واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: صرفه جویی 91 میلیاردی در مصیبت عظمای دولت/ مردم نباید صدقهبگیر دولت باشند
از این ماه با حذف 2 میلیون نفر از مصیبت عظمای دولت، صرفه جویی 91 میلیارد تومانی در واریز یارانه نقدی خواهیم داشت تا اینکه به تدریج 4 میلیون نفر دیگر از لیست خارج شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق قانون بودجه 1394 منابع حاصل از هدفمندی 48 هزار میلیارد تومان (سال گذشته عملکرد این بخش 32 هزار میلیارد تومان بود) و منابع پرداختی برای یارانه نقدی نیز 39 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که با توجه به احتمال کسری بودجه یارانه 6 میلیون نفر باید حذف شود.
بر این اساس؛ طبق اعلام ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت رسمی 2 میلیون نفر از لیست یارانه بگیران خارج شدند که این میزان میتواند صرفه جویی 91 میلیاردی برای دولت به ارمغان بیاورد.
اما با توجه به اینکه امسال دولت با کسری در بودجه مواجه خواهد شد این رقم نمیتواند تاثیر چندانی در جلوگیری از این کسری داشته باشد و دولت باید در حذف افراد غیرنیازمند با سرعت، عمل کند.
چراکه طبق پیشبینی کارشناسان امسال با توجه به تکنرخی شدن بنزین و قرار گرفتن در مدار 1000 تومان و منابع حاصل از سایر منابع، درآمد ناشی از هدفمندی احتمالا به 35 هزار میلیارد تومان میرسد که با درآمد پیشبینی شده در بودجه فاصله تقریبا زیادی دارد.
بنابراین حذف افراد غیرنیازمند از لیست یارانه بگیران بیش از پیش ضروری به نظر میرسد و دولت باید هرچه سریعتر این عدد 2 میلیونی را به 6 میلیون برساند تا برای سال 94 تنها 70 میلیون ایرانی یارانه دریافت کنند.
که با توجه به اینکه دولت طی 5 ماه دو میلیون نفر را از لیست یارانه خارج کرده است تنها باید منتظر ماند و دید که حذف 4 میلیون نفر باقی مانده چه میزان زمان میبرد، البته در این میان برخی از حذف شدگان از یارانه جز قشر پردرآمد جامعه نبوده و با ورود به سامانه yaraneh10.ir مراتب اعتراض خود را ثبت و وزارت تعاون با رسیدگی به این شکایات یارانه 17 هزار نفر را مجدد برقرار کرده است که این موضوع ناشی از اشتباهات رخ داده در شناسایی برخی از خانوارها بوده است.
بر اساس این گزارش؛ محمدرضا مرتضوی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت یارانه نقدی، با بیان اینکه باید به این نکته توجه کرد که هدف اولیه توزیع یارانه نقدی چه بوده است اظهار کرد: هیچ اقتصاددانی در دنیا پیدا نمیشود که راه حل مشکلات اقتصادی مردم و رفع تنگناهای اجتماعی و بهبود و توسعه اقتصاد ملی را در توزیع پول نقد بداند.
دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران افزود: به طور مثال باید توجه کرد از زمانی که یارانه نقدی تعیین شده، در اقتصاد ایران چه اتفاقاتی رخ داده است.
وی با بیان اینکه نباید حافظه تاریخی مردم را پاک کنیم، ادامه داد: ما در سه سال به صورت پی در پی تورم 30، 38 و41 درصدی داشتهایم یعنی به صورت متوسط هزینه هر خانواده ماهانه 30 هزار تومان با افزایش همراه بوده است.
وی اضافه کرد: دولت به طور میانگین در این سه سال 36 تا 150 هزار تومان به یک خانوادهی سطح متوسط ایرانی پرداخت کرده است، ولی تورم از این خانواده 36 تا 450 هزار تومان پس گرفته است که این موضوع بیانگر این است که اقشار متوسط و رو به پایین جامعه فقیرتر شده و اقشار پر درآمد نیز ثروتمندتر شده اند.
این اقتصاددان با بیان اینکه متاسفانه توزیع یارانه نقدی با چاشنی اهداف سیاسی همراه بوده است، گفت: با پولی که برای یارانه نقدی واریز میشود میتوان 500 هزار شغل ایجاد کرد یعنی ظرف 6 سال بیکاری کاهش یافته و اشتغال به تعادل میرسد.
وی تصریح کرد: در واقع زمانی که تورم کشور دو رقمی است و نرخ سود بانکی 20 درصد است توزیع پول برای رفاه اجتماعی اهداف دیگری غیر از سعادت مردم را دنبال میکند. دولت اگر در پی سعادت مردم است باید به فکر ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در دولت یازدهم وضع بهداشت و هزینه درمانی مردم بهتر شده است گفت: باید تمام پول هدفمندی خرج بهداشت و تحصیل رایگان شود تا بخشی از هزینههای مردم کاهش یابد.
وی ادامه داد: بسیار جای تعجب است مهدکودکهای کشور به اندازه دانشگاه اکسفورد پول میگیرند، مسائلی از این دست زندگی مردم را با چالشهای زیادی مواجه کرده است.
مرتضوی با بیان اینکه بدترین بیاحترامی به مردم این است که کمیته امداد 76 میلیون نفری تشکیل دادهایم، افزود: مردم صدقه بگیر دولت نیستند بلکه دولت موظف است شرایطی را بوجود آورد که ایران به عنوان هفدهمین اقتصاد که دارای ثروت نفتی، گازی، پتروشیمی، معادن، نیروی جوان و آب و هوای مناسب است رفاه اجتماعی را داشته باشد.
دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران افزود: اقتصاد کشور نباید بنگاه خیریه باشد، دولت به جای اداره کشور با اعانه بهتر است این بودجههای خیریه را خرج رفاه مردم از طریق سیستم بهداشت رایگان، تحصیل رایگان و حرفه آموزی رایگان و سیستم مدرن اجتماعی کند.
مرتضوی تصریح کرد: یارانه دادن به مصرف یک اشتباه برزگ اقتصادی است دولت باید به تولید، بهداشت، اموزش، حفظ جنگلها و حفظ هوای سالم یارانه دهد.
این اقتصاددان با بیان اینکه بسیاری از مردم معتقدند برگشت قیمتها به سال 90 به پرداخت یارانه نقدی ارجحیت دارد، گفت: این که یک ملت را مستمری بگیر دولت کنیم در واقع عزت مردم را زیر سوال بردهایم.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
جریمه پردرآمدها عملی نشد/ دولت انصرافدهندگان از یارانه را تشویق میکند؟
معوقات یارانهای دولت/ دولت توان پرداخت معوقات را دارد؟
کم و کیف غربالگری یارانهبگیران
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]