلامی، بی توجهی به زخارف دنیوی و دستگیری و سرکشی به نیازمندان از صفات بارز اخلاقی ایشان بود. مراسم تشییع جنازه این مادر شهید امروز سه شنبه 3 شهریورماه از مسجد امام قم به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و سپس به گلزار شهدا جهت خاکسپاری در کنار مقبره والدین شهدا برگزار میگردد.
همچنین مراسم هفتمین روز درگذشت این بانوی مکرمه روز یکشنبه 8 شهریور از ساعت 18 در محل حسینیه میانه ایها واقع در تهران، جنب میدان حر برگزار میگردد.
لازم بذکر است آیت الله علی احمدی میانجی (۱۳۰۶-۱۳۷۹ش) از علمای معاصر ایران است. وی در حوزههای میانه، تبریز و قم تحصیل و تدریس کرده است. در حوزه علمیه قم او را به عنوان استاد اخلاق میشناختند. او کتابهای مکاتیب الرسول و مکاتیب الائمه را درباره مکتوبات پیامبر(ص) و ائمه نگاشته است. همچنین وی بنا به اقتضای زمان و پیروزی انقلاب اسلامی ایران کتابهای مالکیت خصوصی در اسلام و لزوم وزارت اطلاعات در حکومت اسلامی را نوشته است.
وی در قم در مدرسه دارالشفاء ساکن شد و سطوح عالی را نزد سید حسین قاضی و علامه طباطبایی (صاحب تفسیر المیزان)، فرا گرفت. وی همچنین نزد میرزا احمد کافی الملک، بروجردی، گلپایگانی محقق داماد نیز شاگردی کرد.
او در کنار تحصیل، با همکاری و همفکری سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، سید مهدی روحانی و سید ابوالفضل میرمحمدی اقدام به برگزاری بحث تفسیر هفتگی کردند و پس از ایشان نیز آیات دیگری مثل: آقا موسی زنجانی، احمد آذری قمی، احمد پایانی، موسوی زنجانی و... به جمع آنان پیوستند. این محفل علمی، به طور مرتب در هر هفته برگزار میشد. اعضای جلسه هر کدام به تفاسیر مختلف مراجعه میکردند و پیرامون آیات مباحثی را مطرح مینمودند.این محفل تفسیری نزدیک به نیم قرن به فعالیت خود ادامه داد. از آیت اللّه احمدی، یادداشتهایی از این جلسات به جای مانده است.
وی از همان دوران طلبگی ضمن تحصیل، به تدریس نیز اهتمام داشت و درسهای پیشین را به طلاب و فضلای پایینتر از خود میآموخت. آیت اللّه احمدی میانجی در حوزه علمیه قم جزو اساتید شناخته شده در سطوح عالی به شمار میرفت. به فقه و بخصوص به کتاب مکاسب شیخ انصاری علاقه خاصی داشت و هر سال آن را برای عدهای تدریس مینمود. او در امر آموزش طلاب، با شهید آیت اللّه قدّوسی در مدرسه حقّانی همکاری داشت.علاوه، درس اخلاق ایشان نیز در سطح حوزه علاقمندان زیادی داشت.
وی از آغاز مبارزات سیاسی روحانیون علیه رژیم پهلوی در سال ۱۳۴۱، با مشورت علما، به میانه رفت و آمد داشت و پیامهای ایشان را به مردم میرساند.احمدی میانجی در عید نوروز و خرداد سال ۱۳۴۲، که به فرمان امام خمینی، در سرتاسر کشور عزای عموی اعلام شد و روحانیت مأموریت یافت، وارد شهرستان میانه شد و با ایجاد همانگی بین روحانیت آنجا، در مجالس و محافل متعدد به سخنرانی پرداخت.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در مسئولیتهای مختلفی به کار پرداخت؛ چنان که امام خمینی (ره) طی سه حکم جداگانه در تاریخهای: ۱۹ فروردین، ۷ تیر و ۷ شهریور ۱۳۵۸ وی را به عنوان قاضی شرع، مسؤول رسیدگی به امور دادگاهها و ساماندهی اوضاع جاری مناطق و برای رفع مشکلات و ایجاد وحدت میان اقشار مختلف به ترتیب در شهرهای: «ملایر و حومه»، «میانه و شهرهای اطراف» و «مشکین شهر و حومه» منصوب کردند.
علاوه بر آن، وی طی حکمهای متعدد از سوی «دفتر عملیاتی حضرت امام خمینی (ره)» مستقر در قم، «دفتر جامعه مدرسین» و «دادسرای انقلاب کل کشور» به عنوان سرپرست هیأتهای منتخب، جهت رسیدگی به وضع دادسراها و دادگاههای انقلاب و سایر امور جاری به استانهای: خوزستان، لرستان و آذربایجان غربی عازم شد و به نحو مقتضی انجام وظیفه نمود.آیت اللّه احمدی میانجی در رخدادهای مهم کشور از جمله: انتخابات خبرگان قانون اساسی، غائله حزب جمهوری خلق مسلمان، ماجراهای بنی صدر و منافقین،به دفاع از انقلاب پرداخت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]