واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
روحانی:باید اقتصاد را در دوران پساتحریم بهگونهای بسازیم که غیرقابل تحریم باشد سیاست > دولت - رئیسجمهور با تاکید براینکه باید اقتصاد ایران را در دوران پساتحریم بهگونهای بسازیم که غیرقابل تحریم باشد، گفت: دوران تحریم نشان داد اقتصاد کشور را باید بهگونهای بسازیم که قابل تحریم نباشد، این خواست ملت ایران، کارآفرینان و مسئولان کشور است.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در نشست توسعه سرمایهگذاری استان همدان در محل سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان به ایراد سخنرانی پرداخت.
رئیسجمهور در این نشست در بخش ابتدایی سخنانش با اشاره به اینکه در ایامی که هفته دولت و روز همدان است، وارد این استان شدیم، اظهار داشت: دولت مسئولیت خود را در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد و حتی بهدنبال این است که فعالیتهای بخش فرهنگی و اجتماعی را به مردم و بخشهای غیردولتی به صورت قدم به قدم واگذار کند.
وی افزود: بار سنگینی از ابتدای دولت بر دوش ما بوده و آن تحقق وعدهها از جمله در زمینه مذاکرات است. انجام مذاکرات کار سخت و پیچیدهای بود که امیدوارانه در این صحنه وارد شدیم و مردم نیز به صورت امیدوارانه به مذاکرات چشم دوخته و کمک کردند.
حجتالاسلام روحانی با اشاره به اینکه هدف بزرگ ما در مذاکرات عزت ملی بود، تصریح کرد: این موضوع از رفع تحریمها و لغو قطعنامههای شورای امنیت بوده و حرف اصلی ما در مذاکرات عزت ملی بود.
رئیس جمهوری ایران بیان کرد: ملت ما از گذشته دارای عزت و سربلندی بوده و و حتی در دوران دفاع مقدس در برابر کسانی که میخواستند خواستههای خود را به ما تحمیل کنند به عزت رسیدیم، کسی نمیتواند بگوید در هشت سال جنگ در برابر ایران توانستیم ایران را شکست دهیم.
وی با تاکید بر اینکه با افتخار و عزت جنگ هشت ساله را تمام کردیم، گفت: عزت مهمترین دستاورد جنگ هشت ساله بوده و این عزت ملی در مذاکرات نیز حفظ شد.
روحانی با اشاره به اینکه در زمینه اقتصادی 10 تا 12 سال کشور را تحریم سازمان ملل کردند و سوال این است که در این وضعیت چطور میتوان به استقلال اقتصادی رسید، گفت: در ایام تحریم هیچ کشوری جرئت نمیکرد یک بشکه نفت بیشتر از یک میلیون بشکه مقرر شده از ایران خریداری کند.
وی بیان کرد: تحریمها به ما میگوید اقتصاد کشور را باید به گونهای بسازیم که تحریمها اثری در آن نداشته باشد و پیام تحریم و خواست فعالان اقتصادی و تجار نیز این است، باید به اقتصادی غیرقابل تحریم برسیم که رسیدن به آن نیز نیازمند بررسی است.
رئیس جمهوری ایران تاکید کرد: در حال حاضر با تیم اقتصادی دولت به دنبال یافتن راهی برای رسیدن به اقتصاد غیرقابل تحریم هستیم و مبنای حرکت ما باید به گونهای باشد که در فاصله دو، سه و چهار ساله کاری کنیم که ایران غیرقابل تحریم شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای رسیدن به اقتصاد غیرقابل تحریم، مشارکت با دنیا است، تصریح کرد: یکی از راهکارها در این زمینه این است که در ایران سرمایهگذاری مشترک با سرمایهگذاران خارجی ایجاد کرده و تولیداتی داشته باشیم که عمده آن به خارج از کشور صادر شود.
روحانی با بیان اینکه این وضعیت تحریم اقتصاد کشور سخت میشود، افزود: اگر کشور ترانزیتی شده و کشورهای دیگر به راههای ایران نیاز داشته باشند، تحریم کشور به شدت دشوار میشود، اگر بندرگاهها و دهانه اقیانوس هند که محل رفت و آمد کشتیهای تجاری است در اختیار ایران باشد تحریم ایران سخت و دشوار میشود.
