واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۳ق.ظ)
توافق هسته اي؛ بسته اقتصادي موج - نبايد ابعاد اقتصادي توافق هسته را کمتر از ابعاد سياسي و امنيتي آن بدانيم.
قاعدتاً در پيچ و خم بررسي توافق هسته اي ايران و 1+5 در مجلس شوراي اسلامي و بين صاحب نظران آنچه حائز اهميت است، تحقق منافع جمهوري اسلامي خواهد بود، بنابراين شفاف سازي اين که چه دادهايم و چه گرفتهايم بحث مهمي است.
در اين ميان يکي از ارزيابيها موضوع گشايشهاي اقتصادي است که البته نبايد به آن به طور شعاري پرداخته شود، بلکه لازم است به طور دقيق و موشکافانه بررسي کرد که آيا به واقع تعهدات ايجاد شده براي ايران در توافق، تحولات اقتصادي مثبت را براي کشور به ارمغان خواهد آورد؟ فرصتهاي سرمايه گذاري را براي ما ايجاد ميکند يا فقط بازار ما را به مصرف گرايي و مصرف کالاهاي بي کيفيت مبتلا ميسازد؟
آيا پويايي اقتصاد ما را تضمين و در رفاه ملي ما تغييري حاصل ميکند؟ آيا در ساختار توليد و اشتغال ما تحول ايجاد کرده و حمل و نقل مطمئن و با سلامت را موجب ميشود؟ آيا کسب و کار ما را به طور کلي متحول خواهد کرد؟ و...
بايد ديد که تحولات مثبت اقتصادي قول داده شده در پس توافق، در عمل هم حاصلي براي ما خواهد داشت. بايد به اين سؤال پاسخ داده شود که آيا بعد از سپري شدن زمان تثبيت اعتماد و اطمينان غرب (يعني حداقل 10 سال) تحريمها برداشته ميشود و روابط و سرمايه گذاريها امکان پذير خواهد شد و در چه پرسه زماني نتيجه مورد نظر براي ما به دست ميآيد؟
به هر حال انتظار است مجلس شوراي اسلامي وفق نظر قانوني خود چه اين که توافقنامه را تعهد بينالمللي و خود را در تعيين تکليف آن سهيم بداند يا اين که مايل است طرحي را مطرح کند که اين توافقنامه نيز از کانال اطمينان مجلس عبور کند، به رهآورد و دستاوردهاي اقتصادي آن دقت داشته و ابعاد اقتصادي اين توافق را کمتر از ابعاد سياسي و امنيتي آن نبيند.
به نظر ميرسد تمام تخممرغهاي اقتصادي در سبد توافقنامه قرار گرفته و مسوولين کشور عملاً اعتقادي جدي به مدلها و راههاي اقتصادي ديگر از قبيل اقتصاد مقاومتي ندارند. از اين رو لازم است همکاران هوشمند رسانهاي من که در حوزه اقتصاد مطالعه و پرسشگري ميکنند به اين فرايند توجه داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]