واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۳ب.ظ)
نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس مطرح کرد: مديريت ارز در کشور با راه اندازي بورس ارز موج - نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس وجود نهادي به منظور کشف قيمت ارز پايه در کشور را ضروري عنوان کرد و گفت: شکل گيري بورس ارز با طراحي ابزارهاي مالي مانند فيوچر و آپشن قابل اجرا بوده و تأثير فوق العاده اي در مديريت ارز موجود در کشور خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا پور ابراهيمي، نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، در خصوص راه اندازي بورس ارز گفت: با توجه به شرايط کنوني اقتصاد بايد به سمتي حرکت کنيم که شرايط لازم براي تک نرخي شدن نرخ ارز در اقتصاد کشور مهيا شود و به نظر ميرسد اين اقدام با در نظر داشتن شرايط کنوني اقتصاد، تصميم عقلايي باشد.
وي افزود: هرچند ميان نرخ ارز مبادله اي و مرجع با بازار ارز تفاوتهايي وجود دارد اما بايد تلاش شود تا اين اختلاف به هم نزديک شده و به صفر برسد.
نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس تصريح کرد: اگر اين موضع را بپذيريم که بايد يک نرخ پايه اي براي ارز در کشور کشف شود ميتوان نتايج و مزيتهاي قابل قبولي را تجربه کرد.
پورابراهيمي با بيان اين که عرضه و تقاضا ميتواند عامل مهمي در تعيين قيمت مبنا براي معاملات ارز باشد، خاطرنشان کرد: اين قيمت پايه ميتواند تحت عنوان بازار صرافها؛ بورس ارز يا هر نام ديگري کشف و تعيين شود، اما مبناي مبادلات اين کالا در اقتصاد قرار گيرد.
وي افزود: به عبارت ديگر به واسطه ابزارهاي مالي موجود در بازار سرمايه اين امکان که قيمت نقدي ارز کشف شود وجود دارد و در پي آن ميتوان با ايجاد اين ابزارهاي مالي حجم عظيمي از معاملات نقدي در اين نهاد صورت گيرد.
پورابراهيمي افزود: با طراحي ابزارهاي مالي مانند فيوچر و آپشن و... اين کار عملي شده و تأثير فوق العاده اي در مديريت ارز موجود در کشور خواهد داشت.
نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس با تشريح ويژگيهاي بورس ارز خاطرنشان کرد: با ايجاد ابزارهاي مالي مورد نياز اين بازار علاوه بر پوشش ريسک بازار آن به وسيله اين ابزارها ميتوان به مديريت بازار ارز بر مبناي عرضه و تقاضاي موجود اقدام کرد، به اين ترتيب ميتوان براي بازههاي زماني 3 ماهه و 6 ماهه ميزان تقاضا و ارز مورد نياز اين حوزه را برآورد و تعيين کرد.
به گفته پورابراهيمي با اجرايي شدن اين اتفاق، ابزارهاي مالي جايگزين فيزيک ارز ميشود.
نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس اقدام و خواست بانک مرکزي را نخستين گام در راه اندازي اين بورس برشمرد و گفت: تاکنون عدم اراده بانک مرکزي مانع اصلي در شکل گيري اين بورس بوده اما اميد ميرود با توجه به شرايط ايجاد شده در اقتصاد عزم جدي براي تشکيل آن ايجاد شود.
اين نماينده مجلس نقش متوليان بورس و سازمان بورس را در اين مهم اثر گذار عنوان و تصريح کرد: با توجه به ظرفيتهاي موجود در بورس و تجربيات متوليان آن در شکل گيري بورسهاي مختلف، طراحي ابزار و... اين نهاد ميتواند نقش ويژه اي در شکل گيري و حتي حرکت به سمت تأمين مالي از طريق اين بازار داشته باشد و در نهايت موجب ايجاد رونق در اقتصاد کشور شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]