وی تاکید کرد: رسیدن به اقتصاد غیرقابل تحریم نیازمند این است که هر چه بیشتر اتصال ما با دنیا از نظر اقتصادی افزایش یافته و در این صورت انزوای کشور امکان ناپذیر و تحریم ایران نیز امکان ناپذیر و بسیار سخت میشود.
وی بیان کرد: اگر ایران صادرکننده انواع محصولات و تولیدات علاوه بر نفت، مواد معدنی خام و پتروشیمی باشد بسیاری از کشورهای دنیا به ایران متصل شده و تحریم ایران دشوار میشود، اما اگر تنها نفت خام فروخته و دلار بگیریم به طور تحریم کشور آسان میشود.
روحانی با بیان اینکه در سالهای گذشته هر بشکه نفت با قیمت 140 دلار به فروش میرفت، افزود: در طول چندین سال 702 تا 730 میلیارد دلار درآمد را به واردات تبدیل کردیم که این امر سبب شد تا راحت تحریم شویم.
رئیس جمهوری ایران اظهار داشت: ناخواسته علامت تحریم را به دنیا دادیم و ناخواسته به دنیا گفتیم که میتواند به ما فشار وارد کنید.
وی افزود: امروز وظیفه و رسالتی بر دوش تمامی ملت و مدیران ایران وجود دارد تا بتوان اقتصاد کشور را غیرقابل تحریم کرد، در این بین برخی رسالت و ظیفه سنگینتری دارند که باید توجه ویژهای به آن شود.
روحانی با اشاره به اینکه بانکهای ما از خصوصی تا دولتی رسالت سنگینی برعهده دارند، گفت: متاسفانه بانکها رقیبی برای رقابت نداشته و در فضای انحصاری هستند که در دنیای انحصاری گرفتاری داریم و همین انحصار سبب شده تا بانکهای داخلی فعالیت موردنظر را نداشته باشند.
وی بیان کرد: باید انحصار را برداشته و خصوصیسازی را به معنای واقعی اجرا کنیم، تنها اسم بنگاهها را تغییر ندهیم و اگر اقتصاد در دست دولت مسلح یا غیرمسلح باشد، فایدهای ندارد.
روحانی با تاکید بر اینکه باید شاهد رقابت در کشور باشیم، بیان کرد: باید از نظر تکنولوژی و سرمایه به دنبا وصل شویم چراکه به تنهایی توان نداریم.
وی با اشاره به اینکه در چند روز گذشته وزیر نفت گزارشی درباره نیازمندیهای خود به سرمایه به من ارائه داد، گفت: براساس این گزارش وزارت نفت برای اجرا طرحهای خود نیازمند 218 میلیارد دلار است که 70 میلیارد دلار آن در بخش پتروشیمی است.
رئیس جمهوری ایران عنوان کرد: در کشور 400 تا 500 میلیارد دلار باید سرمایه جذب کنیم تا کشور به توسعه برسد، کشور با شعار به توسعه نمیرسد، مهمترین مسئله این است که بخش کارآفرینی به دولت اعتماد کرده و اگر مشکلی در اعتمادسازی وجود دارد باید این مشکلات را مطرح کرده و برطرف کنیم.
روحانی با بیان اینکه باید به مدیران کشور نیز اعتماد کنیم، تصریح کرد: همه جا باید اعتماد وجود داشته تا با در کنار هم قرار گرفتن به نقطع مطلوب برسیم.
وی با تاکید بر اینکه هدف نهایی ما در بخش تولید و اقتصاد عزت است، بیان کرد: اگر بخشهای مختلف به درستی به وظایف خود عمل کنند به طور قطع به نقطه مطلوب دست پیدا میکنیم.
رئیس جمهوری ایران تصریح کرد: همدان با این همه ظرفیت، استعداد و جاذبه گردشگری نباید مشکل بیکاری داشته و در این زمینه دولت و بخش کارآفرینان مسئولیت خود را دارند.
وی بیان کرد: هدف نهایی ما ایجاد اشتغال برای جوانان بوده که عزت را به دنبال دارد، باید رونق اقتصادی در کشور ایجاد کرده و در بخشهای مختلف به توسعه دست پیدا کنیم که این امر با تعامل کارآفرینان و دولت اتفاق میافتد که هرکدام وظایفی را دارند. 2929
کلید واژه ها: حسن روحانی - سفرهای استانی دولت -
سه شنبه 3 شهریور 1394 - 18:50:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]